Välja uppladdningsstorlek på dina foton och videor

Du kan ändra kvaliteten på säkerhetskopiorna av dina foton och videor så att det passar dina önskemål eller för att frigöra lagringsutrymme.

Obs!

• Varje Google-konto har 15 GB lagringsutrymme.
  • Du kan säkerhetskopiera upp till 15 GB varje dag.

Du kan få mer lagringsutrymme med en Google One-prenumeration (där det är tillgängligt). Läs mer om att köpa lagringsutrymme.

Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering

Spara lagringsutrymme (kallades tidigare Hög kvalitet)

Foton och videor lagras i något lägre kvalitet.

Lagringsnivån Hög kvalitet har bytt namn till Spara lagringsutrymme. Vi har uppdaterat namnet och dina foton och videor fortsätter att lagras i samma kvalitet.

• Foton och videor som säkerhetskopieras i kvaliteten Spara lagringsutrymme räknas in i lagringsutrymmet för Google-kontot.
  • Foton komprimeras för att spara utrymme. Om ett foto är större än 16 MP, ändras storleken på det till 16 MP.
  • Du kan skriva ut 16 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 60 x 40 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 1080p skaländras till HD 1080p. En video med 1080p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
  • Under vissa omständigheter kan vissa foton och videor inte komprimeras, utan lagras med sin ursprungliga filstorlek.
Viktigt! Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Hög kvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet för Google-kontot.
Originalkvalitet

Foton och videor lagras i samma upplösning som när du tog dem utan att kvaliteten ändras.

• Foton och videor som säkerhetskopieras i originalkvalitet räknas in i ditt lagringsutrymme på Google-kontot.
  • Rekommenderas för foton med mer än 16 MP och videor med mer än 1080p.
  • Rekommenderas för utskrift av stora banners.
Express
Om du inte ser det här alternativet i inställningarna för säkerhetskopiering är det inte tillgängligt i din region.

Snabbare säkerhetskopiering via wifi och mobildata.

• Foton och videor som säkerhetskopieras i Expresskvalitet räknas in i lagringsutrymmet på Google-kontot.
  • Foton kan komprimeras för att använda mindre mobildata. Om ett foto är större än 3 MP, ändras storleken på det till 3 MP.
  • Du kan skriva ut 3 MP-foton i god kvalitet i storlekar upp till 15 x 20 centimeter.
  • Videor med högre upplösning än 480p skaländras till standarddefinitionen 480p. En video med 480p eller lägre kommer nästan att se ut som originalet. Vissa uppgifter, som textning, kan gå förlorade.
  • I vissa fall kanske vissa foton och videor inte komprimeras utan lagras med sin ursprungliga filstorlek.
Viktigt! Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet för Google-kontot.

Minska storleken på dina foton och videor

Om du har foton i originalkvalitet och vill spara lite lagringsutrymme ändrar du kvaliteten för dina säkerhetskopierade foton och videor till Spara lagringsutrymme (kallades tidigare Hög kvalitet). Den här inställningen visas inte om du har obegränsat lagringsutrymme för Google Foto.

Obs!

• Du kan bara frigöra lagringsutrymme en gång om dagen. Kvaliteten på dina framtida uppladdningar påverkas inte av en återställning av lagringsutrymme.
  • Under vissa omständigheter kan vissa foton och videor inte komprimeras, utan lagras med sin ursprungliga filstorlek.
  1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar  följt av Hantera lagring högst upp.
  3. Klicka på Konvertera befintliga foton och videor till Spara lagringsutrymme under Återställ lagringsutrymme.

Ändra uppladdningsstorleken

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Välj en uppladdningsstorlek.

Så här begränsar du användningen av data för säkerhetskopiering

1. Öppna photos.google.com/settings på datorn.
  2. Klicka på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  3. Välj Fotoinställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
  4. Inaktivera mobildata för att säkerhetskopiera foton och videor.
  5. Under Daglig gräns för säkerhetskopiering väljer du hur mycket data Google Foton får använda när du automatiskt säkerhetskopierar foton och videor.

Foton eller videor ändras inte till Spara lagringsutrymme om du har säkerhetskopierat dem med:

• din Pixel (första generationen)
  • din Pixel 2 eller 3 under erbjudandeperioden med Originalkvalitet.

Foton eller videor som du har säkerhetskopierat i Google Foto uppdateras till Spara lagringsutrymme-kvalitet.

Viktigt! Om ditt Google Foto-konto är inaktivt i minst två år, eller om du har överskridit lagringsgränsen, kan ditt innehåll påverkas. Läs mer om detta.