Films, animaties en collages maken

Een film maken

Als je een ouder apparaat hebt, kun je mogelijk geen films maken.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Assistent.
  4. Tik bovenaan op Film.
  5. Selecteer foto's of video's die je wilt opnemen in de film.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Maken.
    • Tik op Afspelen Afspelen om je film te bekijken.
    • Tik bovenaan op Naamloos als je een titel wilt toevoegen.

Tip: Je kunt ook een thema voor je film kiezen. De film wordt dan automatisch voor je gemaakt.

Een film bewerken

Tik in je film op Bewerken Edit.

• Muziek wijzigen: tik op Muziek Music.
  • Clips opnieuw rangschikken en verwijderen:
    • Tik op een clip en houd deze vast om de clip te verslepen.
    • Tik op Meer Meer en vervolgens Verwijderen op de clip die je wilt verwijderen.

Tik op Opslaan als je klaar bent.

Als je foto's of video's verwijdert uit je Google Foto's-bibliotheek:

• Als je een foto of video verwijdert die deel uitmaakt van een van je films, blijft die foto of video onderdeel van de film, tenzij je de film bewerkt.
  • Als je een film bewerkt waarin een foto of video is opgenomen die is verwijderd, wordt dat item automatisch verwijderd uit de film.

Meer informatie over het verwijderen van foto's of video's.

Animaties en collages maken

Een animatie is een groep foto's die is samengevoegd om een foto van een bewegend onderwerp te maken. Een collage is een groep foto's die is gecombineerd tot één foto.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Assistent.
  4. Kies Animatie of Collage.
  5. Selecteer de foto's die je wilt toevoegen aan je collage.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Maken.