Søk etter folk, ting og steder i bildene dine

Søk etter hva som helst i bildene dine. Du kan for eksempel søke etter

• et bryllup du var med på i fjor sommer
  • bestevennen din
  • et kjæledyr
  • favorittbyen din

Merk: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Søk i bildene dine

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. I feltet øverst på siden skriver du inn det du vil finne, for eksempel
    • Oslo
    • et navn eller kallenavn, hvis du har satt etiketter på personer eller kjæledyr

Finn bilder av personer eller kjæledyr, og sett etikett på dem

Du kan gjøre det enklere å søke etter og administrere bildene dine ved å bruke etiketter på personer eller kjæledyr som gjenkjennes av Google Foto.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i alle land.

Trinn 1: Finn bilder av en person eller et kjæledyr

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Under listen over nylige eller foreslåtte søk ser du en rekke med ansikter. Trykk på et ansikt for å se bilder av vedkommende.
    • Trykk på Neste Neste for å se flere ansikter.

Hvis du ikke ser en rekke med ansikter

Merk: For å finne bilder av en person uten å søke, trykk på Album og så Folk

Trinn 2: Sett på etiketter

1. På toppen av en ansiktsgruppe trykker du på Legg til et navn
  2. Skriv inn et navn eller kallenavn.

Navnet blir da en etikett du kan søke på ved å skrive den inn i søkefeltet. Det er bare du som kan se de private ansiktsetikettene du velger, selv om du deler bildene med andre.

Slå ansiktsgruppering av eller på

Du kan slutte å gruppere lignende ansikter med hverandre i bildene dine.

Hvis du slår av ansiktsgruppering, sletter du

• ansiktsgruppene i kontoen din
  • ansiktsmodellene som er brukt til å opprette de ansiktsgruppene
  • ansiktsetikettene du har opprettet

Slik slår du det av eller på:

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen og så Innstillinger og så Gruppér like ansikter.
  4. Slå Ansiktsgruppering av eller på.
    • For å slå av ansiktsgruppering bare for kjæledyr, slå av Vis kjæledyr med folk.

Avanserte tips

Kombiner ansiktsgrupper

Hvis samme person er med i mer enn én gruppering, kan du slå dem sammen.

1. Sett etikett på en av ansiktsgruppene med et navn eller kallenavn.
  2. Sett etikett på den andre ansiktsgruppen med det samme navnet eller kallenavnet, som du velger blant forslagene.
  3. Når du bekrefter navnet eller kallenavnet på den andre gruppen, spør Google Foto om du vil slå sammen ansiktsgruppene.

Du kan også få forslag om å slå sammen to ansiktsgrupper. Hvis det gjelder én og samme person, trykker du på Ja

Endre eller fjern etiketter

Du kan endre eller fjerne etikettene dine for ansiktsgrupper.

• Endre en etikett: Trykk på Mer og så Endre navnetiketten.
  • Fjern en etikett: Trykk på Mer og så Fjern navnetiketten.
Fjern ansiktsgrupper fra søkesiden

Hvis du ikke vil se en bestemt ansiktsgruppe på søkesiden din, kan du fjerne den.

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Trykk på Neste Neste ved siden av rekken med ansikter.
  5. Trykk på Mer  og så Skjul og vis folk øverst til høyre.
  6. Trykk på ansiktene du vil skjule. (For å gjøre et ansikt synlig, trykk på boksen én gang til.)
  7. Trykk på Ferdig øverst til høyre.
Fjern elementer fra grupper

Hvis du ser et bilde som er i feil gruppe, kan du ta det ut.

1. Åpne Google Foto-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk på søkefeltet øverst.
  3. Trykk på Neste og så.
  4. Velg ansiktsgruppen du vil fjerne noe fra.
  5. Trykk på Mer og så Fjern resultatene
  6. Velg bildene eller videoene du vil fjerne fra gruppen.
  7. Trykk på Fjern øverst til høyre.

Merk: Hvis du fjerner et element fra en gruppe, blir ikke bildet eller videoen slettet fra Google Foto-biblioteket ditt.

Finn ut mer om ansiktsmodeller

Ansiktsgruppering foregår i tre trinn:

• Først registrerer vi om noen bilder inneholder ansikter.
  • Hvis ansiktsgruppering-funksjonen er slått på, brukes deretter algoritmiske modeller til å forutsi likheten til forskjellige bilder og anslå om to bilder viser det samme ansiktet.
  • Til slutt blir bilder som sannsynligvis viser det samme ansiktet, gruppert sammen. Du kan alltids fjerne et bilde fra en gruppe hvis du mener det ligger i feil gruppe.

Hvis du slår på ansiktsgruppering, kan det også hende at Google Foto tar med bilder i en bestemt gruppe basert på andre egenskaper. Dette omfatter blant annet bilder som er tatt rundt samme tid og der det registreres at en person har på seg samme klær på flere bilder, når ansiktet ikke er synlig.

Ansiktsgrupper, ansiktsetiketter og deling

• Ansiktsetiketter er private for hver konto – de deles ikke mellom kontoer.
  • Ansiktsgrupper deles ikke selv om du deler bildene dine.
  • Som standard er ansiktsgruppene og -etikettene i kontoen din kun synlige for deg.
  • Du kan velge å merke en ansiktsgruppe som «meg» og hjelpe Google Foto-appene til kontaktene dine med å gjenkjenne ansiktet ditt på bilder. Dermed kan kontaktene dine få forslag om å dele bilder av deg, med deg. Finn ut mer om merking av ansiktsgrupper.

Når du slår på ansiktsgruppering, forteller du oss at du vil lage en modell av ansiktet ditt.

For å slette modellene dine, slå av Ansiktsgruppering.

Relatert side

Finner du ikke bildene dine? Få hjelp til å finne bilder.