Søg efter personer, ting og steder i dine billeder

Søg efter hvad som helst i dine billeder. Du kan for eksempel søge efter:

• Et bryllup, du var med til sidste sommer
  • Din bedste ven
  • Et kæledyr
  • Din yndlingsby

Bemærk! Visse funktioner er ikke tilgængelige i alle lande.

Før du går i gang

Download og installer appen Google Fotos.

Søg i dine fotos

1. Åbn appen Google Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. I boksen foroven skal du skrive det, du vil søge efter, for eksempel:
    • New York
    • Et navn eller et kaldenavn, hvis du har føjet en etiket til personer eller kæledyr

Find billeder af en person eller et kæledyr, og tilføj en etiket

Det er nemmere at søge efter og administrere dine billeder, hvis du føjer en etiket til personer eller kæledyr, der genkendes af Google Fotos.

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig i alle lande.

Trin 1: Find billeder af en person eller et kæledyr

1. Åbn appen Google Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på søgefeltet foroven.
  4. Under din liste over seneste eller foreslåede søgninger kan du se en række af ansigter. Tryk på et ansigt for at se billeder af vedkommende.
    • Tryk på Næste Næste for at se flere ansigter.

Hvis du ikke kan se rækken af ansigter:

Bemærk! Du kan finde billeder af en person uden at søge ved at trykke på Album og derefter Personer

Trin 2: Tilføj en etiket

1. Tryk på Tilføj et navn øverst på en ansigtsgruppe.
  2. Angiv et navn eller et kaldenavn.

Du kan søge med den pågældende etiket i søgefeltet. Det er kun dig, der kan se de private ansigtsetiketter, du vælger, også selvom du deler de pågældende billeder.

Slå ansigtsgruppering fra eller til

Du kan stoppe med at gruppere ensartede ansigter på dine billeder.

Hvis du slår ansigtsgruppering fra, sletter du:

• Ansigtsgrupper på din konto
  • Ansigtsmodeller, der bruges til at oprette de pågældende ansigtsgrupper
  • Ansigtsetiketter, du har oprettet

Sådan slår du funktionen til eller fra:

1. Åbn appen Google Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på menuen  og derefter Indstillinger og derefter Gruppér lignende ansigter.
  4. Slå Ansigtsgruppering fra eller til.
    • Hvis du kun vil deaktivere ansigtsgruppering for kæledyr, skal du slå Vis kæledyr med personer fra.

Avancerede tips

Flet ansigtsgrupper

Hvis en og samme person vises i mere end én gruppering, kan du flette forekomsterne.

1. Føj en etiket til én af ansigtsgrupperne med et navn eller kaldenavn.
  2. Føj en etiket til den anden ansigtsgruppe med det samme navn eller kaldenavn ved at vælge blandt forslagene.
  3. Når du bekræfter det andet navn eller kaldenavn, spørger Google Fotos dig, om du vil flette ansigtsgrupperne.

Du får muligvis også et forslag om at flette to ansigtsgrupper. Tryk på Ja, hvis de to ansigtsgrupper er én og samme person.

Skift eller fjern en etiket

Du kan skifte eller fjerne dine ansigtsgruppetiketter.

• Skift en etiket: Tryk på Mere og derefter Rediger navnetiket.
  • Fjern en etiket: Tryk på Mere og derefter Fjern navnetiket.
Fjern en ansigtsgruppe fra søgesiden

Hvis du ikke vil se en bestemt ansigtsgruppe på din søgeside, kan du fjerne den.

1. Åbn appen Google Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på søgefeltet foroven.
  4. Tryk på Næste Næste ud for rækken af ansigter.
  5. Tryk på Mere øverst i højre hjørne og derefter Skjul og vis personer.
  6. Tryk på de ansigter, du vil skjule. Du kan vise et ansigt ved at trykke på boksen igen.
  7. Tryk på Udfør øverst i højre hjørne.
Fjern et element fra en gruppe

Hvis du ser et foto, som er i den forkerte gruppe, kan du fjerne det.

1. Åbn appen Google Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på søgefeltet øverst.
  3. Tryk på Næste og derefter.
  4. Vælg den ansigtsgruppe, du vil fjerne noget fra.
  5. Tryk på Mere og derefter Fjern resultater
  6. Vælg de billeder eller videoer, du vil fjerne fra gruppen.
  7. Tryk på Fjern øverst i højre hjørne.

Bemærk! Hvis du fjerner et element fra en gruppe, slettes billedet eller videoen ikke fra din Google Fotos-samling.

Få flere oplysninger om ansigtsmodeller

Ansigtsgruppering finder sted i tre trin:

• Vi registrerer, om der er et ansigt på et vilkårligt billede.
  • Hvis funktionen til ansigtsgruppering er slået til, forudsiger algoritmiske modeller derefter ligheden mellem forskellige billeder og vurderer, om to billeder viser det samme ansigt.
  • Billeder, der sandsynligvis viser det samme ansigt, grupperes herefter. Du kan altid fjerne et billede fra en gruppe, hvis du mener, at det er grupperet forkert.

Hvis du aktiverer ansigtsgruppering, inkluderer Google Fotos muligvis også billeder i en bestemt gruppe på baggrund af andre karakteristika. Dette omfatter billeder, der tages kort tid efter hinanden, og registrering af, at en person er iført det samme tøj på flere billeder, når et ansigt ikke er synligt.

Ansigtsgrupper, ansigtsetiketter og deling

• Ansigtsetiketter er private for hver konto og deles ikke på flere konti.
  • Ansigtsgrupper deles ikke, når du deler fotos.
  • Ansigtsgrupper og ansigtsetiketter på din konto kan som standard kun ses af dig.
  • Du kan vælge at føje etiketten "mig" til en ansigtsgruppe og gøre det lettere for dine kontaktpersoners Google Fotos-app at genkende dit ansigt på fotos. På den måde hjælper du dine kontakter med at få forslag om at dele billeder af dig med dig. Få flere oplysninger om, hvordan du føjer en etiket til din ansigtsgruppe.

Når ansigtsgruppering er slået til, fortæller du os, at du gerne vil have lavet en model af dit ansigt.

Slå Ansigtsgruppering fra for at slette dine ansigtsmodeller.

Relateret side

Kan du ikke finde dine billeder? Få hjælp til at finde billeder.