Søg efter personer, ting og steder på dine billeder

Søg efter hvad som helst i dine billeder. Du kan f.eks. søge efter:

• Et bryllup, du var med til sidste sommer
  • Din bedste ven
  • Et kæledyr
  • Din yndlingsby

Bemærk! Visse funktioner er ikke tilgængelige i alle lande.

Før du går i gang

Download og installer appen Google Fotos.

Søg i dine billeder

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på Søg forneden.
    • Sådan søger du efter tekst:
      • Tryk på søgefeltet foroven, og angiv det, du vil søge efter, f.eks.:
      • New York
      • Et navn eller et kaldenavn, hvis du har føjet en etiket til personer eller kæledyr
    • Sådan søger du ved hjælp af forslag:
      • Du kan udforske kategorier for:
        • Personer og kæledyr: Alle billeder og videoer af dine tætte bånd
        • Steder: På kortet kan du udforske dine billeder et fysisk sted
        • Ting: Objekter og koncepter, vi har registreret på dine billeder
      • Du kan også rulle ned til bunden for at se flere anvendelige søgninger, f.eks.:
        • Screenshots, videoer, collager, film

Find billeder af en person eller et kæledyr, og tilføj et navn

Det er nemmere at søge efter og administrere dine billeder, hvis du føjer en etiket til personer eller kæledyr, der genkendes af Google Fotos.

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig i alle lande.

Trin 1: Find billeder af en person eller et kæledyr

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på Søg forneden.
  4. Du får vist en række med ansigter. Tryk på et ansigt for at se billeder af det.
    • Tryk på Se alle for at se flere ansigter.

Hvis du ikke kan se rækken af ansigter:

Trin 2: Tilføj en etiket

1. Tryk på Tilføj et navn øverst på en ansigtsgruppe.
  2. Angiv et navn eller et kaldenavn.

Du kan søge med den pågældende etiket i søgefeltet. Det er kun dig, der kan se de private ansigtsetiketter, du vælger, også selvom du deler de pågældende billeder.

Slå ansigtsgruppering til eller fra

Du kan stoppe med at gruppere lignende ansigter på dine billeder.

Hvis du slår ansigtsgruppering fra, sletter du:

• Ansigtsgrupper på din konto
  • Ansigtsmodeller, der bruges til at oprette de pågældende ansigtsgrupper
  • Ansigtsetiketter, du har oprettet

Sådan slår du funktionen til eller fra:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit kontoprofilbillede eller -initial øverst til højre.
  4. Tryk på Fotos-indstillinger  og så Gruppér lignende ansigter.
  5. Slå Ansigtsgruppering til eller fra.
    • Hvis du kun vil deaktivere ansigtsgruppering for kæledyr, skal du slå Vis kæledyr med personer fra.

Avancerede tips

Flet ansigtsgrupper

Hvis en og samme person vises i mere end én gruppe, kan du flette de pågældende grupper.

1. Føj en etiket til én af ansigtsgrupperne med et navn eller kaldenavn.
  2. Føj en etiket til den anden ansigtsgruppe med det samme navn eller kaldenavn ved at vælge blandt forslagene.
  3. Når du bekræfter det andet navn eller kaldenavn, spørger Google Fotos dig, om du vil flette ansigtsgrupperne.

Du får muligvis også et forslag om at flette to ansigtsgrupper. Tryk på Ja, hvis de to ansigtsgrupper er én og samme person.

Skift eller fjern en etiket

Du kan skifte eller fjerne etiketter for dine ansigtsgrupper.

• Sådan ændrer du en etiket: Tryk på mappen Personer og så Mere og så Rediger navneetiket.
  • Sådan fjerner du en etiket: Tryk på mappen Personer og så Mere og så Fjern navneetiket.
Fjern en ansigtsgruppe fra søgesiden

Hvis du ikke vil se en bestemt ansigtsgruppe på din søgeside, kan du fjerne den.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på Søg forneden.
  4. Tryk på Se alle ud for rækken af ansigter.
  5. Øverst til højre skal du trykke på Mere og så Skjul og vis personer.
  6. Tryk på de ansigter, du vil skjule. Du kan vise et ansigt ved at trykke på boksen igen.
  7. Tryk på Udfør øverst i højre hjørne.
Fjern et element fra en gruppe

Hvis du ser et billede, som er i den forkerte gruppe, kan du fjerne det.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på Søg forneden.
  4. Vælg den ansigtsgruppe, du vil fjerne noget fra.
  5. Tryk på Mere og så Fjern resultater.
  6. Vælg de billeder eller videoer, du vil fjerne fra gruppen.
  7. Tryk på Fjern øverst i højre hjørne.

Tip! Hvis du fjerner et element fra en gruppe, slettes billedet eller videoen ikke fra din Google Fotos-samling.

Skift et ikonbillede
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Søg forneden.
  3. Tryk på en ansigtsgruppe.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere og så Skift ikonbillede.
  5. Vælg et billede for at gøre det til det udvalgte billede.
Få flere oplysninger om ansigtsmodeller

Ansigtsgruppering sker i 3 trin:

• Vi registrerer, om der er et ansigt på et billede.
  • Hvis funktionen til ansigtsgruppering er aktiveret, bruges der algoritmemodeller til at forudsige ligheden på forskellige billeder og anslå, om det samme ansigt findes på to billeder.
  • Billeder grupperes, hvis der sandsynligvis er det samme ansigt på dem. Du kan altid fjerne et billede fra en gruppe, hvis du mener, at det er i den forkerte.

Når ansigtsgruppering er aktiveret, inkluderer Google Fotos muligvis også billeder i en bestemt gruppe på baggrund af andre karakteristika. Dette omfatter billeder, der tages kort tid efter hinanden, og registrering af, at en person er iført det samme tøj på flere billeder, når et ansigt ikke er synligt.

Ansigtsgrupper, ansigtsetiketter og deling

• Ansigtsetiketter er private for hver konto og deles ikke på flere konti.
  • Ansigtsgrupper deles ikke, når du deler billeder.
  • Ansigtsgrupper og ansigtsetiketter på din konto kan som standard kun ses af dig.
  • Du kan vælge at føje etiketten "Mig" til en ansigtsgruppe og gøre det lettere for dine kontakters Google Fotos-app at genkende dit ansigt på billeder. På den måde hjælper du dine kontakter med at få forslag om at dele billeder af dig med dig. Få oplysninger om, hvordan du føjer en etiket til din ansigtsgruppe.

Når ansigtsgruppering er slået til, fortæller du os, at du gerne vil have lavet en model af dit ansigt.

Slå Ansigtsgruppering fra for at slette dine ansigtsmodeller.

Fjern, tilføj eller skift de person- og kæledyretiketter, der er føjet til dine billeder
Hvis Google Fotos overser et billede eller grupperer et billede forkert, kan du ændre, fjerne eller føje et billede til en ansigtsgruppe.
Denne funktion er ikke tilgængelig i alle lande.

Rediger, hvilken ansigtsgruppe et billede tilhører

Du kan tilføje, fjerne eller skifte en ansigtsetiket, når Google Fotos føjer en etiket til den forkerte person eller det forkerte kæledyr.
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Vælg et billede og derefter Tryk på Mere 더보기.
  3. Rul til "Personer", og tryk på Rediger Rediger.
  4. Fjern, tilføj eller skift en etiket:
    • Sådan fjerner du en etiket: Tryk på Fjern Remove på ansigtsetiketten.
    • Sådan tilføjer du en etiket: Tryk på Tilføj Tilføj på ansigtsetiketten under "Kan tilføjes". På billedet skal du derefter trykke på en etiket, du vil tilføje, eller vælge Tilføj Tilføj for at oprette en ny etiket.
    • Sådan skifter du en etiket:
      1. Tryk på Fjern Remove på ansigtsetiketten.
      2. Tryk på Tilføj Tilføj på ansigtsgruppen under "Kan tilføjes".
      3. Vælg en ansigtsetiket, du vil tilføje.
  5. Tryk på Udfør.

Relateret side

Kan du ikke finde dine billeder? Få hjælp til at finde billeder.