Ordna fotovyn och gruppera liknande foton

När du öppnar Google Foto ser du en vy med alla dina foton och videor. Du kan organisera fotovyn genom att samla liknande foton i grupper.

Du kan samla liknande foton i grupper för att organisera fotovyn utan att det tillgängliga lagringsutrymmet påverkas. Läs mer om att frigöra lagringsutrymme.

Viktigt! Kontrollera fotogrupperna om du inte hittar ett foto i fotovyn.

Navigera i en fotogrupp

Du kan visa toppvalet för varje grupp i fotovyn. När du trycker på en fotogrupp i fotovyn kan du scrolla igenom alla objekt i gruppen från filmremsan längst ned. Om du vill se andra objekt som inte finns i gruppen sveper du åt vänster eller höger.

Du kan även navigera till ett rutnät för grupp och se alla objekt i en grupp i en rutnätsvy. Härifrån kan du utföra åtgärder på flera objekt i gruppen samtidigt.

Vidta åtgärder på fotogrupper från fotovyn

När du delar fotogrupper, lägger till fotogrupper i sådant som album och animationer eller ordnar fotogrupper från fotovyn, uppmanas du att trycka på Endast markerade objekt eller på Inkluderar fotogrupper.

• Endast markerade objekt: Åtgärden tillämpas endast på toppvalet.
  • Inkluderar fotogrupper: Åtgärden tillämpas på alla objekt i fotogruppen.

Andra åtgärder tillämpas automatiskt på alla objekt i gruppen.

Hantera fotogrupper

Du kan få åtkomst till och dela utvalda foton och videor från gruppen.

Aktivera och inaktivera fotogrupper

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Aktivera eller inaktivera Gruppera liknande foton.

Tips! Prova följande om du har aktiverat fotogrupper men inte kan hitta grupper i fotovyn:

Visa alla foton i en fotogrupp från ett rutnät
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .

Tips! Du kan välja flera objekt i rutnätet om du vill utföra åtgärder på en grupp foton.

Dela foton i en grupp
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck länge på en fotogrupp .
  3. Tryck på Dela Dela.
    • Om du bara vill dela de markerade objekten trycker du på Endast markerade objekt.
    • Om du vill dela alla objekt i fotogruppen trycker du på Inkluderar fotogrupper.
Dela utvalda foton från en grupp
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .
  4. Tryck länge för att välja foton som du vill dela.
  5. Tryck på Dela Dela.
Ändra toppvalet

Viktigt! För varje grupp väljs Toppval automatiskt i Foto. Toppval är omslagsfotot för gruppen i fotovyn. Valda foton visas i fotovyn. Du kan ändra toppvalet när som helst.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Längst ned scrollar du längs filmremsan till det foto du vill ställa in som Toppval.
  4. Svep uppåt och tryck på Ange som toppval.

Tips! Toppval är inte samma sak som favoritfoton.

Felsöka fotogrupper

Ta bort fotogrupper i fotovyn

Du kan ta bort en hel fotogrupp. Fotona från gruppen visas individuellt i fotovyn.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck länge på en fotogrupp .
  3. Tryck på Ta bort foto från gruppen.
Ta bort foton från en grupp
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .
  4. Tryck länge för att välja foton som du vill ta bort.
  5. Tryck på Ta bort från grupp.
Ta bort enskilda foton från en grupp
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .
  4. Tryck länge för att välja foton som du vill radera.
  5. Tryck på Radera Radera.
  6. Välj Flytta till papperskorgen.
Behåll ett foto och radera resten

Du kan behålla ett foto från en fotogrupp och radera resten.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck på en fotogrupp .
  3. Tryck på Rutnät för grupper .
  4. Tryck länge på fotot som du vill behålla.
  5. Tryck på Behåll detta, radera resten.
  6. Välj Flytta till papperskorgen.

Tips! Vissa foton sparar utrymme när de raderas. Om du raderar ett foto som sparar lagringsutrymme på ditt Google-konto kan du få en uppskattning av det återvunna lagringsutrymmet.

Radera en hel fotogrupp
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Tryck länge på en fotogrupp .
  3. Tryck på Radera Radera följt av Flytta till papperskorgen.

Om fotogrupper

• Fotogrupper: Du kan välja att automatiskt ordna liknande foton i en grupp som föreslår toppvalet i gruppen.
  • Liknande foton: Nästan identiska foton på samma motiv som tagits samtidigt under en kort tidsperiod.
  • Längst upp till höger om ett foto i fotovyn finns grupper med foton som har fotogruppen .