Del billeder og videoer

Du kan dele billeder, videoer, album og film med en hvilken som helst kontakt, også selvom vedkommende ikke bruger Google Fotos-appen.

Før du går i gang

Del i en samtale

Du kan dele direkte med alle, når du har en Google-konto, hvis de pågældende personer er i dine kontakter, eller ved at søge efter deres mailadresse eller telefonnummer. Til alle andre kan du oprette et link, der skal deles.

Hvis din kontakt ikke har knyttet sit telefonnummer til sin Google-konto, kan du hjælpe vedkommende med at finde og få kontakt til dig. Hvis din kontakt ikke har en Google-konto, kan du i stedet sende vedkommende et link eller dele ved hjælp af en anden app.

Sådan deler du med andre personer i en samtale:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din mobilenhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Vælg et billede, et album eller en video.
  4. Tryk på Del Del.
  5. Under "Send i Google Fotos" kan du vælge de personer, du vil dele med.
    • Hvis du vil dele med én person, skal du trykke på vedkommendes navn.
    • Du kan finde en bestemt person ved at trykke på Søg . Angiv navn, telefonnummer eller mailadresse.
    • Hvis du vil dele med mere end én person, skal du vælge flere personer.
      • (Valgfrit) Tilføj en besked, der sendes sammen med dit delte medie.
  6. Tryk på Send for at dele. Dette opretter en igangværende samtaletråd, hvor du og de personer, du har delt med, kan tilføje flere billeder, videoer, kommentarer og likes over tid.

Bemærk! Der er en grænse på 20.000 billeder i samtaler.

Du kan også automatisk dele hele din samling med en person.

Opret et delt album

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din mobilenhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på Fotos forneden.
  4. Vælg billeder eller videoer til albummet.
  5. Tryk på Tilføj foroven.
  6. Tryk på Delt album
  7. Angiv en albumtitel.
  8. Tryk på Del, når du er færdig med albummet.
  9. Vælg, hvem du vil dele dit album med.

Vigtigt!

Send et link, eller del med andre apps

1. Åbn Google Fotos-appen Fotos på din mobilenhed.
  2. Vælg et billede, et album eller en video.
  3. Tryk på Del Del.
  4. Vælg en anden app, du vil dele med, under "Del i apps". Stryg til venstre for at finde flere apps.
  5. Hvis du vil oprette og dele et link, skal du trykke på Opret link.

Alle personer, der har det delte link, kan se albummet. Se, hvordan du ændrer dine indstillinger for deling.

Hvad sker der, når du deler?

• Når du sender til en kontakt i Google Fotos:
    • De kontakter, du har delt med, får en notifikation i appen og en push-notifikation fra appen. Kontakterne kan se de delte elementer på siden "Deling".
    • Når du deler et nyt album eller en samtale med de pågældende kontakter, får de også en notifikation via mail.
    • Deres kontoprofilbillede eller -initial føjes til albummet eller samtalen og vises udtonet, indtil de ser albummet eller samtalen.
    • Når de ser albummet eller samtalen, vises deres kontoprofilbillede eller -initial i aktivitetsvisningen ud for de seneste billeder, kommentarer eller likes, som de har set.
    • Hvis de deltager i et delt album eller giver et like til, skriver en kommentar til eller føjer billeder til et delt album eller i en delt samtale, skifter deres profilbillede til deres kontoprofilbillede eller -initial.
  • Når du føjer billeder eller videoer til album eller samtaler, vises dit kontoprofilbillede eller -initial ud for de seneste billeder, du har tilføjet.
  • Hvis du deler en video, der optages helt eller delvist i slowmotion, kan andre muligvis se en hvilken som helst del af videoen afspillet med en lavere hastighed i deres egen afspiller.

Hvad der sker, når nogen deler med dig?

Hvis din kontakt ikke kan dele sine medier, kan du hjælpe vedkommende med at finde og få kontakt til dig.
  • Når en person deler et album eller en samtale med dig, modtager du en mail.
  • Hvis du allerede bruger Google Fotos, modtager du også en notifikation i appen samt en push-notifikation, og delingen vises på siden Deling.
  • Når du ser albummet eller samtalen, lyser dit kontoprofilbillede eller -initial i albummet op og vises ud for de seneste billeder, kommentarer eller likes, du har set.
  • Hvis du deltager i et delt album, et like, en kommentar eller tilføjer billeder i et delt album eller i en delt samtale, vises dit kontoprofilbillede eller -initial ud for den handling, du har foretaget.
  • Hvis du mener, at en person spammer dig, kan du blokere eller rapportere vedkommende. Få flere oplysninger om, hvem der kan dele med dig.

Administrer dine samtaler og album

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din mobilenhed.
  2. Tryk på delingstekstboble øverst til venstre.
  3. Du kan få adgang til dine delte album og din delingsaktivitet, f.eks. kommentarer og nyligt tilføjede billeder. Nye delingsaktiviteter vises med fed.

Klik på Vis flere, hvis du ikke kan finde det, du leder efter.

Gennemgå et album

1. Åbn det album, du har delt.

2. Klik på Mere Mere efterfulgt af Valgmuligheder.

Forlad et album eller en samtale

Når du forlader et delt album eller en samtale, fjernes alle de billeder, videoer, kommentarer og likes, du har tilføjet.

Sådan forlader du et album:

1. Klik på albummet.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere efterfulgt af Forlad album.

Sådan forlader du en samtale:

1. Klik på samtalen.
  2. Foroven skal du klikke på efterfulgt af ud for navnene på personerne i samtalen.
  3. Klik på Forlad ud for dit navn.

Fjern en person fra et album

Du kan kun fjerne en person, hvis du er albummets ejer.

1. Åbn det ønskede album.
  2. Klik på Mere Mere efterfulgt af Valgmuligheder.
  3. Rul for at finde den kontakt, du vil have fjernet.
  4. Klik på Mere Mere efterfulgt af Fjern person.

Fjern elementer fra delte album og samtaler

Du kan fjerne billeder, videoer, kommentarer og likes, du har føjet til samtaler og delte album.

Sådan fjerner du billeder og videoer:

1. Klik på billedet eller videoen i et delt album eller i en delt samtaletråd.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere efterfulgt af Fjern.

Sådan fjerner du kommentarer og likes:

1. Klik på en kommentar eller et like i et delt album eller i en delt samtaletråd.
  2. Klik på Slet.