Arkaluontoisten kuvien ja videoiden piilottaminen

Voit tallentaa arkaluontoiset kuvat ja videot Google Kuvien kansioon, joka on suojattu laitteesi näytön lukituksella. Lukitun kansion kohteet eivät näy Kuvat-ruudukossa, muistoissa, hakutoiminnossa tai albumeissa, eivätkä ne ole laitteesi muiden sovellusten saatavilla, joilla on kuvien ja videoiden käyttöoikeudet.

Tärkeää:

• Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Android 6:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.
  • Käyttäjät, jotka voivat avata laitteen näytön lukituksen, voivat avata myös lukitun kansion.
  • Lukitussa kansiossa oleva sisältö, joka on tallennettu laitteellesi, ei siirry muille laitteille, kun siirrät dataa langallisesti tai pilvipalvelun kautta.
  • Jos poistat Kuvat-sovelluksen tai tyhjennät Kuvat-sovelluksen datan, menetät lukitun kansion kaiken sisällön. Jos haluat säilyttää lukitun kansion sisällön, siirrä se pois lukitusta kansiosta ennen kuin teet muutoksia.

Lukitun kansion määrittäminen

Tärkeää: Kun olet siirtämässä kuvia ja videoita lukittuun kansioon ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään määrittämään kansio.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Avaa Kirjasto ja sitten Apuohjelmat ja sitten Lukittu kansio .
  3. Napauta Määritä lukittu kansio.
  4. Avaa laitteen näytön lukitus ohjeiden mukaan. Jos kansio on tyhjä, näytöllä lukee "Ei vielä mitään".

Tallentaminen suoraan lukittuun kansioon Pixel-puhelimen kamerasta

Tärkeää: Tämä ominaisuus toimii vain Pixel 3:ssa ja sitä uudemmissa laitteissa.

1. Avaa kamerasovellus Pixel-puhelimella.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Kuvagalleria  ja sitten Lukittu kansio  .
  3. Ota kuva. Kuvat, jotka otat Lukittu kansio ‑toiminnon  ollessa päällä, tallennetaan automaattisesti lukittuun kansioon.

Kuvien ja videoiden siirtäminen lukittuun kansioon

Tärkeää: Kohteiden pilvivarmuuskopiot poistetaan.
  1. Valitse kuvat ja videot, jotka haluat siirtää lukittuun kansioon.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Siirrä lukittuun kansioon.
  3. Napauta Siirrä.
Vinkki: Jos haluat siirtää kuvia ja videoita roskakorista lukittuun kansioon, palauta sisältö ensin roskakorista.

Lisätietoja lukitusta kansiosta

Mitä eroa on lukitulla kansiolla ja arkistolla?
Arkistoidut kuvat ja videot näkyvät edelleen, kun teet hakuja Google Kuvissa. Lukittu kansio pitää sisältösi piilossa ja suojattuna laitteen näytön lukituksen avulla.
Mitä lukitun kansion kohteille voi tehdä?

Voit tehdä kohteille seuraavia toimintoja:

• Voit siirtää niitä pois lukitusta kansiosta
  • Voit poistaa ne pysyvästi
  • Kun olet avannut laitteen lukituksen, voit katsella niitä milloin tahansa

Mitä lukitun kansion kohteille ei voi tehdä?

Jotta arkaluontoiset kuvat ja videot eivät tule näkyviin vahingossa, et voi tehdä seuraavia asioita lukitun kansion sisällölle:

• Et voi lisätä kohteita albumiin tai valokuvakirjaan.
  • Et voi varmuuskopioida kohteita.
  • Et voi muokata kohteita tai palauttaa muutoksia, jotka on tehty ennen kohteen siirtämistä lukittuun kansioon
  • Et voi jakaa kohteita Google Kuvissa tai muissa sovelluksissa, kuten Instagramissa tai Facebookissa
  • Et voi siirtää kohteita roskakoriin
  • Et voi katsella kuvia tai videoita, joita laitteesi ei pysty näyttämään alkuperäisessä muodossa tai alkuperäisellä resoluutiolla

Tärkeää:

• Lukittuun kansioon siirtämäsi kuvat ja videot poistetaan nykyisistä muistoista ja valokuvakirjojen tilauksista. Niitä ei myöskään näytetä Google Smart Display ‑laitteilla, kuten Nest Hubissa, tai Chromecastin kautta. Kohteiden piilottamisen voimaantulo saattaa kestää tunnin.
  • Lukitun kansion kohteita ei siirretä USB–USB-laitesiirroissa eikä niitä säilytetä, kun palautat laitteesi tehdasasetukset tai tyhjennät sovellusdatan.
  • Jos poistat Kuvat-sovelluksen, lukittu kansio ja sen sisältö poistuvat pysyvästi.
Mistä löydän lukitussa kansiossa olevat kohteet?
Lukittuun kansioon siirretyt kohteet löytyvät Kuvat-sovelluksen Kirjasto-välilehden Apuohjelmat-kohdasta.

Missä kaikkialla lukitun kansion kohteet eivät näy?

Jotta lukitun kansion arkaluontoiset kuvat ja videot pysyvät yksityisinä

• ne eivät näy hakutuloksissa, albumeissa, jaetuissa kohteissa tai uusissa muistoissa
  • ne poistetaan nykyisistä muistoista ja tulostetilausten luonnoksista
  • niitä ei voi jakaa kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Tärkeää: Arkaluontoisia kuvia ja videoita ei näytetä Google Smart Display ‑laitteilla, kuten Nest Hubissa tai Chromecastin kautta. Kohteiden poistuminen näkyvistä saattaa kuitenkin kestää enimmillään tunnin.

Voinko katsoa lukitun kansion kohteita Pixel-laitteeni muissa sovelluksissa?
Sisältösi pysyy suojassa, koska laitteesi muilla sovelluksilla ei ole pääsyä lukitun kansion kohteisiin. Vain Gooole Kuvat ja laitteesi kamera voivat käyttää niitä.
Miksi lukitussa kansiossa oleva kohde näkyy muissa Kuvat-sovelluksen osioissa?
Kun siirrät kuvan tai videon lukittuun kansioon, vain alkuperäinen kohde siirretään Google Kuvien sijainnista. Kun kohde on siirretty lukittuun kansioon, mahdolliset uudet kopiot (roskakorin sisältö mukaan luettuna) jäävät edelleen tallennuspaikkoihinsa, ellet siirrä tai poista myös niitä.
Miksi en voi käyttää lukittua kansiota?
Lukittu kansio ei ole tällä hetkellä käytettävissä täysin hallinnoiduilla laitteilla ja tietyntyyppisillä tileillä. Kysy lisätietoja laitteesi tai tilisi järjestelmänvalvojalta.