Je Foto's-weergave ordenen en vergelijkbare foto's stapelen

Als je Google Foto's opent, vind je een weergave met al je foto's en video's. Je kunt deze fotoweergave ordenen door vergelijkbare foto's te groeperen in stapels.

Als je dit doet, verandert er niets aan je beschikbare opslag. Meer informatie over hoe je opslag vrijmaakt

Belangrijk: Als je een foto niet kunt vinden in je Foto's-weergave, check je de fotostapels.

Navigeren in een fotostapel

Je kunt de topkeuze voor elke stapel checken in de Foto's-weergave. Als je in de Foto's-weergave op een fotostapel tikt, kun je door alle items in de fotostapel scrollen via de filmstrip onderaan. Veeg naar links of rechts om andere items te bekijken die geen deel uitmaken van de stapel.

Je kunt ook naar een stapelraster navigeren om alle items uit een stapel in een rasterweergave te tonen. Vanuit hier kun je acties uitvoeren op meerdere items in de stapel.

Acties uitvoeren op fotostapels vanuit de Foto's-weergave

Als je fotostapels deelt, fotostapels toevoegt aan bijvoorbeeld albums en animaties of fotostapels bestelt vanuit de Foto's-weergave, wordt je gevraagd op Alleen geselecteerde items of Inclusief fotostapels te tikken.

• Alleen geselecteerde items: De actie geldt alleen voor de topkeuze.
  • Inclusief fotostapels: De actie geldt voor alle items in de fotostapel.

Andere acties worden automatisch toegepast op alle items in de stapel.

Fotostapels beheren

Je kunt geselecteerde foto's en video's vanuit de stapel openen en delen.

Fotostapels aan- en uitzetten

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op Meer Meer.
  3. Zet Vergelijkbare foto's stapelen aan of uit.

Tip: Als je fotostapels hebt aangezet, maar je geen stapels vindt in de Foto's-weergave, probeer je het volgende:

Alle foto's in een fotostapel bekijken in een raster
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .

Tip: Als je acties wilt uitvoeren op een groep foto's, kun je meerdere items in dit raster selecteren.

Foto's in een stapel delen
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Houd je vinger op een fotostapel .
  3. Tik op Delen Delen.
    • Als je alleen de geselecteerde items wilt delen, tik je op Alleen geselecteerde items.
    • Als je alle items in de fotostapel wilt delen, tik je op Inclusief fotostapels.
Bepaalde foto's uit een stapel delen
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .
  4. Houd je vinger op een foto en selecteer meerdere foto's om te delen.
  5. Tik op Delen Delen.
De topkeuze wijzigen

Belangrijk: Voor elke stapel kiest Foto's automatisch de topkeuze. Dit wordt de omslagfoto van de stapel in je Foto's-weergave. Topkeuzes worden getoond in je Foto's-weergave. Je kunt de topkeuze altijd wijzigen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Scroll onderaan door de filmrol naar de foto die je als topkeuze wilt instellen.
  4. Swipe omhoog en tik op Instellen als topkeuze.

Tip: Topkeuzes zijn niet hetzelfde als favoriete foto's.

Problemen met fotostapels oplossen

Foto's afstapelen in de Foto's-weergave

Je kunt een hele fotostapel afstapelen. De foto's uit de stapel worden dan afzonderlijk getoond in je Foto's-weergave.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Houd je vinger op een fotostapel .
  3. Tik op Foto's afstapelen.
Foto's verwijderen uit een stapel
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .
  4. Houd je vinger op een foto en selecteer meerdere foto's om te verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen uit stapel.
Individuele foto's uit een stapel verwijderen
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .
  4. Houd je vinger op een foto en selecteer meerdere foto's om te verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen Verwijderen.
  6. Selecteer Naar prullenbak.
Eén foto bewaren en de rest verwijderen

Je kunt één foto uit een fotostapel bewaren en de rest verwijderen.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Tik op een fotostapel .
  3. Tik op het stapelraster .
  4. Houd je vinger op de foto die je wilt bewaren.
  5. Tik op Deze bewaren en de rest verwijderen.
  6. Selecteer Naar prullenbak.

Tip: Sommige foto's besparen ruimte als je ze verwijdert. Als je een foto verwijdert die opslagruimte in je Google-account bespaart, krijg je misschien een schatting van de vrijgemaakte opslag.

Een hele fotostapel verwijderen
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Houd je vinger op een fotostapel .
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen en dan Naar prullenbak.

Over fotostapels

• Fotostapels: Je kunt ervoor kiezen om vergelijkbare foto's automatisch te ordenen in een stapel die een suggestie doet voor de topkeuze van de stapel.
  • Vergelijkbare foto's: Bijna identieke foto's van hetzelfde onderwerp die in korte tijd samen zijn gemaakt.
  • Rechtsboven op foto's in de Foto's-weergave staat bij stapels foto's het Fotostapel-icoon .