Je gevoelige foto's en video's verbergen

In de Google Foto's-app kun je gevoelige foto's en video's opslaan in een map die wordt beveiligd door de schermvergrendeling van je apparaat. Items in de vergrendelde map worden niet getoond in het Foto's-raster, herinneringen, de zoekfunctie of albums en zijn niet beschikbaar voor andere apps op je apparaat die toegang hebben tot je foto's en video's.

De Vergrendelde map wordt beschermd door de standaard versleutelingsprocedures van Google Foto's. Ontdek hoe Google Foto's je gegevens privé en beveiligd houdt.

Belangrijk:

• De Vergrendelde map is alleen beschikbaar op apparaten met Android-versie 6 en hoger.
  • Mensen die het wachtwoord van de schermvergrendeling van je apparaat weten, kunnen de Vergrendelde map ontgrendelen.

Vergrendelde map instellen

Belangrijk: De eerste keer dat je foto's en video's naar de vergrendelde map probeert te verplaatsen, wordt je gevraagd deze in te stellen.
  1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Ga naar Bibliotheek en dan Tools en dan Vergrendelde map .
  3. Tik op Vergrendelde map instellen.
    • Je kunt er hier ook voor kiezen back-ups aan te zetten voor de Vergrendelde map.
  4. Volg de instructies op het scherm om je apparaat te ontgrendelen. Als je map leeg is, zie je Nog geen items.

Back-ups maken van de Vergrendelde map

Je kunt automatische back-ups aanzetten voor de Vergrendelde map.

Je hebt dan toegang tot de Vergrendelde map op andere apparaten waarop je bent ingelogd met je Google-account.

Belangrijk:

• Als je automatisch een back-up van de Vergrendelde map wilt maken voor de rest van je foto's en video's, moet je eerst back-ups aanzetten.
  • Je kunt back-ups voor de Vergrendelde map uit laten staan, maar nog steeds handmatig een back-up maken van items in de Vergrendelde map.
  • Items in de Vergrendelde map waarvan je geen back-up maakt, worden alleen op dat apparaat opgeslagen. Je kunt deze items niet zien in de Vergrendelde map op andere apparaten waarop je bent ingelogd. In de volgende gevallen raak je items in de Vergrendelde map kwijt waarvan je geen back-up hebt gemaakt:
    • Je verwijdert de Foto's-app.
    • Je wist de app-gegevens van de Foto's-app.
    • Je apparaat gaat stuk of je raakt het kwijt.

Back-ups aan- en uitzetten voor de Vergrendelde map

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up en dan Back-up maken van Vergrendelde map.
  5. Open de Vergrendelde map.
  6. Gebruik de schermvergrendeling van je apparaat als hierom wordt gevraagd.
  7. Zet Back-up maken van Vergrendelde map aan of uit.

Tip: Ontdek de voordelen van back-ups.

Handmatig een back-up maken van de Vergrendelde map

Je kunt handmatig een back-up maken van individuele foto's en video's in de Vergrendelde map.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Ga naar Bibliotheek en dan Tools en dan Vergrendelde map .
  4. Gebruik de schermvergrendeling van je apparaat als hierom wordt gevraagd.
  5. Houd je vinger lang op de foto's of video's waarvan je een back-up wilt maken.
  6. Selecteer onderaan Back-up .

Rechtstreeks opslaan vanaf Pixel-camera naar de vergrendelde map

Belangrijk: Deze functie werkt alleen op de Pixel 3 en hoger.
  1. Open de camera-app op je Pixel.
  2. Tik onderaan op Galerij.
  3. Houd je vinger op de laatste Galerij-afbeelding.
  4. Selecteer Fotogalerij of Vergrendelde map om de afbeelding op te slaan.
  5. Maak een foto. Foto's die je maakt als de vergrendelde map  aanstaat, worden automatisch opgeslagen in de vergrendelde map.

Doe het volgende op de Pixel 7 en hoger (inclusief de Pixel Fold):

1. Houd naast de sluiter Sluiter je vinger lang op de cirkel met de laatste foto die je hebt gemaakt.
  2. Tik in de pop-up op Vergrendelde map.

Foto's of video's verplaatsen naar de vergrendelde map

Belangrijk:

• Back-ups van deze items in Google Foto's worden verwijderd als back-ups voor de Vergrendelde map uitstaan.
  • Als je foto's en video's verplaatst naar de Vergrendelde map, worden gerelateerde items niet verplaatst. Dit geldt ook voor kopieën, bewerkte versies en gedeelde foto's en video's die anderen hebben opgeslagen.
  1. Tik in de Foto's-app op Foto's.
  2. Selecteer de foto's en video's die je in de vergrendelde map wilt plaatsen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verplaatsen naar vergrendelde map.
  4. Tik op Verplaatsen.
Tip: Als je foto's en video's uit de prullenbak wilt verplaatsen naar de vergrendelde map, moet je de content eerst terugzetten uit de prullenbak.

Meer informatie over de vergrendelde map

Het verschil tussen de Vergrendelde map en het archief

De Vergrendelde map verbergt en beschermt items achter de schermvergrendeling van je apparaat of het wachtwoord van je Google-account. Gearchiveerde items kunnen misschien nog wel worden geopend.

Items in de Vergrendelde map worden niet getoond als je zoekt in Google Foto's, maar Gearchiveerde items wel.

Wat je kunt doen met items in de Vergrendelde map

Je kunt het volgende doen:

• Items verplaatsen uit de Vergrendelde map.
  • Items definitief verwijderen.
  • Items bekijken in de Vergrendelde map nadat je die hebt ontgrendeld.

Wat je niet kunt doen met items in de Vergrendelde map

Je kunt het volgende niet doen met content in de Vergrendelde map, om te voorkomen dat je gevoelige foto's en video's onbedoeld worden getoond:

• Items toevoegen aan een album of fotoboek.
  • Items bewerken of wijzigingen ongedaan maken die zijn aangebracht voordat een item naar de Vergrendelde map werd verplaatst.
  • Items delen in Google Foto's of in andere apps, zoals Instagram of Facebook.
  • Items naar de prullenbak verplaatsen.
  • Foto's of video's bekijken die je apparaat niet in de oorspronkelijke indeling of resolutie kan tonen.

Belangrijk:

• Als back-ups uitstaan, worden items in de Vergrendelde map die lokaal zijn opgeslagen op je apparaat niet overgezet via overdrachten van USB naar USB of gegevensoverdrachten via de cloud.
  • Als back-ups uitstaan, worden items in de Vergrendelde map verwijderd als je het volgende doet:
    • De fabrieksinstellingen terugzetten op je apparaat.
    • App-gegevens wissen.
    • De Foto's-app verwijderen.
  • Als je de items in de Vergrendelde map wilt behouden, zet je back-ups voor de Vergrendelde map aan of maak je individuele back-ups van de items in de Vergrendelde map.
Zo tellen items in de Vergrendelde map mee voor je opslagquotum
Items in de Vergrendelde map waarvan je een back-up hebt gemaakt, tellen mee voor je opslagquotum. Meer informatie over hoe opslag werkt
Waar heb je toegang tot items in de Vergrendelde map

Zo vind je items die je naar de vergrendelde map hebt verplaatst:

• Op je computer: Klik op Vergrendelde map.
  • Op je mobiel apparaat: Ga naar Bibliotheek en dan Tools en dan Vergrendelde map .

Waar heb je geen toegang tot items in de vergrendelde map

Voor items in de Vergrendelde map geldt het volgende, zodat je gevoelige foto's en video's privé blijven:

• Ze worden niet getoond in zoekresultaten, albums, gedeelde items of nieuwe herinneringen.
  • Ze worden verwijderd uit bestaande herinneringen en concepten van afdrukbestellingen.
  • Ze kunnen niet worden gedeeld via apps van derden.

Belangrijk: Je gevoelige foto's en video's worden niet getoond op Google-smartdisplays zoals de Nest Hub of via Chromecast. Het kan wel een uur duren voordat items verdwijnen.

Waarom je misschien kopieën van items in de Vergrendelde map vindt in andere gedeelten van Foto's
Als je een foto of video naar de Vergrendelde map verplaatst, wordt alleen het oorspronkelijke item verplaatst vanaf de locatie waarin het zich bevindt in Google Foto's. Nadat je een item hebt verplaatst naar de Vergrendelde map, blijven alle nieuwe kopieën of de kopieën die je eerder hebt gemaakt of bewerkt, staan waar ze zijn opgeslagen (inclusief items in de prullenbak) tenzij je die ook verplaatst of verwijdert.
Waarom een deelontvanger misschien nog steeds toegang heeft
Als een gedeelde foto automatisch wordt opgeslagen of opgeslagen door de gebruiker met wie je de foto hebt gedeeld, en je jouw versie van de foto wijzigt, worden die wijzigingen niet doorgevoerd in de kopie die de andere gebruiker heeft opgeslagen. Dit geldt ook voor bewerkingen, verwijderingen of overdrachten naar je Vergrendelde map.
Ontdek of je de Vergrendelde map kunt gebruiken
De vergrendelde map is momenteel niet beschikbaar op volledig beheerde apparaten en voor bepaalde accounttypen. Neem contact op met de beheerder van je apparaat of je account voor meer informatie.