Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en films met elk van je contacten delen, ook met mensen die de Google Foto's-app niet gebruiken.

Voordat je begint

Delen in een gesprek

Je kunt items delen met iedereen die een Google-account heeft als ze in je contacten staan of door hun e-mailadres of telefoonnummer toe te voegen. Google geeft je suggesties voor mensen waarmee je items kunt delen, gebaseerd op je interacties. Zo wordt delen nog eenvoudiger.

Als het telefoonnummer van je contact niet is gekoppeld aan het Google-account, kun je diegene helpen jou te vinden en contact met je te leggen. Als je contact geen Google-account heeft, kun je diegene een link sturen of het item delen via een andere app.

Delen met andere mensen in een gesprek:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je mobiele apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer een foto, album of video.
  4. Tik op Delen Delen.
  5. Selecteer onder 'Verzenden in Google Foto's' de mensen met wie je wilt delen.
    • Als je met één persoon wilt delen, tik je op de naam van diegene.
    • Als je een specifieke persoon wilt zoeken, tik je op Zoeken . Voer de naam, het telefoonnummer of e-mailadres in.
    • Als je met meer dan één persoon wilt delen, selecteer je meerdere personen.
      • (Optioneel) Voeg een bericht toe aan je gedeelde media.
  6. Tik op Verzenden om te delen. Hiermee wordt een actieve gespreksthread gemaakt waarin jij en de mensen met wie je hebt gedeeld in de loop der tijd extra foto's, video's, reacties en likes kunnen toevoegen.

Opmerking: Er geldt een limiet van 20.000 foto's in gesprekken.

Je kunt ook je hele bibliotheek automatisch delen met iemand.

Een gedeeld album maken

1. Open de Google Foto's-app Foto op je mobiele apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik in het menu aan de linkerkant op Foto's.
  4. Selecteer foto's of video's voor het album.
  5. Tik bovenaan op Maken Toevoegen
  6. Tik op Gedeeld album
  7. Voer een albumtitel in.
  8. Wanneer het album is voltooid, tik je op Delen Delen
  9. Selecteer met wie je je album wilt delen.

Belangrijk:

• Je kunt rechtstreeks items delen met iedereen met een Google-account als hij of zij in je contacten staat of door te zoeken met zijn of haar e-mailadres of telefoonnummer. Voor alle anderen kun je een link maken om te delen.
  • Als je je foto's of albums deelt, wordt er een link gestuurd naar de mensen met wie je deelt. Iedereen met de gedeelde link kan het album of de foto's bekijken die je hebt gedeeld.
  • Als je een album deelt dat automatisch foto's toevoegt van gezichtsgroepen, kan iedereen met de link naar het album foto's bekijken wanneer ze worden toegevoegd.

Een link sturen of delen met andere apps

1. Open de Google Foto's-app Foto op je mobiele apparaat.
  2. Selecteer een foto, album of video.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Selecteer onder 'Delen via app' een andere app om mee te delen. Veeg naar links om meer apps te vinden.
  5. Als je een link wilt maken en delen, tik je op Link maken.

Iedereen met de gedeelde link kan het album bekijken. Meer informatie over hoe je je opties voor delen kunt wijzigen

Wat er gebeurt wanneer je iets deelt

• Wanneer je items deelt met contacten in Google Foto's, gebeurt het volgende:
    • Ze ontvangen een in-app-melding en een pushmelding van de app. De gedeelde items worden weergegeven op hun tabblad Delen.
    • Wanneer je een nieuw album of een nieuw gesprek met hen deelt, ontvangen ze ook een e-mailmelding.
    • Hun profielafbeelding of een algemene profielafbeelding wordt toegevoegd aan het album of gesprek en wordt vervaagd weergegeven totdat ze het album of gesprek bekijken.
    • Wanneer ze het album of gesprek bekijken, wordt hun profielafbeelding of een algemene profielafbeelding weergegeven in de activiteitsweergave naast de foto's, reacties of likes die ze het meest recent hebben bekeken.
    • Als ze lid worden van een gedeeld album of als ze een gedeeld album of gesprek liken, erop reageren of foto's eraan toevoegen, wordt de profielafbeelding vervangen door de profielafbeelding van hun Google-account.
  • Wanneer je foto's of video's aan albums of gesprekken toevoegt, wordt je profielfoto weergegeven naast de foto's of video's die je het laatst hebt toegevoegd.
  • Als je een video deelt die volledig of gedeeltelijk is opgenomen in slow motion, kunnen anderen elk deel van de video mogelijk langzamer afspelen in hun eigen speler.

Wat er gebeurt wanneer iemand iets met je deelt

Als je contact geen media kan delen, kun je diegene helpen jou te vinden en contact met je te leggen.
  • Wanneer iemand een album of gesprek met je deelt, ontvang je een e-mail.
  • Als je Google Foto's al gebruikt, ontvang je ook een in-app-melding en een pushmelding en wordt het gedeelde item weergegeven op je tabblad Delen.
  • Wanneer je het album of gesprek bekijkt, licht je profielafbeelding of een algemene profielafbeelding in het album op en wordt deze weergegeven naast de foto's, reacties of likes die je het meest recent hebt bekeken.
  • Als je lid wordt van een gedeeld album of als je een gedeeld album of gesprek liket, erop reageert of foto's eraan toevoegt, wordt de profielafbeelding van je Google-account weergegeven naast de actie die je hebt uitgevoerd.
  • Als je denkt dat iemand je spamt, kun je deze persoon blokkeren of melden. Meer informatie over wie met jou kan delen

Je gesprekken en albums beheren

1. Open de Google Foto's-app Foto op je mobiele apparaat.
  2. Tik onderaan op Delen.
  3. Je kunt hier je gedeelde albums en activiteit met betrekking tot delen bekijken, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's. Nieuwe activiteit met betrekking tot delen wordt vetgedrukt weergegeven.

Als je niet kunt vinden wat je zoekt, klik je op Meer weergeven

Een album controleren

1. Open het album dat je hebt gedeeld.

2. Klik op Menu Meeren dan Opties.

Een album of gesprek verlaten

Wanneer je een gedeeld album of gesprek verlaat, worden alle foto's, video's, reacties en likes die je hebt toegevoegd, verwijderd.

Een album verlaten:

1. Klik op het album.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meeren dan Album verlaten.

Een gesprek verlaten:

1. Klik op het gesprek.
  2. Klik bovenaan op en dan naast de namen van de mensen in het gesprek.
  3. Klik naast jouw naam op Verlaten.

Items verwijderen uit gedeelde albums en gesprekken

Je kunt foto's, video's, reacties en likes verwijderen die je hebt toegevoegd aan gesprekken en gedeelde albums.

Foto's en video's verwijderen:

1. Klik in een gedeeld album of een gedeelde gespreksthread op de foto of video.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meeren dan Verwijderen.

Reacties en likes verwijderen:

1. Klik in een gedeeld album of een gedeelde gespreksthread op de reactie of like.
  2. Klik op Verwijderen.