Slett og gjenopprett bildene og videoene dine

Hvis du har slått på sikkerhetskopiering og synkronisering, ligger bilder og videoer du sletter, i papirkurven i 60 dager før de slettes for godt. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering og synkronisering.

Tips: Du kan flytte alle bildene dine til en annen konto ved å dele bildebiblioteket ditt med den kontoen.

Før du sletter bilder og videoer

Finn ut hvor bilder og videoer blir og ikke blir fjernet

Elementer du sletter fra Google Foto, fjernes også fra

Elementer du sletter, fjernes ikke automatisk fra

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Google+

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Slett bilder og videoer

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk og hold på bildet eller videoen du vil flytte til papirkurven. Du kan velge flere elementer.
  4. Øverst til høyre trykker du på papirkurven Papirkurv og så Legg i papirkurven

Merk:

• Hvis du sletter bilder eller videoer som er sikkerhetskopiert i Google Foto, ligger de i papirkurven i 60 dager.
  • Hvis du sletter elementer som ikke er sikkerhetskopiert, fra Android-enheten din, ligger de i papirkurven i 60 dager.
  • Hvis du ser bilder eller videoer i Google Foto som du mener du har slettet, kan det hende de ligger på et uttakbart minnekort. Bruk galleriappen på enheten din for å slette dem.

Tøm papirkurven

Hvis du ser en forespørsel om å «Slette for godt» når du prøver å flytte elementer til papirkurven, er papirkurven full. Papirkurven kan inneholde 1,5 GB.

Viktig: Hvis du tømmer papirkurven, sletter du elementene i papirkurven for godt.

Slik tømmer du papirkurven:

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen Meny og så Papirkurv og så Mer Mer og så Tøm papirkurven og så Slett.

Fjern elementer fra enheten din

Slik sletter du elementer for godt fra enheten din:

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Velg elementene du vil slette fra Android-telefonen din eller Android-nettbrettet ditt.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett fra enheten.

Finn ut hvordan du frigjør plass på enheten din.

Gi tillatelse til å slette bilder fra SD-kortet ditt

Trinn 1: Sjekk om du har Android 7.0 eller nyere

Denne fremgangsmåten virker bare hvis du har Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Trinn 2: Slett bilder eller videoer

Når du prøver å slette bilder eller videoer, kan du tillate at Google Foto leser av SD-kortet ditt.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen Meny øverst til venstre og så Enhetsmapper
  4. Åpne mappen for SD-kortet ditt.
  5. Velg elementet du vil slette fra SD-kortet.
  6. Trykk på papirkurven Papirkurv og så Flytt til papirkurven.
  7. Trykk på Tillat og så Tillat.

Hvis du vil tilbakestille tillatelsene, åpner du innstillingene på enheten. Trykk på Apper og så Foto og så Lagring.

Gjenopprett bilder og videoer

Hvis du har slettet et element og vil ha det tilbake, kan du sjekke papirkurven for å se om det ligger der.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Papirkurv Papirkurv.
  3. Trykk og hold på bildet eller videoen du vil gjenopprette.
  4. Trykk på Gjenopprett nederst. Bildet eller videoen kommer tilbake
    • i galleriappen på telefonen
    • i Google Foto-biblioteket ditt
    • i eventuelle album der bildet eller videoen var

Hvis elementet ikke ligger i papirkurven, kan det være slettet for godt.

Ser du ikke bildet eller videoen?

Hvis et slettet bilde eller en slettet video ikke ligger i papirkurven, kan du ikke gjenopprette elementet. Du kan ikke gjenopprette bilder hvis

• du flyttet dem til papirkurven for mer enn 60 dager siden
  • du har flyttet dem til papirkurven og deretter tømt papirkurven
  • du har slettet dem for godt fra papirkurven
  • du har slettet dem for godt fra galleriappen på enheten uten å sikkerhetskopiere dem først

Du kan gjøre det enklere å finne og gjenopprette bilder ved å slå på sikkerhetskopiering og synkronisering.