Del bilder og videoer

Du kan dele bilder, videoer, album og filmer med hvem som helst – selv om de ikke bruker Google Foto-appen.

Etter at du har delt noe med andre, kan du avslutte tilgangen deres til albumet. Finn ut hvordan du slutter å dele et album.

Del med andre

Du kan dele med familie, venner og andre personer hvis de står i kontaktlisten din, eller ved å legge til telefonnumrene eller e-postadressene deres.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg et bilde, et album eller en film.
  4. Trykk på Del Del.
  5. Trykk på Skriv inn et navn, et telefonnummer eller en e-postadresse, eller velg folk å dele med. Hvis du er en del av en familie på Google med minst to andre personer, velger du Familiegruppe for å dele med familiemedlemmene dine.
  6. Trykk på Ferdig.
  7. Legg til en tittel eller melding hvis du vil, og trykk deretter på Send. For å administrere disse meldingene kan du gå til aktivitetsloggen.

Del på Facebook eller i andre apper

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Velg et bilde, et album eller en film du vil dele.
  3. Trykk på Del Del.
  4. Velg en app du vil dele i. Dra opp for å se flere apper. Du kan også sende en link.

Merk: Alle som har linken, kan se albumet.

Dette skjer når du deler

1. Kontakter med dette ikonet Bilder på profilbildet sitt bruker Google Foto-appen. Hvis du velger Send via Google Foto, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får et varsel i appen.
    • Kontaktens profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende ser albumet.
    • Du kan bare gjøre dette hvis du har vært i kontakt med vedkommende via Google-tjenester.
    • Det kan også hende kontakten vises med ikonet Bilder hvis vedkommende har koblet telefonnummeret sitt til Google-kontoen sin og du har lagt til nummeret i Google-kontaktene dine.
  2. Hvis du deler med et telefonnummer eller en e-postadresse, bør du merke deg følgende:
    • Kontakten får en link til albumet via SMS eller e-post, avhengig av hvordan det ble delt.
    • Et generisk profilbilde legges til i albumet, men vises i en nedtonet farge helt til vedkommende klikker på linken for å se albumet.
    • Hvis kontakten blir med i albumet, endres vedkommendes profilbilde til samme profilbilde som brukes for Google-kontoen.
  3. Når personen ser albumet, får du et varsel i appen.
  4. Alle som har den delte linken, kan se albumet. Finn ut hvordan du endrer delingsalternativene.

Dette skjer når noen deler med deg

1. Det kan hende du får et varsel via e-post, SMS eller i appen, alt etter hvordan albumet ble delt.
  2. Når du trykker på en link for å se albumet, blir profilbildet ditt i albumet lysere, og personen som delte det, får et varsel. Finn ut hvordan du forlater album.
  3. Hvis noen har delt med deg via e-post eller telefonnummer og du blir med i albumet, endres profilbildet ditt til profilbildet for Google-kontoen din.
  4. Finn ut mer om hvem som kan dele med deg.
  5. Hvis du mener at noen sender deg nettsøppel, kan du blokkere eller rapportere vedkommende.

Fjern en invitasjon til å se bilder

Hvis noen har invitert deg via telefonnummer eller e-postadresse til å se bilder, kan du avvise invitasjonen.

1. Trykk på Mer Mer på invitasjonen.
  2. Velg Delingsalternativer.
  3. Trykk på Fjern invitasjonen.

Del alle bildene med en annen konto

Del noe du har fått forslag om å dele

Se albumene du har delt eller blitt med i

1. Åpne Google Foto-appen på en Android-telefon eller et Android-nettbrett Bilder
  2. Trykk på Deling nederst.
  3. Du kan se de delte albumene og delingsaktivitetene dine under «Delt» – for eksempel kommentarer og bilder som er lagt til nylig. Nye delingsaktiviteter står i fet skrift.

Sånn ser du hvem du har delt et album med:

1. Åpne bildet, videoen eller albumet du har delt.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Delingsalternativer.