Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med hvem som helst – selv om de ikke bruker Google Foto-appen.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Del med andre

Du kan dele med familie, venner og andre personer hvis de står i kontaktlisten din, eller ved å legge til telefonnumrene eller e-postadressene deres.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg et bilde, et album eller en film.
  4. Trykk på Del Del.
  5. Trykk på Skriv inn et navn, et telefonnummer eller en e-postadresse, eller velg folk å dele med.
  6. Legg til en melding hvis du vil, og trykk deretter på Send. Du kan gå til aktivitetsloggen for å administrere disse meldingene.

Merk: Hvis du deler et album som automatisk legger til bilder av ansiktsgrupper, kan alle som har linken til albumet, se bildene når de blir lagt til.

Send en link eller del i andre apper

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Velg et bilde, et album eller en film du vil dele.
  3. Trykk på Del Del.
  4. Velg en annen app du vil dele elementet i, eller send en link til elementet.
  5. Det kan hende du blir bedt om å velge hvordan du vil dele. Velg blant disse alternativene:
    • Link: Google Foto oppretter en link til elementene du vil dele. Elementene du deler, får samme kvalitet som da de ble lastet opp. Alle som har linken, kan se bildene eller videoene.
    • Faktiske filer: Google Foto sender elementene du vil dele, direkte til appen du vil dele med. Andre apper kan komprimere filer.
    • Små filer: Google Foto sender elementene du vil dele, direkte til appen du vil dele med.

Dette skjer når du deler

1. Kontakter som har ikonet Bilder på profilbildet sitt, bruker Google Foto-appen. Hvis du velger Send via Google Foto, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får et varsel i appen.
    • Kontaktens profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende ser albumet.
    • Du kan bare gjøre dette hvis du har vært i kontakt med vedkommende via Google-tjenester.
    • Det kan også hende at kontakten vises med dette ikonet Bilder hvis vedkommende har knyttet telefonnummeret sitt til Google-kontoen sin, og du har lagt det til i Google-kontaktene dine.
  2. Hvis du deler et album med et telefonnummer eller en e-postadresse, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får en link til albumet via SMS eller e-post, avhengig av hvordan det ble delt.
    • Et generisk profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende klikker på linken for å se albumet.
    • Hvis kontakten blir med i albumet, endres vedkommendes profilbilde til samme profilbilde som brukes for Google-kontoen.
  3. Når personen ser albumet, får du et varsel i appen.
  4. Alle som har den delte linken, kan se albumet. Finn ut hvordan du endrer delingsalternativene.

Hva skjer når noen deler noe med deg?

1. Det kan hende du får et varsel via e-post, SMS eller i appen, alt etter hvordan albumet ble delt.
  2. Når du trykker på en link for å se albumet, blir profilbildet ditt i albumet lysere, og personen som delte det, får et varsel. Finn ut hvordan du forlater et album.
  3. Hvis noen har delt med deg via e-post eller telefonnummer og du blir med i albumet, endres profilbildet ditt til profilbildet for Google-kontoen din.
  4. Finn ut mer om hvem som kan dele med deg.
  5. Hvis du mener at noen sender deg søppelpost, kan du blokkere eller rapportere vedkommende.

Fjern en invitasjon til å se bilder

Hvis noen har invitert deg via et telefonnummer eller en e-postadresse til å se bilder, kan du avvise invitasjonen.

1. På invitasjonen klikker du på Mer Mer og så Alternativer.
  2. Trykk på Fjern invitasjonen.

Del alle bildene med en annen konto

Del noe du har fått forslag om å dele

Se albumene du har delt eller blitt med i

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Trykk på Deling nederst.
  3. Under «Start en ny deling» kan du se de delte albumene dine og delingsaktiviteten din, for eksempel kommentarer samt bilder som nylig er lagt til. Nye delingsaktiviteter står i fet skrift.

Sånn ser du hvem du har delt et album med:

1. Åpne bildet, videoen eller albumet du har delt.
  2. Trykk på Mer Mer og så Alternativer