Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og videoer av minner med alle kontaktene dine – selv om de ikke bruker Google Foto-appen.

Del bilder og videoer i en samtale

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Hold markøren over et bilde eller en video, og klikk på Velg Ferdig.
  4. Klikk på Del Del.
  5. Under «Send via Google Foto» velger du dem du vil dele med.
    • For å dele med én person klikker du på denne personens navn.
    • For å finne en spesifikk person klikker du på Søk . Skriv inn personens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
    • For å dele med en gruppe klikker du på Ny gruppe og velger flere personer.
    • For å gjøre det enklere å dele foreslår Google personer du kan dele med, basert på tidligere interaksjoner mellom dere.
  6. Valgfritt: Skriv en melding som skal deles sammen med de delte mediene.
  7. Klikk på Send.

Tips: For samtaler gjelder en grense på 20 000 bilder.

Opprett et delt album

Viktig: Når du deler et album, kan alle som har tilgang til albumet, se og legge til bilder der. Se hvordan kontroller for deling gir bedre personvern for bildene dine.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Klikk på Bilder til venstre.
  4. Hold markøren over et bilde eller en video, og klikk på Velg Ferdig.
  5. Klikk på Legg til i eller Lag nytt Legg til øverst.
  6. Klikk på Delt album og så Nytt delt album.
  7. Skriv inn en albumtittel.
  8. Øverst til høyre klikker du på Del .
  9. Velg hvem du vil dele albumet med, og klikk på Send Send.
Send en link, eller del via andre apper

Viktig: Når du deler en link til bildene dine, kan alle som har linken, se dem. Se hvordan kontroller for delte album gir bedre personvern for bildene dine.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Hold markøren over et bilde eller en video, og klikk på Velg Ferdig
  4. For å sende en link klikker du på Del Del.
  5. Velg hvordan du vil dele linken.
    • For å dele en link klikker du på Opprett en link.
    • For å dele via andre apper velger du appen du vil bruke.

Administrer, gjennomgå eller forlat albumer eller samtaler

Finn albumer og samtaler du har delt
  1. Gå til photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Deling øverst til venstre. Da finner du de delte albumene dine, samtalene dine og delingsaktiviteten din, for eksempel kommentarer og bilder som nylig er lagt til.
Forlat albumer

Viktig: Når du forlater et delt album, fjernes alle bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til.

1. Klikk på albumet.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Merog så Forlat albumet.
Forlat samtaler

Viktig: Når du forlater en samtale, fjernes alle bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til.

1. Klikk på samtalen.
  2. Klikk på ikonet eller forbokstaven for kontoen din i samtalen.
  3. Ved siden av navnet ditt klikker du på Forlat.

Fjern personer eller elementer fra album og samtaler

Fjern andre fra albumer

Viktig: Du må være eier av et albumet for å fjerne noen fra det.

1. Åpne albumet du vil fjerne noen fra.
  2. Klikk på Mer Mer og så Alternativer.
  3. Rull til du finner kontakten du vil fjerne.
  4. Klikk på Mer Mer og så Fjern personen.
Fjern bilder og videoer
  1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på bildet eller videoen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Fjern.
Fjern kommentarer og likerklikk
  1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på datoen ved siden av kommentaren eller likerklikket.
  2. Klikk på Slett.

Se hva som skjer når du deler bilder og videoer

Dette skjer når du sender noe til en kontakt i Google Foto:

• Mottakeren får et varsel i appen og en pushvarsling. Hvis det gjelder et nytt album eller en ny samtale, får hen et e-postvarsel.
  • De delte elementene vises på mottakerens delingsside.
  • Profilbildet eller forbokstaven for kontaktens konto legges til i albumet eller samtalen og vises som nedtonet frem til kontakten har sett på albumet eller samtalen.
  • Når kontakten ser på albumet eller samtalen, vises profilbildet eller forbokstaven for vedkommendes konto i aktivitetsvisningen ved siden av de nyeste bildene, kommentarene eller likerklikkene kontakten har sett på.
  • Hvis hen blir med i, liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, endres kontaktens profilbilde til det gjeldende profilbildet eller forbokstaven for vedkommendes konto.
  • Hvis du redigerer et bilde du tidligere har delt via linkdeling, kan folk kanskje en kort stund se den uredigerte versjonen via den opprinnelige linken.
Dette skjer når du legger til bilder eller videoer i delte album eller samtaler
  • Profilnavnet ditt vises på alle bildene du legger til.
  • Profilbildet eller forbokstaven for kontoen din vises ved siden av bildene du sist la til.
  • Hvis du deler en video som helt eller delvis er tatt opp i sakte film, kan andre se en hvilken som helst del av videoen i lavere hastighet i sin egen spiller.
Når noen deler et album eller en samtale med deg

Viktig: Hvis du mener at noen sender deg nettsøppel eller bryter andre retningslinjer om uriktig bruk, kan du blokkere eller rapportere vedkommende. Finn ut mer om retningslinjene om uriktig bruk.

• Du får et varsel i appen og en pushvarsling. Hvis det gjelder et nytt album eller en ny samtale, får du et e-postvarsel.
  • Det delte elementet vises på delingssiden din.
  • Når du ser på albumet eller samtalen, blir profilbildet eller forbokstaven for kontoen din lysere og vises ved siden av de nyeste bildene, kommentarene eller likerklikkene du har sett på.
  • Hvis du blir med i, liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, vises profilbildet eller forbokstaven for kontoen din ved siden av handlingen du utførte.
  • Hvis noen redigerer et bilde etter at hen har delt linken med deg, kan det ta en liten stund før du kan se den nye versjonen av bildet via den opprinnelige linken.
Lagre bilder og videoer som deles med deg

Når du lagrer bilder eller videoer som er delt med deg, får du en kopi av dem i biblioteket ditt. Eventuelle endringer som gjøres av det opprinnelige delte bildet etter at det er lagret, blir ikke tatt i bruk på den lagrede kopien. Lagrede bilder og videoer teller mot lagringskvoten din, med unntak av enkelte tilfeller av partnerdeling. Finn ut mer om partnerdeling.

Du må laste ned bilder eller videoer for å kunne finne dem i galleriappen på enheten din. Finn ut hvordan du laster ned bilder eller videoer.

Slik lagrer du bilder og videoer som deles med deg i en samtale:

1. I samtalen ruller du til bildet eller videoen du vil lagre.
  2. Klikk på Lagre  under bildet eller videoen.

I et delt album kan du gjøre følgende:

• lagre bilder eller videoer i biblioteket: I albumet klikker du på bildet eller videoen du vil lagre. Klikk på Lagre øverst.
  • lagre alle bildene og videoene i et album i biblioteket ditt: Klikk på Lagre  øverst til høyre i albumet.
  • lagre et album på Album-fanen: I albumet klikker du på Mer og så Vis i Album,

Tips: Når du lagrer et delt album på Album-fanen, får du en kopi av albumet på Album-fanen. Albuminnholdet lagres ikke i biblioteket ditt.