Dela foton och videoklipp

Du kan dela foton, videoklipp, album och filmer med vem som helst, även om de inte använder Google Foto-appen.

Dela med dina kontakter

1. Öppna appen Google Foto Foton på Android-enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på Delning längst ned.
  4. Tryck på Skapa Skapa högst upp.
  5. Välj vilka foton du vill dela och tryck på Nästa.
  6. Tryck på Till och välj de personer du vill dela fotona med. Om du är med i en familjegrupp på Google väljer du Familjegrupp om du vill dela med dina familjemedlemmar.
  7. Tryck på Klar.
  8. Om du vill lägger du till en titel eller meddelande. Tryck sedan på Skicka.

Skicka en länk eller dela med andra appar

1. Öppna appen Google Foto Foton på Android-enheten.
  2. Tryck på fotot, albumet eller filmen du vill dela.
  3. Tryck på Dela .
  4. Välj en app du vill dela med eller skicka en länk. Du kan även ange ett namn, ett telefonnummer eller en e-postadress.
  5. Valfritt! Om du vill kan du lägga till en meddelande när du delar. Öppna aktivitetsloggen om du vill hantera dessa meddelanden.

Det här händer när du delar

1. Kontakter som har den här ikonen Foton på sin profilbild använder appen Google Foto. Om du Skickar via Google Foto:​
    • De får en avisering i appen.
    • Deras profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Du kan bara göra detta om du har interagerat med dem via Googles tjänster.
    • De kan också visas med den här ikonen Foton om deras telefonnummer är anslutet till deras Google-konto och om du har lagt till det i Google Kontakter.
  2. Om du delar till ett telefonnummer eller en e-postadress:
    • De får en länk till albumet, via SMS eller e-post, beroende på hur det delades.
    • En generisk profilbild läggs till i albumet och är nedtonad tills de har visat albumet.
    • Om de går med i albumet ändras deras profilbild till deras profilbild för Google-kontot.
  3. När de ser albumet får du en avisering i appen.
  4. Alla som har den delade länken kan se albumet. Ta reda på mer om hur du ändrar delningsalternativen.

Detta händer när någon delar med dig

1. Du kan få ett e-postmeddelande, sms eller en avisering i appen, beroende på hur delningen gjorts.
  2. När du trycker på en länk för att se albumet blir din profilbild i albumet markerad och en avisering skickas till den som delat. Läs om hur du lämnar ett album.
  3. När du går med i albumet ändras din profilbild ändras till profilbilden för ditt Google-konto.
  4. Läs mer om vem som kan dela med dig .
  5. Om du tror att någon skickar spam till dig kan du blockera eller anmäla personen.

Se album som du har delat eller gått med i

1. På Android-enheten öppnar du appen Google Foto Foton
  2. Tryck på Delning längst ned.
  3. Under Delat visas delade album och delningsaktivitet, till exempel kommentarer och foton som har lagts till nyligen. Ny delningsaktivitet visas i fetstil.

Så här ser du vilka du har delat ett album med:

1. Öppna fotot, videon eller albumet som du har du delat.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Delningsalternativ.

Brenna är en Google Foto-expert och har skrivit den här sidan. Hjälp henne att förbättra den genom att lämna feedback nedan.