Kom i gang med Google Foto

Finn ut hvordan du bruker Google Foto, ved å følge denne trinnvise veiledningen. Her får du blant annet vite

• hvordan du søker i bildene dine
  • hvordan du legger til filtre
  • hvordan du gjenoppretter slettede bilder

Trinn 1: Åpne Foto

1. Åpne photos.google.com.
  2. Logg på Google-kontoen din.

Trinn 2: Finn bilder raskt

Når du åpner Google Foto, ser du alle bildene og videoene på enheten din, samt, hvis du har slått på «sikkerhetskopiering og synkronisering», alt annet som er synkronisert med Google Foto-biblioteket ditt.

Finn bilder

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Bilder Photos til venstre.
  3. Rull nedover for å se alle bildene dine.

Finn et minneverdig bilde fra fortiden

Tenk på et minneverdig bilde du har på datamaskinen din. Prøv å huske noe i bildet, for eksempel en hund, stranden eller stedet der du befant deg.

1. I feltet øverst kan du skrive inn navnet på noe i bildet, for eksempel «strand», «hund» eller «Paris».
  2. Trykk på Enter, så ser du bilder som samsvarer med søket ditt.

Finn ut hvordan du finner folk, steder og annet i bildene dine.

Gjør andre ting med bildene dine

Legg til filtre på bilder

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Bilder Photos til venstre.
  3. Velg et bilde.
  4. Øverst klikker du på Rediger Rediger og så Filter Photo filters.
  5. Klikk på de ulike filtrene til høyre. Velg noen filtre for å se hvordan de ser ut.
  6. Tips: For å justere intensiteten, dra den blå prikken langs rullefeltet.
  7. Klikk på Ferdig øverst.

Hvis du har aktivert sikkerhetskopiering og synkronisering, blir endringene dine synkronisert overalt der du bruker Google Foto. Dermed trenger du bare å utføre endringene én gang. Se hvordan du kan gjøre andre kule ting med bildene dine.

Del bilder med andre

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Bilder Photos til venstre.
  3. Åpne et bilde.
  4. Øverst til høyre klikker du på Del Del og så Hent linken og så Kopiér.
  5. Bruk en meldings- eller e-post-app til å videresende linken du nettopp kopierte.

Se hvordan du kan dele bilder og videoer på ulike måter.

Slett uskarpe eller uønskede bilder

1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Bilder Photos til venstre.
  3. Hold markøren over bildet du vil slette, og klikk deretter på Velg Ferdig. Du kan også velge flere bilder samtidig.
  4. Øverst til høyre klikker du på Slett og så Flytt til papirkurven.

Hvis du har aktivert sikkerhetskopiering og synkronisering, blir ting du flytter til papirkurven, flyttet til papirkurven alle andre steder der du bruker Google Foto. Dermed trenger du bare å utføre endringene én gang. Finn ut mer om sletting av bilder og videoer.

Angre sletting av bilder

La oss si at du ombestemmer deg og vil ha et av bildene dine tilbake.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Øverst til venstre klikker du på menyen Meny og så Papirkurv. Alt du ser i papirkurven din, kan gjenopprettes, men elementene blir slettet for godt når de har ligget i papirkurven i 60 dager.
  3. Hold markøren over bildet du nettopp slettet, og klikk på Velg Ferdig.
  4. Klikk på Gjenopprett Gjenopprett øverst til høyre. Da blir bildet lagt tilbake der det kom fra.

Finn ut mer om gjenoppretting av bilder og videoer.