Kom igång med Google Foto

Läs om hur du använder Google Foto med denna steg för steg-guide. Du kommer bland annat att lära dig om följande:

• Hur du söker du efter ditt foto
  • Hur du lägger till filter
  • Hur du återställer borttagna foton

Steg 1: Öppna Photos

1. Öppna photos.google.com.
  2. Logga in på Google-kontot.

Steg 2: Hitta foton snabbt

När du öppnar Google Foto visas alla foton och videor på enheten. Om du har aktiverat Säkerhetskopiering och synkronisering visas även allt annat som har synkroniserats med biblioteket i Google Foto.

Hitta foton

1. Besök photos.google.com på datorn.
  2. Till vänster klickar du på Foto Photos.
  3. Rulla nedåt för att visa alla foton.

Hitta ett minnesvärt foto som du har tagit tidigare

Tänk på ett minnesvärt foto som finns på datorn. Försök att komma ihåg något på fotot, som en hund, stranden eller var du var.

1. I rutan högst upp skriver du namnet på något som finns på fotot, som ”strand”, ”hund” eller ”Paris”.
  2. Tryck på retur så ser du bilder som matchar din sökning.

Läs om hur du hittar personer, platser och annat på dina foton.

Göra andra saker med fotona

Lägga till ett filter på fotot

1. Besök photos.google.com på datorn.
  2. Till vänster klickar du på Foton Photos.
  3. Välj ett foto.
  4. Klicka på Redigera Redigera följt av Filter Photo filters högst upp.
  5. Klicka på några filter till höger. Välj några olika för att se hur de ser ut.
  6. Tips! Du kan justera intensiteten genom att dra den blå punkten längs med rullningslisten.
  7. Klicka på Klar högst upp.

Om du har aktiverat Säkerhetskopiering och synkronisering synkroniseras ändringarna överallt där du använder Google Foto, så du behöver bara göra ändringar en gång. Läs om hur du gör andra coola grejer med dina foton.

Dela foton med någon

1. Besök photos.google.com på datorn.
  2. Till vänster klickar du på Foto Photos.
  3. Öppna ett foto.
  4. Överst till höger klickar du på Dela Dela följt av Hämta länk följt av Kopiera.
  5. Använd en meddelande- eller e-postapp för att skicka länken du kopierade till någon.

Läs om fler sätt att dela foton och videor.

Ta bort suddiga eller oönskade foton

1. Besök photos.google.com på datorn.
  2. Till vänster klickar du på Foto Photos
  3. Håll muspekaren över fotot du vill ta bort och klicka sedan på Välj Klart. Du kan även markera flera foton.
  4. Överst till höger klickar du på Ta bort följt av Flytta till papperskorgen.

Om du har aktiverat Säkerhetskopiering och synkronisering flyttas det du placerar i papperskorgen till papperskorgen överallt där du använder Google Foto, så du behöver bara göra ändringar en gång. Läs mer om hur du tar bort foton och videor.

Återställa ett foto

Låt säga att du ångrar dig och vill ha tillbaka fotot.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Papperskorgen uppe till vänster. Allt som finns i papperskorgen kan återställas, men objekt i papperskorgen raderas permanent efter 60 dagar.
  3. Håll muspekaren över fotot du precis tog bort och klicka på Välj Klart.
  4. Klicka på Återställ Återställ uppe till höger. Detta återställer fotot.

Läs mer om att återställa foton och videor.