Kuvien ja videoiden varmuuskopiolaadun valinta

Voit muuttaa kuvien ja videoiden varmuuskopiointilaatua tarpeidesi mukaan tai säästääksesi tallennustilaa. Jokaiseen Google-tiliin sisältyy 15 Gt tallennustilaa, ja voit aina ostaa lisää tallennustilaa tai vapauttaa tallennustilaa.

Tärkeää:

Lisätietoja varmuuskopiointivaihtoehdoista

Alkuperäinen laatu

Kuvat ja videot tallennetaan samalla tarkkuudella, jolla otit ne. Niiden laatu ei muutu.

• Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa.
  • Suositellaan kuville, joiden koko on yli 16 Mpx, ja videoille, joiden tarkkuus on yli 1080p.
  • Suositellaan suurten bannereiden tulostamiseen.
Tallennustilan säästö

Tärkeää: Ennen 1.6.2021 tallennustilan säästö ‑laatuisina (aiemmalta nimeltään korkea laatu) varmuuskopioidut kuvat ja videot eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa. Katso, miten voit tarkistaa kuvien varmuuskopiolaadun.

Kuvat ja videot tallennetaan hieman alhaisemmalla laadulla.

• Tallennustilan säästö ‑laatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilin tallennustilaa.
  • Kuvat pakataan tilan säästämiseksi. Jos kuvan koko on yli 16 Mpx, sen kooksi muutetaan 16 Mpx.
    • Voit tulostaa laadukkaita 16 Mpx:n kuvia, kunhan niiden koko on enintään 24 x 16 tuumaa.
  • Tallennustilan säästö ‐laatuisina ladattavat kuvat voidaan pakata eri kuvamuotoon (esim. .jpg).
  • Yli 1080p-tarkkuuden videot muutetaan 1080p-teräväpiirtotarkkuuteen. Enintään 1080p:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Joitakin tietoja, kuten tekstitykset, voidaan menettää.
  • Joissakin tapauksissa kaikkia kuvia ja videoita ei pakata, vaan ne tallennetaan alkuperäisessä tiedostokoossa. Joitakin mpf-muotoisia (Multi-Picture Format) .jpg-tiedostoja, kuten Android-laitteella otettuja muotokuvia, ei voi pakata.
Perus

Tärkeää: Ennen 1.6.2021 peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa.

Jos vaihtoehtoa ei näy varmuuskopiointiasetuksissa, se ei ole käytettävissä alueellasi.
  • Peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilisi tallennustilaa.
  • Kuvat voidaan pakata, jolloin mobiilidataa tarvitaan vähemmän. Jos kuvan koko on yli 3 Mpx, sen kooksi muutetaan 3 Mpx.
  • Voit tulostaa laadukkaita 3 Mpx:n kuvia, kunhan niiden koko on enintään 6 x 8 tuumaa.
  • Tarkkuudeltaan yli 480p:n videot muutetaan 480p-vakiotarkkuuteen. Enintään 480p:n video näyttää lähes samalta kuin alkuperäinen. Joitakin tietoja, kuten tekstitykset, voidaan menettää.
  • Joissakin tapauksissa kaikkia kuvia ja videoita ei pakata, vaan ne tallennetaan alkuperäisessä tiedostokoossa. Joitakin mpf-muotoisia (Multi-Picture Format) .jpg-tiedostoja, kuten Android-laitteella otettuja muotokuvia, ei voi pakata.

Kuvien ja videoiden koon pienentäminen

Jos sinulla on alkuperäislaatuisina tallennettuja kuvia ja haluat säästää tallennustilaa, muuta jo varmuuskopioituja kuvia ja videoita Tallennustilan säästö ‑laatuisiksi (aiemmalta nimeltä korkealaatuinen). Tätä asetusta ei näy, jos sinulla rajattomasti tallennustilaa Google Kuvissa.

Tärkeää:

• Voit palauttaa tallennustilaa vain kerran päivässä. Tallennustilan palautus ei vaikuta tulevien latausten laatuun.
  • Joissakin tapauksissa kaikkia kuvia ja videoita ei pakata, vaan ne tallennetaan alkuperäisessä tiedostokoossa. Joitakin mpf-muotoisia (Multi-Picture Format) .jpg-tiedostoja, kuten Android-laitteella otettuja muotokuvia, ei voi pakata.
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Valitse yläreunasta Asetukset ja sitten Hallinnoi tallennustilaa.
  3. Valitse Vapauta tallennustilaa ‑kohdasta Muunna nykyiset kuvat ja videot Tallennustilan säästö ‑laatuisiksi.

Varmuuskopiointilaadun vaihtaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen photos.google.com/settings.
  2. Valitse varmuuskopiointilaatu.

Vinkki: Voit tarkistaa varmuuskopiolaadun ja ‑koon siirtymällä kuvaan tai videoon ja valitsemalla Tiedot Tiedot. Varmuuskopiointitiedot ovat Tiedot-kohdassa.