Je foto's en video's verwijderen of terugzetten

Als je Back-up en synchronisatie hebt aangezet, blijven foto's en video's die je verwijdert 60 dagen in de prullenbak staan, voordat ze definitief worden verwijderd. Meer informatie over hoe je Back-up en synchronisatie aanzet

Tip: Als je al je foto's wilt verplaatsen naar een ander account, deel je je fotobibliotheek met dat account.

Voordat je foto's en video's verwijdert

Meer informatie over waar je foto's en video's wel en niet worden verwijderd

Items die je uit Google Foto's verwijdert, worden ook verwijderd uit:

Items die je verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

• Blogger
  • YouTube
  • Gmail
  • Lokale opslag als de bestanden worden gedownload naar apparaten met iOS en Android 11 of hoger

Voordat je aan de slag gaat

Download en installeer de Google Foto's-app.

Foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op een foto of video die je wilt verplaatsen naar de prullenbak en houd deze vast. Je kunt meerdere items selecteren.
  4. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Belangrijk:

• Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een item van je apparaat met Android 11 of hoger verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt, blijft het item 30 dagen in de prullenbak staan.
  • Als je een foto of video in Google Foto's ziet waarvan je dacht dat je die had verwijderd, staat deze wellicht op een verwisselbare geheugenkaart. Verwijder de foto of video via de Galerij-app op je apparaat.

De prullenbak leegmaken

Als het bericht 'Definitief verwijderen' wordt weergegeven wanneer je een item naar de prullenbak verplaatst, is je prullenbak vol. Je prullenbak heeft 1,5 GB aan ruimte.

Belangrijk: Als je je prullenbak leegmaakt, verwijder je alle items in de prullenbak definitief.

Zo maak je de prullenbak leeg:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak en dan Meer Meer en dan Prullenbak leegmaken en dan Definitief verwijderen.

Een item verwijderen van je apparaat

Een item definitief van je apparaat verwijderen:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Selecteer de items die je van je Android-telefoon of -tablet wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen van apparaat.

Meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt op je apparaat

Het recht geven om foto's van je SD-kaart te verwijderen

Stap 1: Controleer of je Android 7.0 of hoger hebt

Deze stappen werken alleen als je Android 7.0 of hoger hebt. Meer informatie over het controleren van je Android-versie

Stap 2: Verwijder een foto of video

Wanneer je probeert een foto of video te verwijderen, kun je toestaan dat Google Foto's je SD-kaart leest.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Apparaatmappen.
  4. Open de map op je SD-kaart.
  5. Selecteer het item dat je van je SD-kaart wilt verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen Verwijderen en dan Naar prullenbak.
  7. Tik op Toestaan en dan Toestaan.

Open de instellingen van je apparaat om je rechten te wijzigen. Tik op Apps en dan Foto's en dan Opslag.

Foto's en video's terugzetten

Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Prullenbak Verwijderen.
  3. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
  4. Tik onderaan op Herstellen. De foto of video wordt teruggezet:
    • In de Galerij-app van je telefoon
    • In je Google Foto's-bibliotheek
    • In de albums waarvan deze deel uitmaakte

Als het item niet in je prullenbak staat, is het mogelijk definitief verwijderd.

Zie je de foto of video niet?

Als een verwijderde foto of video niet in de prullenbak staat, kun je deze niet terugzetten. In de volgende gevallen kun je een foto niet terugzetten:

• Je hebt het item meer dan 60 dagen geleden naar de prullenbak verplaatst.
  • Je hebt het item naar de prullenbak verplaatst en vervolgens de prullenbak leeggemaakt.
  • Je hebt het item meer dan 30 dagen geleden naar de prullenbak verplaatst op een apparaat met Android 11 of hoger en er was geen back-up van het item gemaakt.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de prullenbak.
  • Je hebt het item definitief verwijderd uit de Galerij-app van je apparaat, zonder eerst een back-up te maken.

Zet Back-up en synchronisatie aan zodat je foto's makkelijker kunt vinden en terugzetten.

Belangrijk:Als je Google Foto's-account 2 jaar inactief is of als je de opslaglimiet hebt overschreden, kan dit van invloed zijn op je content.Meer informatie