Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med alle kontaktene dine – selv om de ikke bruker Google Foto-appen.

Før du begynner

Del via samtaler

Du kan dele med alle som har en Google-konto – enten de finnes blant kontaktene dine eller du må søke etter dem på e-postadresse eller telefonnummer. For å gjøre det enklere å dele foreslår Google personer du kan dele med, basert på tidligere interaksjoner dere imellom.

Hvis kontaktens telefonnummer ikke er tilknyttet vedkommendes Google-konto, kan du hjelpe kontakten med å finne deg og få kontakt med deg. Hvis kontakten din ikke har Google-konto, kan du sende vedkommende en link eller dele via en annen app i stedet.

Slik deler du med andre i en samtale:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg et bilde, et album eller en video.
  4. Trykk på Del Del.
  5. Under «Send via Google Foto» velger du personene du vil dele med.
    • For å dele med én person trykker du på vedkommendes navn.
    • For å finne en spesifikk person trykker du på Søk . Skriv inn personens navn, telefonnummer eller e-postadresse.
    • For å dele med mer enn én person velger du flere personer.
      • (Valgfritt) Legg til en melding som skal deles sammen med det delte mediet.
  6. Del ved å trykke på Send. Da opprettes en pågående samtaletråd der du og personene du har delt med, kan legge til flere bilder, videoer, kommentarer og likerklikk over tid.

Merk: For samtaler gjelder en grense på 20 000 bilder.

Du kan også automatisk dele hele biblioteket ditt med noen.

Opprett et delt album

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. I menyen til venstre trykker du på Bilder.
  4. Velg bilder eller videoer for albumet.
  5. Øverst trykker du på Opprett Legg til
  6. Trykk på Delt album
  7. Skriv inn en albumtittel.
  8. Når albumet er ferdig, trykker du på Del Del
  9. Velg hvem du vil dele albumet med.

Viktig:

• Du kan dele direkte med alle som har en Google-konto – enten de finnes blant kontaktene dine eller du må søke etter dem på e-postadresse eller telefonnummer. For alle andre kan du opprette en link som kan deles.
  • Når du deler bildene eller albumene dine, sendes en link til personene du deler med. Alle som har den delte linken, kan se på albumene eller bildene du har delt.
  • Hvis du deler et album som automatisk legger til bilder av ansiktsgrupper, kan alle som har linken til albumet, se bildene når de blir lagt til.

Send en link eller del i andre apper

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Velg et bilde, et album eller en video.
  3. Trykk på Del Del.
  4. Under «Del i apper» velger du en annen app du vil dele med. Sveip til venstre for å finne flere apper.
  5. For å opprette og dele en link, trykk på Opprett en link.

Alle som har den delte linken, kan se albumet. Finn ut hvordan du endrer delingsalternativene.

Dette skjer når du deler

• Dette skjer når du sender noe til en kontakt i Google Foto:
    • Kontakten får et varsel i appen og en pushvarsling fra appen. De delte elementene vises på Deling-fanen til kontakten.
    • Når du deler et nytt album eller en samtale med kontakten, mottar vedkommende også et varsel via e-post.
    • Profilbildet eller et generisk profilbilde legges til i albumet eller samtalen, og det vises som nedtonet til kontakten har sett på albumet eller samtalen.
    • Når kontakten ser på albumet eller samtalen, vises vedkommendes profilbilde eller et generisk profilbilde i aktivitetsvisningen ved siden av de siste bildene, kommentarene eller likerklikkene han eller hun har sett på.
    • Hvis kontakten blir med i et delt album eller liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, endres vedkommendes profilbilde til samme profilbilde som brukes for Google-kontoen hans eller hennes.
  • Når du legger til bilder eller videoer i album eller samtaler, vises profilbildet ditt ved siden av elementene du la til sist.
  • Hvis du deler en video som er tatt opp helt eller delvis i sakte film, kan det hende at andre kan se en hvilken som helst del av videoen i lavere hastighet i sin egen spiller.

Hva skjer når noen deler noe med deg?

Hvis kontakten din ikke får delt mediene sine, kan du hjelpe vedkommende med å finne og få kontakt med deg.
  • Når noen deler et album eller en samtale med deg, mottar du en e-post.
  • Hvis du allerede bruker Google Foto, mottar du også et varsel i appen og en pushvarsling, og delingen vises på Deling-fanen din.
  • Når du ser på albumet eller samtalen, blir profilbildet ditt eller et generisk profilbilde i albumet lysere, og det vises ved siden av de siste bildene, kommentarene eller likerklikkene du har sett på.
  • Hvis du blir med i et delt album eller liker, kommenterer eller legger til bilder i et delt album eller en samtale, vises profilbildet for Google-kontoen din ved siden av handlingen du utførte.
  • Hvis du mener at noen sender deg søppelpost, kan du blokkere eller rapportere vedkommende. Finn ut mer om hvem som kan dele med deg.

Administrer samtalene og albumene dine

1. Åpne Google Foto-appen Foto på mobilenheten din.
  2. Trykk på Deling nederst.
  3. Du kan få tilgang til delte album og delingsaktivitet, for eksempel kommentarer samt bilder som nylig er lagt til. Nye delingsaktiviteter står i fet skrift.

Hvis du ikke finner det du leter etter, kan du klikke på Vis mer

Gå gjennom album

1. Åpne albumet du delte.

2. Klikk på menyen Merog så Alternativer.

Forlat album eller samtaler

Når du forlater et delt album eller en samtale, fjernes alle bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til.

Slik forlater du et album:

1. Klikk på albumet.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Merog så Forlat albumet.

Slik forlater du en samtale:

1. Klikk på samtalen.
  2. Øverst klikker du på og så ved siden av navnene på personene i samtalen.
  3. Ved siden av navnet ditt klikker du på Forlat.

Fjern elementer fra delte album og samtaler

Du kan fjerne, bilder, videoer, kommentarer og likerklikk du har lagt til i samtaler og delte album.

Slik fjerner du bilder og videoer:

1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på bildet eller videoen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Merog så Fjern.

Slik fjerner du kommentarer og likerklikk:

1. I et delt album eller en samtaletråd klikker du på kommentaren eller likerklikket.
  2. Klikk på Slett.