Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en films met iedereen delen, ook met mensen die de Google Foto's-app niet gebruiken.

Delen met je contacten

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Delen.
  4. Tik bovenaan op Maken Maken.
  5. Selecteer foto's om te delen en tik op Volgende.
  6. Tik bovenaan op Typ een naam, telefoonnummer of e-mailadres
  7. Selecteer mensen waarmee je wilt delen. Als je lid bent van een gezinsgroep op Google met ten minste twee andere mensen, selecteer je Gezinsgroep om te delen met je gezinsleden.
  8. Tik op Gereed.
  9. Je kunt een titel of bericht toevoegen. Tik vervolgens op Verzenden.

Een link verzenden of delen met andere apps

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op het item (foto, album of film) dat je wilt delen.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Selecteer een andere app om mee te delen of stuur iemand een link. U kunt ook een naam, telefoonnummer of e-mailadres opgeven of selecteren.
  5. Optioneel: U kunt ook een bericht toevoegen wanneer u iets deelt. Ga naar het activiteitenlogboek om deze berichten te beheren.

Wat er gebeurt wanneer u een album deelt

1. Contacten met het pictogram Foto in hun profielafbeelding gebruiken de Google Foto's-app. Als u Verzenden via Google Foto's gebruikt, gebeurt het volgende:
    • Uw contacten ontvangen een in-app-melding.
    • Hun profielafbeelding wordt aan het album toegevoegd en wordt vervaagd weergegeven zolang ze het album nog niet hebben bekeken.
    • Je kunt dit alleen doen als je met ze hebt gecommuniceerd via Google-services.
    • Deze mensen kunnen ook met het pictogram Foto worden weergegeven als hun telefoonnummer aan hun Google-account is gekoppeld en je dit telefoonnummer aan je Google-contacten hebt toegevoegd.
  2. Als je deelt via een telefoonnummer of e-mailadres, gebeurt het volgende:
    • Uw contacten ontvangen een link naar het album via sms of e-mail, afhankelijk van hoe het album wordt gedeeld.
    • Er wordt een algemene profielafbeelding aan het album toegevoegd en deze wordt vervaagd weergegeven zolang contacten nog niet op de link naar het album hebben geklikt.
    • Als ze lid worden van het album, wordt de profielafbeelding vervangen door de profielafbeelding van hun Google-account.
  3. U ontvangt een in-app-melding wanneer ze het album bekijken.
  4. Iedereen met de gedeelde link kan het album bekijken. Meer informatie over hoe u uw opties voor delen kunt wijzigen.

Wat er gebeurt wanneer iemand een album met u deelt

1. U kunt een e-mail, sms of in-app-melding ontvangen, afhankelijk van de manier waarop het album is gedeeld.
  2. Wanneer u op een link tikt om het album te bekijken, licht uw profielafbeelding in het album op en wordt een melding verzonden naar de persoon die het album heeft gedeeld. Meer informatie over hoe u een album kunt verlaten.
  3. Wanneer u lid wordt van het album, wordt uw profielafbeelding gewijzigd in de profielafbeelding van uw Google-account.
  4. Bekijk meer informatie over wie met u kan delen.
  5. Als je denkt dat iemand je spamt, kun je deze persoon blokkeren of melden.

Albums bekijken die je hebt gedeeld of waarvan je lid bent

1. Open op je Android-telefoon of -tablet de Google Foto's-app Foto
  2. Tik onderaan op Delen.
  3. Onder Gedeeld kun je je gedeelde albums en activiteit met betrekking tot delen bekijken, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's. Nieuwe activiteit met betrekking tot delen wordt vetgedrukt weergegeven.

Als u wilt zien met wie u een album heeft gedeeld, gaat u als volgt te werk:

1. Open het item (foto, video of album) dat je hebt gedeeld.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Opties voor delen.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.