Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en films met iedereen delen, ook met mensen die de Google Foto's-app niet gebruiken.

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Delen met andere mensen

Je kunt items delen met familie, vrienden en andere mensen die in je contactenlijst staan. Je kunt ook hun telefoonnummer of e-mailadres toevoegen om items met hen te delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer een foto, album of film.
  4. Tik op Delen Delen.
  5. Tik op Typ een naam, telefoonnummer of e-mailadres of selecteer mensen om mee te delen.
  6. Je kunt een bericht toevoegen en vervolgens op Verzenden tikken. Ga naar het activiteitenlogboek om deze berichten te beheren.

Opmerking: Als je een album deelt dat automatisch foto's toevoegt van gezichtsgroepen, kan iedereen met de link naar het album foto's bekijken wanneer ze worden toegevoegd.

Een link verzenden of delen met andere apps

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto, album of film om te delen.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Selecteer een andere app om mee te delen of stuur iemand een link.
  5. Je wordt mogelijk gevraagd te kiezen hoe je wilt delen. Kies een van de volgende opties:
    • Link: Google Foto's maakt een link naar de items die je wilt delen. De items die je deelt, hebben dezelfde kwaliteit als toen ze zijn geüpload. Iedereen met de link kan de foto's of video's bekijken.
    • Echte bestanden: Google Foto's verzendt de items die je wilt delen, rechtstreeks naar de app waarmee je wilt delen. Andere apps kunnen bestanden comprimeren.
    • Kleine bestanden: Google Foto's verzendt een kleinere versie van de items rechtstreeks naar de app waarmee je wilt delen.

Wat er gebeurt wanneer je iets deelt

1. Contacten met het pictogram Foto in hun profielafbeelding gebruiken de Google Foto's-app. Als je Verzenden via Google Foto's gebruikt, gebeurt het volgende:
    • Je contacten ontvangen een in-app-melding.
    • Hun profielafbeelding wordt aan het album toegevoegd en wordt vervaagd weergegeven zolang ze het album nog niet hebben bekeken.
    • Je kunt dit alleen doen als je met ze hebt gecommuniceerd via Google-services.
    • Deze mensen kunnen ook met het pictogram Foto worden weergegeven als hun telefoonnummer aan hun Google-account is gekoppeld en je dit telefoonnummer aan je Google-contacten hebt toegevoegd.
  2. Als je deelt via een telefoonnummer of e-mailadres, gebeurt het volgende:
    • Je contacten ontvangen een link naar het album via sms of e-mail, afhankelijk van hoe het album wordt gedeeld.
    • Er wordt een algemene profielafbeelding aan het album toegevoegd en deze wordt vervaagd weergegeven zolang contacten nog niet op de link naar het album hebben geklikt.
    • Als ze lid worden van het album, wordt de profielafbeelding vervangen door de profielafbeelding van hun Google-account.
  3. Je ontvangt een in-app-melding wanneer ze het album bekijken.
  4. Iedereen met de gedeelde link kan het album bekijken. Meer informatie over hoe je je opties voor delen kunt wijzigen

Wat er gebeurt wanneer iemand iets met je deelt

1. Je kunt een e-mail, sms of in-app-melding ontvangen, afhankelijk van de manier waarop het album is gedeeld.
  2. Wanneer je op een link tikt om het album te bekijken, licht je profielafbeelding in het album op en wordt een melding verzonden naar de persoon die het album heeft gedeeld. Meer informatie over hoe je een album kunt verlaten.
  3. Als er items via je e-mailadres of telefoonnummer met je zijn gedeeld en je lid wordt van het album, wordt je profielafbeelding gewijzigd in de profielafbeelding van je Google-account.
  4. Bekijk meer informatie over wie met jou kan delen.
  5. Als je denkt dat iemand je spamt, kun je deze persoon blokkeren of melden.

Een uitnodiging verwijderen als je foto's niet wilt bekijken

Als je bent uitgenodigd via je telefoonnummer of e-mailadres, kun je een uitnodiging weigeren als je de foto's niet wilt bekijken.

1. Tik in de uitnodiging op Meer Meer en dan Opties.
  2. Tik op Uitnodiging verwijderen.

Alle foto's met een ander account delen

Delen via een voorgestelde deelactie

Albums bekijken die je hebt gedeeld of waarvan je lid bent geworden

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Delen.
  3. Onder 'Maak een nieuw gedeeld album' kun je je gedeelde albums en activiteit met betrekking tot delen bekijken, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's. Nieuwe activiteit met betrekking tot delen wordt vetgedrukt weergegeven.

Als je wilt zien met wie je een album hebt gedeeld, ga je als volgt te werk:

1. Open het item (foto, video of album) dat je hebt gedeeld.
  2. Tik op Meer Meer en dan Opties