Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en video's met highlights delen met al je contacten, ook als ze de Google Foto's-app niet gebruiken.

Foto's en video's delen in een gesprek

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Plaats de cursor op een foto of video en klik op Selecteren Gereed.
  4. Klik op Delen Delen.
  5. Selecteer bij Versturen in Google Foto's de mensen met wie je het item wilt delen.
    • Als je met één persoon wilt delen, klik je op de naam van die persoon.
    • Als je een specifieke persoon wilt zoeken, klik je op Zoeken . Voer de naam, het telefoonnummer of e-mailadres in.
    • Als je wilt delen met een groep, klik je op Nieuwe groep en selecteer je meerdere mensen.
    • Google geeft je suggesties voor mensen waarmee je items kunt delen, gebaseerd op je interacties. Zo wordt delen nog makkelijker.
  6. Optioneel: Voeg een bericht toe aan de gedeelde media.
  7. Klik op Sturen.

Tip: Er geldt een limiet van 20.000 foto's voor gesprekken.

Een gedeeld album maken

Belangrijk: Als je een album deelt, kan iedereen met toegang tot het album de foto's bekijken en items eraan toevoegen. Meer informatie over hoe je met opties voor delen meer privacy krijgt voor je foto's

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Klik links op Foto's.
  4. Plaats de cursor op een foto of video en klik op Selecteren Gereed.
  5. Klik bovenaan op Toevoegen aan of nieuw maken Toevoegen.
  6. Klik op Gedeeld album en dan Nieuw gedeeld album.
  7. Voer een albumtitel in.
  8. Klik rechtsboven op Delen.
  9. Selecteer met wie je het album wilt delen en klik op Sturen Verzenden.
Een link sturen of delen via andere apps

Belangrijk: Als je een link naar je foto's deelt, kan iedereen met de link ze bekijken. Meer informatie over hoe je met opties voor gedeelde albums meer privacy krijgt voor je foto's

1. Open photos.google.com op je computer.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Plaats de cursor op een foto of video en klik op Selecteren Gereed
  4. Als je een link wilt sturen, klik je op Delen Delen.
  5. Kies hoe je de link wilt delen.
    • Als je een link wilt delen, klik je op Link maken.
    • Als je wilt delen via andere apps, kies je de app die je wilt gebruiken.

Je albums en gesprekken beheren, controleren of verlaten

Eerder gedeelde albums en gesprekken zoeken
  1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Klik linksboven op Delen . Hier staan je gedeelde albums, gesprekken en deelactiviteiten, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's.
Een album verlaten

Belangrijk: Als je een gedeeld album verlaat, worden alle foto's, video's, reacties en likes die je hebt toegevoegd, verwijderd.

1. Klik op het album.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Album verlaten.
Een gesprek verlaten

Belangrijk: Als je een gesprek verlaat, worden alle foto's, video's, reacties en likes die je hebt toegevoegd, verwijderd.

1. Klik op het gesprek.
  2. Klik in het gesprek op je accounticoon of -initiaal.
  3. Klik naast je naam op Verlaten.

Mensen of items verwijderen uit albums en gesprekken

Iemand uit een album verwijderen

Belangrijk: Je moet de eigenaar van het album zijn om iemand te verwijderen.

1. Open het album waaruit je iemand wilt verwijderen.
  2. Klik op Meer Meer en dan Opties.
  3. Scroll naar het contact dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Persoon verwijderen.
Foto's en video's verwijderen
  1. Klik in een gedeeld album of een gesprek op de foto of video.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen.
Reacties en likes verwijderen
  1. Klik in een gedeeld album of een gesprek op de datum naast de reactie of like.
  2. Klik op Verwijderen.

Meer informatie over wat er gebeurt als je foto's en video's deelt

Als je items naar een contact stuurt in Google Foto's, gebeurt het volgende:

• Mensen krijgen een in-app melding en een pushmelding. Als het een nieuw album of gesprek is, krijgen ze een e-mailmelding.
  • De gedeelde items staan op hun pagina Delen.
  • De profielfoto of initiaal van hun account wordt toegevoegd aan het album of gesprek. Deze wordt vervaagd weergegeven, totdat ze het album of gesprek bekijken.
  • Als ze het album of gesprek bekijken, staat de profielfoto of initiaal van hun account in de activiteitsweergave naast de foto's, reacties of likes die ze als laatste hebben bekeken.
  • Als ze deelnemen, liken, reageren of foto's toevoegen aan een gedeeld album of gesprek, verandert hun profielafbeelding in de profielfoto of initiaal van hun account.
  • Als je een foto bewerkt die je eerder hebt gedeeld via Link delen, kunnen mensen misschien tijdelijk de onbewerkte versie bekijken via de oorspronkelijke link.
Als je foto's of video's toevoegt aan gedeelde albums of gesprekken
  • Je profielnaam wordt getoond bij alle foto's die je toevoegt.
  • Je profielfoto of initiaal voor je account verschijnt naast de foto's die je als laatste hebt toegevoegd.
  • Als je een video deelt die volledig of gedeeltelijk is opgenomen in slow motion, kunnen kijkers elk deel van de video langzamer afspelen in hun eigen speler.
Als iemand een album of gesprek met je deelt

Belangrijk: Als je denkt dat iemand je spamt of het beleid tegen misbruik op een andere manier schendt, kun je die persoon blokkeren of melden. Hier vind je meer informatie over ons beleid tegen misbruik.

• Je krijgt een in-app melding en een pushmelding. Als het een nieuw album of gesprek is, krijg je een e-mailmelding.
  • Het gedeelde item staat op je pagina Delen.
  • Als je het album of gesprek bekijkt, licht de profielfoto of initiaal van je account in het album op naast de foto's, reacties of likes die je het laatst hebt bekeken.
  • Als je deelneemt aan een gedeeld album of gesprek, of als je dit liket, erop reageert of er foto's aan toevoegt, staat de profielfoto of initiaal van je account naast je actie.
  • Als iemand een foto bewerkt nadat deze persoon de link met je heeft gedeeld, wordt de oorspronkelijke link misschien niet meteen geüpdatet met de nieuwe versie van de foto.
Foto's en video's opslaan die met je zijn gedeeld

Als je een foto of video opslaat die met je is gedeeld, wordt er een kopie van opgeslagen in je bibliotheek. Als iemand de oorspronkelijke foto daarna bewerkt, worden die wijzigingen niet doorgevoerd in de kopie die voor jou is opgeslagen. Opgeslagen foto's en video's tellen mee voor je opslagquotum, behalve voor bepaalde situaties in Delen met partner. Ontdek meer over Delen met partner.

Download foto's of video's om ze te kunnen vinden in je apparaatgalerij. Ontdek hoe je foto's of video's downloadt.

Zo sla je foto's en video's op die met je zijn gedeeld in een gesprek:

1. Scroll in het gesprek naar de foto of video die je wilt opslaan.
  2. Klik onder de foto of video op Opslaan .

In een gedeeld album kun je het volgende doen:

• Een foto of video opslaan in je bibliotheek: Klik in het album op de foto of video die je wilt opslaan. Klik bovenaan op Opslaan.
  • Alle foto's en video's in een album opslaan in je bibliotheek: Klik rechtsboven in het album op Opslaan .
  • Een album opslaan op het tabblad Albums: Klik in het album op Meer en dan Tonen in albums.

Tip: Als je een gedeeld album opslaat op het tabblad Albums, wordt er een kopie van het album gemaakt op het tabblad Albums. De albumcontent wordt niet opgeslagen in je bibliotheek.