Films, animaties en collages maken

Een film maken

Als je een ouder apparaat hebt, kun je mogelijk geen films maken.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Assistent.
  4. Tik op Nieuwe film om de foto's en video's te kiezen die je in de film wilt opnemen.
    • Selecteer je foto's of video's. Tik in de rechterbovenhoek op Maken.
    • Tik op Opslaan als je klaar bent.
  5. Als je een thema wilt gebruiken, tik je op de gewenste film en volg je de instructies.
  6. Tik op Afspelen Afspelen om je film te bekijken.

Een film bewerken

Tik in je film op Bewerken Bewerken

• Muziek wijzigen: tik op Muziek Muzieknoot.
  • De volgorde van clips wijzigen: tik op een clip en houd vast om de clip naar een andere plaats te slepen.
  • Clips verwijderen: tik naast de clip die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Tik op Opslaan als je klaar bent.

Als je foto's of video's verwijdert uit je Google Foto's-bibliotheek:

• Als je een foto of video verwijdert die deel uitmaakt van een van je films, blijft die foto of video onderdeel van de film, tenzij je de film bewerkt.
  • Als je een film bewerkt waarin een foto of video is opgenomen die is verwijderd, wordt dat item automatisch verwijderd uit de film.

Meer informatie over het verwijderen van foto's of video's.

Animaties en collages maken

Een animatie is een groep foto's die is samengevoegd om een foto van een bewegend onderwerp te maken. Een collage is een groep foto's die is gecombineerd tot één foto.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Assistent.
  4. Kies Animatie of Collage.
  5. Selecteer de foto's die je wilt toevoegen aan je collage.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op Maken.