Dela foton och videor

Du kan dela foton, videor, album och filmer med någon av dina kontakter, även om de inte använder Google Foto-appen.

Innan du börjar

Dela i en konversation

Du kan dela direkt med vem som helst med ett Google-konto om de finns i dina kontakter eller genom att söka med deras e-postadress eller telefonnummer. För alla andra kan du skapa en länk att dela.

Om din kontakts telefonnummer inte är kopplat till personens Google-konto kan du hjälpa honom eller henne att hitta och ta kontakt med dig. Om din kontakt inte har ett Google-konto kan du skicka dem en länk eller dela med en annan app istället.

Så här delar du med andra i en konversation:

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Välj ett foto, ett album eller en video.
  4. Tryck på Dela Dela.
  5. Under Skicka i Google Foto väljer du personer du vill dela med.
    • Om du vill dela med en person trycker du på personens namn.
    • Om du vill hitta en specifik person trycker du på Sök . Ange personens namn, telefonnummer eller e-postadress.
    • Om du vill dela med fler än en person väljer du flera personer.
      • (Valfritt) Lägg till ett meddelande som du vill använda med det du delar.
  6. Tryck på Skicka om du vill dela.Då skapas en pågående konversationstråd där du och de personer du har delat med kan lägga till fler foton, videor, kommentarer och gilla-markeringar över tid.

Obs! Det finns en begränsning på 20 000 foton för konversationer.

Du kan även dela hela biblioteket automatiskt med någon.

Skapa ett delat album

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Foton längst ned.
  4. Välj foton eller videor för albumet.
  5. Tryck på Lägg till högst upp.
  6. Tryck på Delat album
  7. Ange en albumtitel.
  8. När albumet är klart trycker du på Dela.
  9. Välj vem du vill dela ditt album med.

Obs!

• Du kan dela direkt med vem som helst med ett Google-konto om de finns i dina kontakter eller genom att söka med deras e-postadress eller telefonnummer. För alla andra kan du skapa en länk att dela.
  • När du delar en länk till ditt album kan alla som har länken visa albumet eller fotona. Ta reda på hur delade albumkontroller ökar sekretessen för dina foton.
  • Om du delar ett album som automatiskt lägger till foton av ansiktsgrupper kan alla som har åtkomst till albumet visa foton när de läggs till.

Skicka en länk eller dela med andra appar

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Välj ett foto, ett album eller en video.
  3. Tryck på Dela Dela.
  4. Välj en annan app att dela med under Dela med appar. Svep åt vänster om du vill hitta fler appar.
  5. Om du vill skapa och dela en länk trycker du på Skapa länk.

Alla som har den delade länken kan se albumet. Ta reda på mer om hur du ändrar delningsalternativen.

Detta händer när du delar

• När du skickar till en kontakt i Google Foton:
    • Kontakter som du har delat med får ett meddelande i appen och ett pushmeddelande från appen. De delade objekten visas på sidan Dela.
    • När du delar ett nytt album eller en konversation med dem får de också ett e-postmeddelande.
    • Användarens kontoprofilbild eller initial läggs till i albumet eller konversationen och visas nedtonad tills de visar albumet eller konversationen.
    • När de visar albumet eller konversationen visas deras kontoprofilbild eller initial i aktivitetsvyn bredvid de senaste fotona, kommentarerna eller gilla-markeringarna som de har visat.
    • Om de går med i ett delat album eller gillar, kommenterar eller lägger till foton i ett delat album eller en konversation ändras deras profilbild till kontots profilbild eller initial
  • När du lägger till foton eller videor i album eller konversationer visas kontoprofilbilden eller din initial bredvid de senaste fotona som du har lagt till.
  • Om du delar en video som har spelats in helt eller delvis i slow motion kan andra kanske se vilken del av videon som helst med långsammare hastighet i sin egen spelare.

Detta händer när någon delar med dig

Om din kontakt inte kan dela medierna kan du hjälpa dem att hitta och få kontakt med dig.
  • När någon delar ett album eller en konversation med dig får du ett e-postmeddelande.
  • Om du redan använder Google Foton får du också ett meddelande i appen och ett pushmeddelande. Delningen visas på sidan Delning.
  • När du visar albumet eller konversationen visas kontoprofilbilden eller initialen i albumet bredvid de senaste fotona, kommentarerna eller gilla-markeringarna du har visat.
  • Om du går med i ett delat album eller gillar, kommenterar eller lägger till foton i ett delat album eller en konversation visas kontoprofilbilden eller initialen bredvid den åtgärd du utförde.
  • Om du tror att någon skickar spam till dig kan du blockera eller anmäla personen. Läs mer om vem som kan dela med dig.

Hantera dina konversationer och album

1. Öppna Google Foto-appen Foto på den mobila enheten.
  2. Tryck på dela textbubbla uppe till vänster.
  3. Du kan komma åt dina delade album och delningsaktiviteter, som kommentarer och nyligen tillagda foton. Ny delningsaktivitet visas i fetstil.

Om du inte hittar det du letar efter klickar du på Visa mer

Granska ett album

1. Öppna albumet som du delade.

2. Klicka på Mer Mer följt av Alternativ.

Lämna ett album eller en konversation

När du lämnar ett delat album eller en konversation tas alla foton, videor, kommentarer och gilla-markeringar som du har lagt till bort.

Så här lämnar du ett album:

1. Klicka på albumet.
  2. Överst till höger klickar du på Mer Mer följt av Lämna album.

Så här lämnar du en konversation:

1. Klicka på konversationen.
  2. Klicka på följt av högst upp bredvid namnen på personerna i konversationen.
  3. Klicka på Lämna bredvid ditt namn.

Ta bort någon från ett album

Du måste vara albumets ägare för att kunna ta bort någon.

1. Öppna önskat album.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Alternativ.
  3. Rulla till den kontakt du vill ta bort.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort person.

Ta bort objekt från delade album och konversationer

Du kan ta bort, foton, videor, kommentarer och gilla-markeringar som du har lagt till i konversationer och delade album.

Så här tar du bort foton och videor:

1. I ett delat album eller en konversationstråd klickar du på fotot eller videon.
  2. Överst till höger klickar du på Mer Mer följt av Ta bort.

Så här tar du bort kommentarer och gilla-markeringar:

1. I ett delat album eller en konversationstråd klickar du på kommentaren eller gilla-markeringen.
  2. Klicka på Ta bort.