Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra utrymme på Google Drive.

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Välj hög kvalitet eller originalkvalitet för framtida uppladdningar.

Hög kvalitet

• Obegränsat kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1 080 p skaländras till HD 1 080 p. En video med 1 080 p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet.

Originalkvalitet

• Begränsat kostnadsfritt lagringsutrymme som använder lagring på ditt Google-konto. Kontrollera lagringsutrymmet här. Om du går över gränsen kan du läsa om att köpa lagringsutrymme.
  • Alla foton och videor sparas i samma upplösning som du tog dem.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1 080 p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.

Fri obegränsad lagring för Pixel- och Pixel 2-användare

• Om du har en Pixel får du gratis obegränsad lagring i originalkvalitet för foton och videor som laddats upp från din mobil. Du kommer inte att kunna använda hög kvalitet.
  • Om du har Pixel 2 får du gratis obegränsad lagring i originalkvalitet för foton och videor som laddats upp med Pixel från 16 januari 2021. Därefter laddas nya foton upp till hög kvalitet kostnadsfritt. Om du laddar upp nya foton med originalkvalitet tar det upp delar av ditt lagringsutrymme. Foton som laddats upp före 16 januari 2021 förblir gratis med originalkvalitet.
  • Läs mer om säkerhetskopiering på din Pixel-mobil

Om du använder Säkerhetskopiera och synkronisera för Google Foto kan du läsa om hur du ändrar uppladdningsstorleken

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara utrymme ändrar du redan säkerhetskopierade foton och videor till Hög kvalitet. Den här inställningen visas inte om du inte har foton i originalkvalitet.

1. På en dator öppnar du photos.google.com/settings.
  2. Klicka på Frigör lagringsutrymme. Detta kommer inte att ändra kvaliteten på dina framtida uppladdningar.

Foton eller videor som du har laddat upp med Google Drive eller Pixel-mobilen ändras inte till Hög kvalitet. En ändring görs dock för alla foton eller videor du har laddat upp på:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto
  • Google+
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webbalbum
  • YouTube Web Channel Art

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.