Een back-up maken van foto's en video's

Je kunt foto's van je apparaat, camera of geheugenkaart opslaan in je Google Foto's-bibliotheek.

Voordat je begint

Wat je nodig hebt om een back-up van foto's en video's te maken
  • Goede internetverbinding.
  • Bestandsgrootten waarvan een back-up kan worden gemaakt.  Er wordt geen back-up van je bestanden gemaakt als het volgende van toepassing is:
    • Foto's zijn groter dan 75 MB of 100 MP.
    • Video's zijn groter dan 10 GB.
    • Items zijn kleiner dan 256 x 256.
  • Bestandstypen waarvan een back-up kan worden gemaakt.
    • Foto's: .jpg, .png, .webp en sommige RAW-bestanden.
    • Er kan een back-up van live foto's worden gemaakt als je de Google Foto's-app gebruikt op je iPhone of iPad.
    • Video's: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts en .mkv.

Opmerking: Als je een back-up van een bestandstype probeert te maken dat hier niet wordt vermeld, werkt het mogelijk niet met Google Foto's.

Typen RAW-bestanden waarvan je een back-up kunt maken
Canon
EOS: 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
Powershot: G1X, G7X, G12, G16, S100
Fuji
X100
Nikon
1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df
Coolpix: A, P7800
Olympus
E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
Panasonic
CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
Sony
A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
DNG-bestanden
Alle DNG-bestanden

Wat is 'Back-up en synchronisatie'?

• Een back-upservice: Je foto's en video's worden opgeslagen in je Google Foto's-bibliotheek.
  • Privé opgeslagen: De back-ups die worden gemaakt van foto's en video's op je apparaat, zijn privé, tenzij je ervoor kiest ze te delen.
  • Synchroniseren: Wijzigingen die je aanbrengt, worden weergegeven op elk gesynchroniseerd apparaat. Als je bijvoorbeeld een foto bewerkt en opslaat op je telefoon, ziet deze er hetzelfde uit op photos.google.com.

'Back-up en synchronisatie' in- of uitschakelen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.
  1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu.
  4. Selecteer Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.
  5. Tik op 'Back-up en synchronisatie' om dit in of uit te schakelen.
    • Als je geen beschikbare opslagruimte meer hebt, scroll je omlaag en tik je op Back-up uitschakelen

Waar je rekening mee moet houden bij deze instelling:

• Als je de back-upinstellingen wijzigt, heeft dit invloed op alle apps die 'Back-up en synchronisatie' gebruiken, zoals Google Drive.
  • Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, wordt deze functie niet uitgeschakeld als je de Google Foto's-app van je apparaat verwijdert. Volg de bovenstaande instructies als je 'Back-up en synchronisatie' wilt uitschakelen.

De instellingen voor back-ups wijzigen

• Het Google-account kiezen waarin je een back-up van foto's en video's wilt maken: Tik onder Back-upaccount op de accountnaam.
  • De uploadgrootte wijzigen: Tik op Uploadgrootte. Meer informatie over uploadgrootten
  • Een back-up van apparaatmappen maken: Tik op Een back-up van apparaatmappen maken en selecteer de mappen waarvan je een back-up wilt maken.
  • Een back-up maken via mobiele data: Als je niet wilt wachten op een wifi-verbinding om een back-up van je foto's te maken, tik je onder 'Back-up maken van mobiele data' op Foto's of Video's. Je serviceprovider kan kosten in rekening brengen als je uploadt via je mobiele netwerk.
  • Een back-up maken tijdens roaming: Tik onder 'Wanneer een back-up maken' op Roaming.

Controleren of er een back-up van je foto's is gemaakt

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Foto's Photos.
  4. Bovenaan kun je zien of er een back-up van je foto's is gemaakt of dat er nog steeds een back-up moet worden gemaakt.