Foto's en video's delen

Je kunt foto's, video's, albums en films met iedereen delen, ook met mensen die de Google Foto's-app niet gebruiken.

Als je je bedenkt nadat je een album hebt gedeeld, kun je op elk gewenst moment voorkomen dat mensen het album kunnen bekijken. Meer informatie over stoppen met het delen van een album.

Delen met andere mensen

Je kunt items delen met familie, vrienden en andere mensen die in je contactenlijst staan. Je kunt ook hun telefoonnummer of e-mailadres toevoegen om items met hen te delen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer een foto, album of film.
  4. Tik op Delen Delen.
  5. Tik op Typ een naam, telefoonnummer of e-mailadres of selecteer mensen om mee te delen. Als je lid bent van een gezinsgroep op Google met ten minste twee andere mensen, selecteer je Gezinsgroep om te delen met je gezinsleden.
  6. Tik op Gereed.
  7. Je kunt een titel of bericht toevoegen. Tik vervolgens op Verzenden. Ga naar het activiteitenlogboek om deze berichten te beheren.

Delen op Facebook of via andere apps

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto, album of film om te delen.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Selecteer een app die je wilt gebruiken om te delen. Schuif omhoog om meer apps te zien. Je kunt ook een link verzenden.

Opmerking: Iedereen die de link heeft, kan het album bekijken.

Wat er gebeurt wanneer je iets deelt

1. Contacten met het pictogram Foto in hun profielafbeelding gebruiken de Google Foto's-app. Als je Verzenden via Google Foto's gebruikt, gebeurt het volgende:
    • Je contacten ontvangen een in-app-melding.
    • Hun profielafbeelding wordt aan het album toegevoegd en wordt vervaagd weergegeven zolang ze het album nog niet hebben bekeken.
    • Je kunt dit alleen doen als je met ze hebt gecommuniceerd via Google-services.
    • Deze mensen kunnen ook met het pictogram Foto worden weergegeven als hun telefoonnummer aan hun Google-account is gekoppeld en je dit telefoonnummer aan je Google-contacten hebt toegevoegd.
  2. Als je deelt via een telefoonnummer of e-mailadres, gebeurt het volgende:
    • Je contacten ontvangen een link naar het album via sms of e-mail, afhankelijk van hoe het album wordt gedeeld.
    • Er wordt een algemene profielafbeelding aan het album toegevoegd en deze wordt vervaagd weergegeven zolang contacten nog niet op de link naar het album hebben geklikt.
    • Als ze lid worden van het album, wordt de profielafbeelding vervangen door de profielafbeelding van hun Google-account.
  3. Je ontvangt een in-app-melding wanneer ze het album bekijken.
  4. Iedereen met de gedeelde link kan het album bekijken. Meer informatie over hoe je je opties voor delen kunt wijzigen.

Wat er gebeurt wanneer iemand iets met je deelt

1. Je kunt een e-mail, sms of in-app-melding ontvangen, afhankelijk van de manier waarop het album is gedeeld.
  2. Wanneer je op een link tikt om het album te bekijken, licht je profielafbeelding in het album op en wordt een melding verzonden naar de persoon die het album heeft gedeeld. Meer informatie over hoe je een album kunt verlaten.
  3. Als er items via je e-mailadres of telefoonnummer met je zijn gedeeld en je lid wordt van het album, wordt je profielafbeelding gewijzigd in de profielafbeelding van je Google-account.
  4. Bekijk meer informatie over wie met jou kan delen.
  5. Als je denkt dat iemand je spamt, kun je deze persoon blokkeren of melden.

Een uitnodiging verwijderen als je foto's niet wilt bekijken

Als je bent uitgenodigd via je telefoonnummer of e-mailadres, kun je een uitnodiging weigeren als je de foto's niet wilt bekijken.

1. Tik in de uitnodiging op Meer Meer.
  2. Selecteer Opties voor delen.
  3. Tik op Uitnodiging verwijderen.

Alle foto's met een ander account delen

Delen via een voorgestelde deelactie

Albums bekijken die je hebt gedeeld of waarvan je lid bent

1. Open op je Android-telefoon of -tablet de Google Foto's-app Foto
  2. Tik onderaan op Delen.
  3. Onder Gedeeld kun je je gedeelde albums en activiteit met betrekking tot delen bekijken, zoals reacties en onlangs toegevoegde foto's. Nieuwe activiteit met betrekking tot delen wordt vetgedrukt weergegeven.

Als je wilt zien met wie je een album hebt gedeeld, ga je als volgt te werk:

1. Open het item (foto, video of album) dat je hebt gedeeld.
  2. Tik op Meer Meer en vervolgens Opties voor delen.