Dela foton och videor

Du kan dela foton, videor, album och filmer med någon av dina kontakter, även om de inte använder Google Foto-appen.

Dela foton och videor i en konversation

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Placera markören över ett foto eller en video och klicka på Välj Klar
  4. Klicka på Dela Dela.
  5. Under Skicka i Google Foto väljer du personer du vill dela med.
    • Om du vill dela med en person klickar du på personens namn.
    • Klicka på Sök för söka efter att en specifik person. Ange personens namn, telefonnummer eller e-postadress.
    • Om du vill dela med en grupp klickar du på Ny grupp och väljer flera personer.
  6. Valfritt: Skriv ett meddelande som du vill använda med det du delar.
  7. Klicka på Skicka.

Tips! Det finns en begränsning på 20 000 foton för konversationer.

Skapa ett delat album

Viktigt! Om du delar ett album som automatiskt lägger till foton av ansiktsgrupper kan alla som har åtkomst till albumet visa foton när de läggs till.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Till vänster klickar du på Foto.
  4. Placera markören över ett foto eller en video och klicka på Välj Klar
  5. Klicka på Lägg till i eller skapa ny Lägg till högst upp.
  6. Klicka på Delat album följt av Nytt delat album.
  7. Ange en albumtitel.
  8. Längst upp till höger klickar du på Dela
  9. Välj vem du vill dela albumet med och klicka på Skicka Skicka.

Skicka en länk eller dela via andra appar

Viktigt! När du delar en länk till ditt album kan alla som har länken visa och lägga till i albumet eller fotona. Ta reda på hur delade albumkontroller ökar sekretessen för dina foton.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Placera markören över ett foto eller en video och klicka på Välj Klar
  3. Om du vill skicka en länk klickar du på Dela Dela
  4. Välj hur du vill dela länken.
    • Om du vill dela en länk klickar du på Skapa länk.
    • Om du vill dela via andra appar väljer du önskad app.

Hantera, granska eller lämna dina album och konversationer

Hitta album och konversationer som du har delat

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Längst upp till vänster klickar du på Dela . Du hittar dina delade album, konversationer och delningsaktiviteter, som kommentarer och nyligen tillagda foton.
  3. Om du inte hittar det du letar efter klickar du på Visa mer längst ned.

Lämna ett album

Viktigt: När du lämnar ett delat album tas alla foton, videor, kommentarer och gilla-markeringar som du har lagt till bort.

1. Klicka på albumet.
  2. Överst till höger klickar du på Mer Mer följt av Lämna album.

Lämna en konversation

Viktigt: När du lämnar en konversation tas alla foton, videor, kommentarer och gilla-markeringar som du har lagt till bort.

1. Klicka på konversationen.
  2. Klicka på kontoikonen eller initialen i konversationen.
  3. Klicka på Lämna bredvid ditt namn.

Ta bort personer eller objekt från album och konversationer

Ta bort någon från ett album

Viktigt! Du måste vara albumets ägare för att kunna ta bort någon.

1. Öppna albumet som du vill ta bort någon från.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  3. Scrolla till kontakten du vill ta bort.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort person.

Ta bort foton och videor

1. I ett delat album eller en konversationstråd klickar du på fotot eller videon.
  2. Överst till höger klickar du på Mer Mer följt av Ta bort.

Ta bort kommentarer och gilla-markeringar

1. I ett delat album eller en konversationstråd klickar du på kommentaren eller gilla-markeringen.
  2. Klicka på Ta bort.

Läs mer om vad som händer när du delar foton och videor

När du skickar till en kontakt i Google Foton:

• Personer får en avisering i appen och ett pushmeddelande. Om det är ett nytt album eller en ny konversation får de ett e-postmeddelande.
  • De delade objekten visas på sidan Delning.
  • Användarens kontoprofilbild eller initial läggs till i albumet eller konversationen och visas nedtonad tills de visar albumet eller konversationen.
  • När de visar albumet eller konversationen visas deras kontoprofilbild eller initial i aktivitetsvyn bredvid de senaste fotona, kommentarerna eller gilla-markeringarna som de har visat.
  • Om de går med i, gillar, kommenterar eller lägger till foton i ett delat album eller en konversation ändras deras profilbild till kontoprofilbilden eller initialen.

När du lägger till foton eller videor i delade album eller konversationer

• Kontots profilbild eller initialen visas bredvid de senaste fotona som du har lagt till.
  • Om du delar en video som har spelats in helt eller delvis i slow motion kan tittarna se vilken del av videon som helst med lägre hastighet i sin egen spelare.

När någon delar ett album eller en konversation med dig

Viktigt! Om du tror att någon skickar spam till dig kan du blockera eller anmäla personen.

• Du får en avisering i appen och ett pushmeddelande. Om det är ett nytt album eller en ny konversation får du ett e-postmeddelande.
  • Det delade objektet visas på sidan Delning.
  • När du visar albumet eller konversationen visas kontoprofilbilden eller initialen i albumet bredvid de senaste fotona, kommentarerna eller gilla-markeringarna du har visat.
  • Om du går med i, gillar, kommenterar eller lägger till foton i ett delat album eller en konversation visas kontoprofilbilden eller initialen bredvid den åtgärd du utförde.