Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med alle kontaktene dine – selv om de ikke bruker Google Foto-appen.

Før du begynner

Del via samtaler

Du kan dele direkte med alle som har en Google-konto, hvis de finnes blant kontaktene dine eller ved å søke etter dem på e-postadresse eller telefonnummer. For alle andre kan du opprette en link som kan deles.

Hvis kontaktens telefonnummer ikke er tilknyttet vedkommendes Google-konto, kan du hjelpe kontakten med å finne deg og få kontakt med deg. Hvis kontakten din ikke har Google-konto, kan du sende vedkommende en link eller dele via en annen app i stedet.

Slik deler du med andre i en samtale:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg et bilde, et album eller en video.
  4. Trykk på Del Del.
  5. Under «Send via Google Foto» velger du personene du vil dele med.
    • For å dele med én person trykker du på navnet til vedkommende.
    • For å finne en spesifikk person trykker du på Søk . Skriv inn personens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
    • For å dele med mer enn én person velger du flere personer.
      • (Valgfritt) Legg til en melding som skal deles sammen med det delte mediet.
  6. Del ved å trykke på Send. Da opprettes en pågående samtaletråd der du og personene du har delt med, kan legge til flere bilder, videoer, kommentarer og likerklikk over tid.

Merk: For samtaler gjelder en grense på 20 000 bilder.

Du kan også automatisk dele hele biblioteket ditt med noen.

Opprett et delt album

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Bilder nederst.
  4. Velg bilder eller videoer for albumet.
  5. Trykk på Legg til øverst.
  6. Trykk på Delt album
  7. Skriv inn en albumtittel.
  8. Når albumet er ferdig, trykker du på Del
  9. Velg hvem du vil dele albumet med.

Viktig:

Send en link eller del i andre apper

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Velg et bilde, et album eller en video.
  3. Trykk på Del Del.
  4. Under «Del i apper» velger du en annen app du vil dele med. Sveip til venstre for å finne flere apper.
  5. For å opprette og dele en link, trykk på Opprett en link.

Alle som har den delte linken, kan se albumet. Finn ut hvordan du endrer delingsalternativene.

Dette skjer når du deler

• Dette skjer når du sender noe til en kontakt i Google Foto:
    • Kontakter du har delt med, får et varsel i appen og et pushvarsel fra appen. De delte elementene vises på Deling-siden til hver enkelt kontakt.
    • Når du deler et nytt album eller en samtale med kontakten, mottar vedkommende også et varsel via e-post.
    • Profilbildet eller initialen for kontaktens konto legges til i albumet eller samtalen og vises som nedtonet frem til kontakten har sett på albumet eller samtalen.
    • Når kontakten ser på albumet eller samtalen, vises profilbildet eller initialen for vedkommendes konto i aktivitetsvisningen ved siden av de nyeste bildene, kommentarene eller likerklikkene kontakten har sett på.
    • Hvis kontakten blir med i et delt album eller liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, endres kontaktens profilbilde til profilbildet eller initialen for vedkommendes konto.
  • Når du legger til bilder eller videoer i album eller samtaler, vises profilbildet eller initialen for kontoen din ved siden av bildene eller videoene du la til sist.
  • Hvis du deler en video som er tatt opp helt eller delvis i sakte film, kan det hende at andre kan se en hvilken som helst del av videoen i lavere hastighet i sin egen spiller.

Hva skjer når noen deler noe med deg?

Hvis kontakten din ikke får delt mediene sine, kan du hjelpe vedkommende med å finne og få kontakt med deg.
  • Når noen deler et album eller en samtale med deg, mottar du en e-post.
  • Hvis du allerede bruker Google Foto, mottar du også et varsel i appen og en pushvarsling, og delingen vises på Deling-siden din.
  • Når du ser på albumet eller samtalen, blir profilbildet eller initialen for kontoen din lysere og vises ved siden av de nyeste bildene, kommentarene eller likerklikkene du har sett på.
  • Hvis du blir med i et delt album eller liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, vises profilbildet eller initialen for kontoen din ved siden av handlingen du har utført.
  • Hvis du mener at noen sender deg søppelpost, kan du blokkere eller rapportere vedkommende. Finn ut mer om hvem som kan dele med deg.

Administrer samtalene og albumene dine

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Trykk på tekstboble for deling øverst til venstre.
  3. Du kan få tilgang til delte album og delingsaktivitet, for eksempel kommentarer samt bilder som nylig er lagt til. Nye delingsaktiviteter står i fet skrift.

Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du klikke på Vis mer

Gå gjennom album

1. Åpne et album du har delt.

2. Klikk på Mer Mer og så Alternativer.

Forlat album eller samtaler

Når du forlater et delt album eller en samtale, fjernes alle bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til.

Slik forlater du et album:

1. Klikk på albumet.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Forlat albumet.

Slik forlater du en samtale:

1. Klikk på samtalen.
  2. Øverst klikker du på og så ved siden av navnene på personene i samtalen.
  3. Ved siden av navnet ditt klikker du på Forlat.

Fjern andre fra album

Du må være eier av albumet for å fjerne noen.

1. Åpne det ønskede albumet.
  2. Klikk på Mer Mer og så Alternativer.
  3. Rull til du finner kontakten du vil fjerne.
  4. Klikk på Mer Mer og så Fjern personen.

Fjern elementer fra delte album og samtaler

Du kan fjerne bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til i samtaler og delte album.

Slik fjerner du bilder og videoer:

1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på bildet eller videoen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Fjern.

Slik fjerner du kommentarer og likerklikk:

1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på kommentaren eller likerklikket.
  2. Klikk på Slett.