Kuvien ja videoiden jakaminen

Voit jakaa kuvia, videoita, albumeita ja Highlight-videoita kaikille kontakteille, myös muille kuin Google Kuvat ‑sovelluksen käyttäjille.

Kuvien ja videoiden jakaminen keskustelussa

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Vie kohdistin kuvan tai videon päälle ja klikkaa Valitse Valmis.
  4. Klikkaa Jaa Jaa.
  5. Valitse "Lähetä Google Kuvissa" ‑kohdasta henkilöt, joille haluat jakaa.
    • Jaa yksittäiselle henkilölle klikkaamalla hänen nimeään.
    • Voit hakea tiettyä henkilöä klikkaamalla Hae . Lisää hänen nimensä, puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa.
    • Jos haluat jakaa ryhmälle, klikkaa Uusi ryhmä ja valitse useita henkilöitä.
    • Google helpottaa jakamista ehdottamalla aikaisemman yhteydenpitosi perusteella henkilöitä, joille jakaa.
  6. Valinnainen: Voit lisätä jakamasi sisällön yhteyteen myös tekstiä.
  7. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Keskusteluissa voi olla enintään 20 000 kuvaa.

Jaetun albumin luominen

Tärkeää: Kun jaat albumin, kaikki käyttäjät, joilla on siihen pääsy, voivat nähdä kuvat ja lisätä niitä. Lue lisää kuvien yksityisyyden suojaamisesta jakamisasetusten avulla.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Valitse vasemmalta Kuvat.
  4. Vie kohdistin kuvan tai videon päälle ja klikkaa Valitse Valmis.
  5. Klikkaa yläreunasta Lisää nykyiseen tai luo uusi Lisää.
  6. Klikkaa Jaettu albumi ja sitten Uusi jaettu albumi.
  7. Lisää albumille nimi.
  8. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa.
  9. Valitse henkilöt, joille albumi jaetaan ja klikkaa Lähetä Lähetä.
Linkin lähettäminen tai jakaminen toisen sovelluksen kautta

Tärkeää: Kun jaat linkin kuviin, kaikki linkin saaneet voivat nähdä ne. Lue, miten pidät kuvasi yksityisinä jaettujen albumien asetuksilla.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Vie kohdistin kuvan tai videon päälle ja klikkaa Valitse Valmis
  4. Jos haluat lähettää linkin, klikkaa Jaa Jaa.
  5. Valitse, miten haluat jakaa linkin.
    • Jaa linkki valitsemalla Luo linkki.
    • Jaa toisen sovelluksen kautta valitsemalla haluamasi sovellus.

Albumeiden ja keskusteluiden ylläpito ja tarkastaminen ja niistä poistuminen

Jaettujen albumeiden ja keskusteluiden hakeminen
  1. Mene tietokoneella osoitteeseen photos.google.com.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Jakaminen . Näet jaetut albumit, keskustelut ja jakamiseen liittyvän toiminnan, kuten kommentit ja viimeksi lisätyt kuvat.
Albumista poistuminen

Tärkeää: Jos poistut jaetusta albumista, kaikki lisäämäsi kuvat, videot, kommentit ja tykkäykset poistetaan.

1. Klikkaa albumia.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poistu albumista.
Keskustelusta poistuminen

Tärkeää: Jos poistut keskustelusta, kaikki lisäämäsi kuvat, videot, kommentit ja tykkäykset poistetaan.

1. Klikkaa keskustelua.
  2. Klikkaa keskustelusta tilisi kuvaketta tai nimikirjainta.
  3. Valitse nimesi vierestä Poistu.

Henkilöiden tai kohteiden poistaminen albumeista ja keskusteluista

Henkilön poistaminen albumista

Tärkeää: Vain albumin omistaja voi poistaa henkilöitä.

1. Avaa albumi, josta haluat poistaa jonkun.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Vieritä sen kontaktin kohdalle, jonka haluat poistaa.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista henkilö.
Kuvien ja videoiden poistaminen
  1. Klikkaa kuvaa tai videota jaetussa albumissa tai keskusteluketjussa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Kommenttien ja tykkäysten poistaminen
  1. Klikkaa jaetussa albumissa tai keskusteluketjussa olevan kommentin tai tykkäyksen vieressä olevaa päivämäärää.
  2. Valitse Poista.

Mitä tapahtuu, kun jaat kuvia ja videoita

Kun lähetät kuvan tai videon kontaktille Google Kuvissa:

• Vastaanottaja saa sekä sovelluksensisäisen että push-ilmoituksen. Jos kyseessä on uusi albumi tai keskustelu, hän saa ilmoituksen sähköpostiin.
  • Jaetut kohteet näkyvät vastaanottajan jakamissivulla.
  • Albumiin tai keskusteluun lisätään vastaanottajan profiilikuva tai nimikirjain. Se näkyy himmennettynä, kunnes hän avaa albumin tai keskustelun.
  • Kun vastaanottaja katsoo albumia tai keskustelua, hänen profiilikuvansa tai nimikirjaimensa näkyy hänen viimeksi katsomiensa kuvien, kommenttien tai tykkäysten toimintanäkymässä.
  • Jos vastaanottaja liittyy jaettuun albumiin tai keskusteluun tai lisää siihen tykkäyksiä, kommentteja tai kuvia, hänen profiilikuvakseen vaihtuu hänen tilinsä profiilikuva tai nimikirjain.
  • Jos muokkaat kuvaa, jonka olet aiemmin jakanut linkkinä, muut voivat ehkä tilapäisesti nähdä muokkaamattoman version alkuperäisen linkin kautta.
Kun lisäät kuvia tai videoita jaettuun albumiin tai keskusteluun
  • Profiilinimesi näkyy kaikissa lisäämissäsi kuvissa.
  • Tilin profiilikuva tai nimen alkukirjain näkyy viimeksi lisäämiesi kuvien vieressä.
  • Jos jaat videon, joka on kuvattu kokonaan tai osittain hidastettuna, muut voivat katsoa videosta minkä tahansa kohdan hidastettuna omalla videosoittimellaan.
Kun sinulle jaetaan albumi tai keskustelu

Tärkeää: Jos uskot jonkun lähettävän sinulle roskasisältöä tai rikkovan muita väärinkäyttöä koskevia käytäntöjä, voit estää hänet tai tehdä hänestä ilmoituksen. Lue lisää väärinkäyttöä koskevista käytännöistä.

• Saat sovelluksensisäisen ja push-ilmoituksen. Jos kyseessä on uusi albumi tai keskustelu, saat ilmoituksen sähköpostiin.
  • Jaettu kohde näkyy jakamissivullasi.
  • Kun avaat albumin tai keskustelun, tilisi profiilikuva tai nimen alkukirjain muuttuu kirkkaammaksi ja näkyy viimeksi katsomiesi kuvien, kommenttien tai tykkäysten kohdalla.
  • Jos liityt jaettuun albumiin tai keskusteluun tai lisäät siihen tykkäyksiä, kommentteja tai kuvia, profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain näkyy kyseisen toiminnon vieressä.
  • Jos joku muokkaa kuvaa jaettuaan linkin sinulle, kuvan uusin versio ei välttämättä näy heti alkuperäisen linkin kautta.
Sinulle jaettujen kuvien ja videoiden tallentaminen

Kun tallennat sinulle jaetun kuvan tai videon, saat siitä kopion kirjastoosi. Jos alkuperäistä jaettua kuvaa muokataan tallentamisen jälkeen, muutokset eivät tallennu kopioon. Tallennetut kuvat ja videot kuluttavat kiintiötä lukuun ottamatta tiettyjä kavereille jaettuja kuvia ja videoita. Lue lisää kaverille jakamisesta.

Sinun on ladattava kuvat ja videot, jotta voit löytää ne laitteesi galleriasovelluksesta. Lue lisää kuvien tai videoiden lataamisesta.

Näin voit tallentaa sinulle keskustelussa jaetut kuvat ja videot:

1. Vieritä keskustelussa tallennettavan kuvan tai videon kohdalle.
  2. Valitse kuvan tai videon alta Tallenna .

Jaetussa albumissa voit tehdä seuraavia:

• Kuvan tai videon tallentaminen omaan kirjastoon: Klikkaa albumissa kuvaa tai videota, jonka haluat tallentaa. Valitse yläreunasta Tallenna.
  • Kaikkien albumin kuvien ja videoiden tallentaminen omaan kirjastoon: Valitse albumin oikeasta yläreunasta Tallenna .
  • Albumin tallentaminen Albumit-välilehdelle: Valitse albumista Lisää ja sitten Näytä albumeissa.

Vinkki: Kun tallennat jaetun albumin Albumit-välilehdelle, se tallentuu kopiona. Albumin sisältöä ei tallenneta kirjastoosi.