De uploadgrootte van je foto's en video's kiezen

Je kunt de back-upkwaliteit van je foto's en video's aanpassen op basis van je voorkeuren of om opslagruimte vrij te maken.

Belangrijk:

• Elk Google-account heeft 15 GB opslagruimte.
  • Je kunt elke dag tot 15 GB aan back-ups maken.

Je kunt meer opslagruimte krijgen met een Google One-abonnement (indien beschikbaar). Meer informatie over hoe je opslagruimte koopt

Meer informatie over je back-upopties

Opslagbesparing (voorheen Hoge kwaliteit)

Foto's en video's worden opgeslagen met een iets lagere kwaliteit.

We hebben de naam van het opslagniveau Hoge kwaliteit gewijzigd in Opslagbesparing. Hoewel we de naam hebben geüpdatet, worden je foto's en video's nog steeds opgeslagen met dezelfde kwaliteit.

• Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in opslagbesparing-kwaliteit, tellen mee voor de opslagruimte van je Google-account.
  • Foto's worden gecomprimeerd om ruimte te besparen. Als een foto groter is dan 16 MP, wordt de foto verkleind tot 16 MP.
  • Je kunt foto's van 16 MP met goede kwaliteit afdrukken met formaten tot ongeveer 60 cm x 40 cm.
  • Video's met een resolutie van meer dan 1080p worden teruggeschaald naar high-definition 1080p. Een video met een resolutie van 1080p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.
  • In sommige gevallen kunnen bepaalde foto's en video's misschien niet worden gecomprimeerd en worden ze opgeslagen in de oorspronkelijke bestandsgrootte.
Belangrijk: Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in hoge kwaliteit hebt gemaakt, tellen niet mee voor de opslagruimte van je Google-account.
Oorspronkelijke kwaliteit

Foto's en video's worden opgeslagen met dezelfde resolutie als waarmee je ze hebt gemaakt zonder dat de kwaliteit wordt gewijzigd.

• Foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in oorspronkelijke kwaliteit, tellen mee voor de opslagruimte van je Google-account.
  • Aanbevolen voor foto's die groter zijn dan 16 MP en video's met een resolutie van meer dan 1080p.
  • Aanbevolen voor als je grote banners wilt afdrukken.
Basis
Als deze optie niet wordt weergegeven in je back-upinstellingen, is de optie niet beschikbaar in je regio.

Snellere back-up via wifi en mobiele data.

• De foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in basiskwaliteit, tellen mee voor de opslag van je Google-account.
  • Foto's kunnen worden gecomprimeerd om minder mobiele data te gebruiken. Als een foto groter is dan 3 MP, wordt de foto verkleind tot 3 MP.
  • Je kunt foto's van 3 MP met goede kwaliteit afdrukken met formaten tot ongeveer 15 cm x 20 cm.
  • Video's met een resolutie hoger dan 480p worden teruggeschaald naar standard-definition 480p. Een video met een resolutie van 480p of minder ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel. Sommige informatie, zoals ondertiteling, kan verloren gaan.
Belangrijk: Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in basiskwaliteit hebt gemaakt, tellen niet mee voor de opslagruimte van je Google-account.

Voordat je begint

Download en installeer de Google Foto's-app.

De uploadgrootte aanpassen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  4. Selecteer Instellingen voor Google Foto's Instellingen en dan Back-up en synchronisatie en dan Uploadgrootte.
  5. Selecteer een uploadgrootte.

Zo beperk je het datagebruik voor back-ups:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Selecteer Instellingen voor Google Foto's Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.
  4. Zet mobiele data uit voor back-ups van foto's en video's.
  5. Kies onder Daglimiet voor back-ups hoeveel data Google Foto's mag gebruiken als er automatisch back-ups van foto's en video's worden gemaakt.

De grootte van je foto's en video's verkleinen

Als je foto's in oorspronkelijke kwaliteit hebt en opslagruimte wilt besparen, wijzig je de kwaliteit van foto's en video's waarvan al een back-up is gemaakt, in opslagbesparing-kwaliteit (voorheen hoge kwaliteit). Deze instelling wordt niet weergegeven als je geen foto's in oorspronkelijke kwaliteit hebt.

1. Ga op een computer naar photos.google.com/settings.
  2. Klik op Opslagruimte vrijmaken. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van je toekomstige uploads.

Opmerking: Je kunt maar 1 keer per dag opslagruimte vrijmaken.

De kwaliteit van foto's of video's wordt niet gewijzigd in opslagbesparing-kwaliteit als je er een back-up van hebt gemaakt met:

• Je Pixel
  • Je Pixel 2 of 3 tijdens de aanbiedingsperiode voor oorspronkelijke kwaliteit

De kwaliteit van foto's of video's waarvan je een back-up hebt gemaakt in de volgende producten, wordt wel gewijzigd:

• Blogger
  • Google Maps
  • Google Foto's
  • Hangouts
  • Panoramio
  • Picasa Webalbums
  • YouTube-bannerafbeeldingen
Belangrijk: Als je Google Foto's-account langer dan 2 jaar inactief is of als je de opslaglimiet hebt overschreden, kan dit van invloed zijn op je content. Meer informatie