Kadonneiden kuvien ja videoiden etsiminen

Kun laitat varmuuskopioinnin ja synkronoinnin päälle, kuvasi tallennetaan osoitteeseen photos.google.com.

Tärkeää: Jos et ole käyttänyt Google Kuvat ‑tiliäsi kahteen vuoteen tai olet ylittänyt tallennustilarajan, sisällössäsi on voinut tapahtua muutoksia. Katso, miten Google-tallennustila toimii.

Vaihe 1: Tarkista tilisi

Voi vaikuttaa siltä, että jotkin kuvat ovat kadonneet, koska olet kirjautunut toiselle tilille.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Tarkista yläreunasta, että olet kirjautunut tilille, jolle olet varmuuskopioinut kuvat.

Vaihe 2: Etsi kuvia Facebookin tai Instagramin kaltaisista sovelluksista

Kuva saattaa olla laitteesi kansioissa.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Kirjasto.
  3. Tarkista laitteen kansiot Laitteella olevat kuvat ‑kohdasta.
Varmuuskopioi laitteen kansiot, jos haluat nähdä Kuvat-näkymässä myös muista sovelluksista peräisin olevat kuvat. Lue lisää laitteen kansioiden varmuuskopioinnista.

Vaihe 3: Tarkista, onko kuvasi poistettu

• Jos kuva on edelleen roskakorissa, saatat saada sen palautettua. Lue lisää poistetun kuvan palauttamisesta.
  • Jos kuva on ollut roskakorissa yli 60 päivää, voi olla, että se on poistettu pysyvästi.
  • Jos käytät toista kuvasovellusta tai galleriaa ja poistat kuvia sieltä, saatat poistaa kuvan ennen kuin Google Kuvat ehtii varmuuskopioida sen.

Kuvien muiden etsintätapojen kokeileminen

Vapauta tilaa ‑vaihtoehdon valitseminen Google Kuvissa, jos käytössä on toinen galleria
Tärkeää: Ennen kuin poistat kuvia laitteelta, varmista, että Google Kuvat on ehtinyt varmuuskopioida ne. Katso, miten varmuuskopiointi laitetaan päälle.
Jos valitset Vapauta tilaa ‑vaihtoehdon Google Kuvissa, kuva tai video saatetaan poistaa laitteeltasi. Löydät sen kuitenkin Google Kuvat ‑sovelluksesta. Katso, mitä tapahtuu, kun vapautat tilaa laitteelta.
Näin tarkistat, onko varmuuskopiointi käytössä
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Varmista, että olet kirjautunut oikealle tilille.
  3. Tarkista varmuuskopioinnin tila napauttamalla tilisi profiilikuvaa tai nimikirjainta.

Jos varmuuskopiointi on käytössä

• Kuvan varmuuskopiointi saattaa olla vielä kesken. Jos näet laitteellasi "Odotetaan Wi-Fi-yhteyttä" ‑tekstin tai numeron, kuvaasi ei välttämättä ole vielä varmuuskopioitu.
  • Varmista, että kuva- tai videotiedostosi voidaan kokonsa puolesta varmuuskopioida. Lue lisää varmuuskopioitavissa olevien tiedostojen koosta.

Jos varmuuskopiointi ei ole käytössä

Tärkeää: Ennen kuin poistat kuvia laitteelta, varmista, että Google Kuvat on ehtinyt varmuuskopioida ne. Katso, miten varmuuskopiointi laitetaan päälle.
Jos poistat kuvan laitteelta, et välttämättä pysty palauttamaan sitä. Google Kuvat ei varmuuskopioi kuvia välittömästi.
Arkistoidun kuvan etsiminen
Jos et löydä kuvaa, jota et ole katsonut viime aikoina, se saattaa olla arkistossa. Lue lisää arkistosta.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Varmista, että olet kirjautunut oikealle tilille.
  3. Valitse alareunasta Kirjasto ja sitten Arkisto.
Kuvan tai videon hakeminen

Tärkeää: Varmista, että varmuuskopiointi ja synkronointi ovat käytössä. Voit hakea vain varmuuskopioituja kuvia. Katso, miten varmuuskopiointi laitetaan päälle.

Kuvan tai videon hakeminen

Voit etsiä kadonnutta kuvaa tai videota hakemalla oikealla päivämäärällä tai avainsanoilla. Joskus kun skannaat tai lataat kuvan laitteelta, jossa on väärä päivämäärä‑ ja aika-asetus, aikaleima on erilainen. Lue lisää kuvien aikaleimojen muuttamisesta.

Äskettäin lisätyn kuvan tai videon etsiminen:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse alareunasta Haku.
  4. Kirjoita Viimeksi lisätyt
  5. Selaa viimeksi lisättyjä kohteita.
Jos kohde ei ole viimeksi lisätyissä, voit hakea kuvassa olevaa henkilöä, paikkaa tai asiaa:
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Haku ja kirjoita, mitä etsit, kuten "koirat" tai "Helsinki", tai jos käytät kuvissasi tageja, lisää etsimäsi henkilön nimi.
Jos kuvaa ei löydy haussa, kokeile seuraavia tapoja:
  • Hae toisella avainsanalla.
  • Hae uudelleen 3–5 päivän kuluttua. Kuvat eivät välttämättä ole heti haettavissa.