Skjul dine følsomme billeder og videoer

Du kan gemme følsomme billeder og videoer i en mappe, der er beskyttet af enhedens skærmlås, i Google Fotos-appen. Elementer i Låst mappe vises ikke i Fotos-gitteret, minder, søgning eller album, og de er ikke tilgængelige for andre apps på din enhed, der kan tilgå dine billeder og videoer.

Vigtigt!

• Denne funktion er kun tilgængelig på Android 6 og nyere.
  • Brugere, der kan tilgå enhedens skærmlås, kan låse Låst mappe op.
  • Elementer i Låst mappe, der er gemt på din enhed, flyttes ikke til andre enheder under dataoverførsler via kabel eller skyen.
  • Hvis du afinstallerer Fotos-appen eller rydder dine Fotos-appdata, mister du alle elementer i Låst mappe. Hvis du vil gemme disse elementer, skal du fjerne dem fra Låst mappe, før du foretager ændringer.

Konfigurer Låst mappe

Vigtigt! Første gang du prøver at flytte billeder og videoer til Låst mappe, bliver du bedt om at konfigurere det.
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos.
  2. Gå til Samling efterfulgt af Værktøjer efterfulgt af Låst mappe .
  3. Tryk på Konfigurer Låst mappe.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at låse din enhed op. Hvis din mappe er tom, kan du se "Der er ikke noget indhold endnu".

Gem direkte fra Pixel-kamera til Låst mappe

Vigtigt! Denne funktion fungerer kun på Pixel 3-enheder og nyere.

1. Åbn Pixel-kameraappen.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Billedgalleri efterfulgt af Låst mappe .
  3. Tag et billede. Billeder, du tager med Låst mappe aktiveret, gemmes automatisk i Låst mappe.

Flyt billeder eller videoer til Låst mappe

Vigtigt! Cloudbackups af disse elementer slettes.
  1. Vælg de billeder og videoer, du vil have låst i Låst mappe.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere efterfulgt af Flyt til låst mappe
  3. Tryk på Flyt.
Tip! Hvis du vil flytte billeder og videoer fra papirkurven til Låst mappe, skal du først gendanne indholdet fra papirkurven.

Få flere oplysninger om Låst mappe

Hvad er forskellen på en Låst mappe og Arkiv?
Arkiverede billeder og videoer vises stadig, når du søger i Google Fotos. Elementerne i Låst mappe forbliver skjult og beskyttet af skærmlåsen på din enhed.
Hvad kan jeg gøre med elementer i Låst mappe?

Du kan:

• Flytte dem ud af Låst mappe
  • Slet permanent
  • Når du har låst din enhed op, kan du til enhver tid se dem

Hvad kan jeg ikke gøre med elementer i Låst mappe?

For at undgå utilsigtet eksponering af dine følsomme billeder og videoer kan du ikke gøre følgende med dit indhold i Låst mappe:

• Føje elementer til et album eller en fotobog
  • Sikkerhedskopiere elementer
  • Redigere elementer eller fortryde ændringer, der blev foretaget, inden et element blev flyttet til Låst mappe
  • Dele elementer i Google Fotos eller med andre apps som f.eks. Instagram eller Facebook
  • Flytte elementer til papirkurven
  • Se billeder eller videoer, som din enhed ikke kan vise i originalt format eller med den oprindelige opløsning

Vigtigt!

• Billeder og videoer, som du flytter til Låst mappe, fjernes fra dine eksisterende minder og ordrer på fototryk. Elementerne vises heller ikke på Google-smartskærme som f.eks. Nest Hub eller via Chromecast, selvom det kan tage op til en time, før elementerne forsvinder.
  • Elementer i Låst mappe overføres ikke i USB-USB-enhedsoverførsler, og de opbevares ikke, når du gendanner fabriksindstillingerne på din enhed eller rydder appdata.
  • Hvis du sletter appen Fotos, slettes din låste mappe og alle elementer i den også permanent.
Hvor kan jeg finde elementer i Låst mappe?
Du kan finde elementer, du har flyttet til Låst mappe, via samlingen i Fotos-appen under "Værktøjer".

Hvor kan jeg ikke finde elementer i en låst mappe?

Hvis du vil holde dine følsomme billeder og videoer private, bliver elementer i Låst mappe:

• Ikke vist i søgeresultater, album, delte elementer eller eventuelle nye minder.
  • Fjernet fra eksisterende minder og udkast til ordrer på fototryk.
  • Ikke tilgængelige til deling via tredjepartsapps.

Vigtigt! Dine følsomme billeder og videoer vises ikke på Google-smartskærme som f.eks. Nest Hub eller via Chromecast, selvom det kan tage op til en time, før elementerne forsvinder.

Kan jeg se elementer fra Låst mappe andre steder på min Pixel-enhed?
For at beskytte dit indhold er der ingen anden app på din enhed, som kan tilgå elementer i låst mappe, med undtagelse af Google Fotos og enhedens kamera.
Hvorfor findes et element, jeg har placeret i Låst mappe, i andre områder i Fotos?
Når du flytter et billede eller en video til Låst mappe, er det kun det oprindelige element, der flyttes fra det sted, hvor det vises i Google Fotos. Når et element er flyttet til Låst mappe, forbliver nye kopier, hvor de er gemt, herunder elementer i papirkurven, medmindre du også flytter dem eller sletter dem.
Hvorfor er jeg ikke kvalificeret til Låst mappe?
Låst mappe er i øjeblikket ikke tilgængeligt på komplet administrerede enheder og for visse kontotyper. Kontakt administratoren af din enhed eller konto for at få flere oplysninger.