Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med hvem som helst – selv folk som ikke bruker Google Foto-appen.

Del med kontaktene dine

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Deling nederst.
  4. Trykk på Opprett Opprett øverst.
  5. Velg bildene du vil dele, og trykk deretter på Neste.
  6. Trykk på Skriv inn et navn, et telefonnummer eller en e-postadresse øverst.
  7. Velg personene du vil dele med. Hvis du er en del av en familie på Google med minst to andre personer, velger du Familiegruppe for å dele med familiemedlemmene dine.
  8. Trykk på Ferdig.
  9. Legg til en tittel eller melding hvis du vil, og trykk deretter på Send.

Send en link eller del i andre apper

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på bildet, albumet eller filmen du vil dele.
  3. Trykk på Del Del.
  4. Velg en annen app du vil dele eller sende en link i. Du kan også skrive inn eller velge navn, telefonnummer eller e-postadresse.
  5. Valgfritt: Du kan også legge til en melding når du deler. For å administrere disse meldingene, gå til aktivitetsloggen

Dette skjer når du deler

1. Kontakter med dette ikonet Bilder på profilbildet sitt bruker Google Foto-appen. Hvis du velger Send via Google Foto, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får et varsel i appen.
    • Kontaktens profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende ser albumet.
    • Du kan bare gjøre dette hvis du har vært i kontakt med vedkommende via Google-tjenester.
    • Det kan også hende kontakten vises med dette ikonet Bilder hvis vedkommende har koblet telefonnummeret sitt til Google-kontoen sin og du har lagt til nummeret i Google-kontaktene dine.
  2. Hvis du deler med et telefonnummer eller en e-postadresse, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får en link til albumet via SMS eller e-post, avhengig av hvordan det ble delt.
    • Et generisk profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende klikker på linken for å se albumet.
    • Hvis kontakten blir med i albumet, endres vedkommendes profilbilde til samme profilbilde som brukes for Google-kontoen.
  3. Når personen ser albumet, får du et varsel i appen.
  4. Alle som har den delte linken, kan se albumet. Finn ut hvordan du endrer delingsalternativene.

Dette skjer når noen deler med deg

1. Det kan hende du får et varsel via e-post, SMS eller i appen, alt etter hvordan albumet ble delt.
  2. Når du trykker på en link for å se albumet, blir profilbildet ditt i albumet lysere, og personen som delte det, får et varsel. Finn ut hvordan du forlater album.
  3. Når du blir med i albumet, endres profilbildet ditt til profilbildet for Google-kontoen din.
  4. Finn ut mer om hvem som kan dele med deg.
  5. Hvis du mener at noen sender deg nettsøppel, kan du blokkere eller rapportere vedkommende.

Se albumene du har delt eller blitt med i

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett Bilder
  2. Trykk på Deling nederst.
  3. Du kan se de delte albumene og delingsaktivitetene dine under «Delt» – for eksempel kommentarer og bilder som er lagt til nylig. Nye delingsaktiviteter står i fet skrift.

Sånn ser du hvem du har delt albumet med:

1. Åpne bildet, videoen eller albumet du har delt.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Delingsalternativer.

Brenna er Google Foto-ekspert, og hun skrev denne artikkelen. Hjelp henne med å gjøre den enda bedre ved å gi en tilbakemelding nedenfor.