Dela foton och videor

Du kan dela foton, videor, album och filmer med vem som helst, även om de inte använder Google Foto-appen.

När du har delat något med en person kan du förhindra att han eller hon ser albumet. Läs om hur du slutar dela ett album .

Innan du börjar

Ladda ned och installera appen Google Foto.

Dela med andra personer

Du kan dela objekt med familj, vänner och andra personer om de finns i din kontaktlista eller om du lägger till deras telefonnummer eller e-postadresser.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Välj ett foto, ett album eller en film.
  4. Tryck på Dela Dela.
  5. Tryck på Skriv ett namn, telefonnummer eller en e-postadress eller välj vilka personer du vill dela objekten med. Om du är med i en familjegrupp på Google väljer du Familjegrupp om du vill dela med familjemedlemmarna.
  6. Tryck på Klar.
  7. Om du vill lägger du till en titel eller meddelande. Tryck sedan på Skicka. Öppna aktivitetsloggen om du vill hantera dessa meddelanden.

Dela via Facebook eller andra appar

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto, ett album eller en film som du vill dela.
  3. Tryck på Dela Dela.
  4. Välj en app som du vill dela objektet med. Dra uppåt om du vill visa fler appar. Du kan även skicka en länk.

Detta händer när du delar

1. Kontakter som har den här ikonen Foton på sin profilbild använder appen Google Foto. Om du Skickar via Google Foto:​
    • De får en avisering i appen.
    • Deras profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Du kan bara göra detta om du har interagerat med dem via Googles tjänster.
    • De kan också visas med den här ikonen Foton om deras telefonnummer är anslutet till deras Google-konto och om du har lagt till det i Google Kontakter.
  2. Om du delar till ett telefonnummer eller en e-postadress:
    • De får en länk till albumet, via sms eller e-post, beroende på hur det delades.
    • En generisk profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Om de går med i albumet ändras deras profilbild till deras profilbild för Google-kontot.
  3. När de ser albumet får du en avisering i appen.
  4. Alla som har den delade länken kan se albumet. Ta reda på mer om hur du ändrar delningsalternativen.

Detta händer när någon delar med dig

1. Du kan få ett e-postmeddelande, sms eller en avisering i appen, beroende på hur delningen gjorts.
  2. När du trycker på en länk för att se albumet blir din profilbild i albumet markerad och en avisering skickas till den som delat. Läs om hur du lämnar ett album.
  3. Om du går med i ett album som någon har delat med dig via e-post eller ditt telefonnummer ändras din profilbild till profilbilden för Google-kontot.
  4. Läs mer om vem som kan dela med dig .
  5. Om du tror att någon skickar spam till dig kan du blockera eller anmäla personen.

Ta bort en inbjudan om att se foton

Om du har bjudits in via telefonnummer eller e-postadress kan du välja att inte se fotona.

1. Tryck på Mer Mer på inbjudan.
  2. Välj Delningsalternativ.
  3. Tryck på Ta bort inbjudan.

Dela alla foton med ett annat konto

Dela från delningsförslag

Se album som du har delat eller gått med i

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Delning längst ned.
  3. Under Delat visas delade album och delningsaktivitet, till exempel kommentarer och foton som har lagts till nyligen. Ny delningsaktivitet visas i fetstil.

Så här ser du vilka du har delat ett album med:

1. Öppna fotot, videon eller albumet som du har du delat.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Delningsalternativ.