Om din aktivitet och ditt lagringsutrymme i Google Foto

Foton eller videor som du säkerhetskopierar i spara lagringsutrymme-kvalitet, originalkvalitet eller expresskvalitet räknas in i molnlagringen på 15 GB för Google-kontot eller i ytterligare lagringsutrymme som du kan ha köpt som Google One-medlem. Om du är inaktiv i Google Foto i minst två år eller om du har slut på lagringsutrymme kan innehållet i Foto raderas.

Underhålla din aktivitet i Google Foto

Viktigt! Aktivitet räknas per konto, inte per enhet. Kontrollera att du använder Google Foto i alla konton där du vill förbli aktiv.

Det enklaste sättet att hålla kontot aktivt är att besöka Google Foto på webben eller via appen. Kontrollera att du är inloggad och ansluten till internet. Det här är några exempel på aktivitet:

• Inloggning och onlineaktivitet i Google Foto på Android, iOS eller webben. Du kan till exempel använda appen för att göra följande:
    • Visa ditt säkerhetskopierade galleri
    • Dela ett foto eller en video
    • Skapa ett album eller en fotobok
  • Säkerhetskopiera ett foto eller en video

Du undantas även från radering av dina foton och videor om du har ett aktivt Google One-medlemskap utan problem med betalning eller kvoter.

Om du är inaktiv i Google Foto i två år eller mer kan ditt innehåll raderas från Google Foto. Innan det händer gör vi följande:

• Vi meddelar dig via e-post. Vi kontaktar dig minst tre månader innan innehållet kan raderas. Om du får ett meddelande om att ditt konto är inaktivt kan du följa länken i e-postmeddelandet och logga in på Google Foto. Då förblir kontot aktivt.
  • Vi ger dig möjlighet att undvika radering (genom att bli aktiv i produkten).
  • Vi ger dig möjlighet att ladda ned innehåll från våra tjänster. Läs mer om hur du laddar ned din Google-data.

Om du förblir inaktiv i minst två år:

• Dina foton och videor raderas och placeras i papperskorgen.
    • Säkerhetskopierade foton och videor som raderas på grund av inaktivitet finns kvar i papperskorgen i 60 dagar innan de raderas permanent.
  • Dina säkerhetskopierade objekt i den låsta mappen raderas permanent.

Du kan återställa fotona i ett album om de fortfarande finns i papperskorgen. Läs om hur du återställer dina foton.

Kontrollera inställningarna om ditt konto har varit inaktivt i minst två år. När innehållet har raderats på grund av inaktivitet ändras inte inställningarna för säkerhetskopiering och aviseringar. Andra inställningar, till exempel inställningar för partnerdelning och ansiktsgrupper, återställs. Läs mer om hur ansiktsgrupper fungerar

Säkerhetskopiera objekt som tidigare har raderats på grund av inaktivitet

När innehållet har raderats på grund av inaktivitet säkerhetskopieras inte lokala kopior av foton och videor.

Så här återaktiverar du säkerhetskopiering:

• På iPhone eller iPad:
    1. Avinstallera appen och installera den sedan på nytt.
    2. Logga in på Google Foto.
    3. Aktivera säkerhetskopiering
  • På Android-enheten: Logga ut från Google Foto och logga sedan in igen.

Läs mer om policyn för inaktiva Google-konton.

Hantera lagringsutrymmet

Obs!

• I varje Google-konto ingår 15 GB lagringsutrymme som delas mellan Gmail, Google Drive och Google Foto.
  • Om du har en Pixel 5 eller tidigare får du kostnadsfritt obegränsat med lagringsutrymme för foton och videor som säkerhetskopieras från din enhet. Läs mer om lagringsalternativ.
  • Foton eller videor som du har säkerhetskopierat i hög kvalitet eller expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto.
  • Foton och videor som säkerhetskopieras i originalkvalitet räknas in i ditt lagringsutrymme på Google-kontot. Läs mer om alternativ för säkerhetskopiering av foton och videor.
  • Foton som säkerhetskopieras i originalkvalitet och sedan komprimeras till spara lagringsutrymme-kvalitet (hette tidigare hög kvalitet) räknas in i lagringsutrymmet för Google-kontot.

Du kan använda verktyget för hantering av lagringsutrymme för att ta reda på hur mycket lagringsutrymme du har kvar, frigöra lagringsutrymme och skaffa mer lagringsutrymme.

Mer specifikt kan du göra följande:

• Ta reda på hur mycket lagringsutrymme du har kvar.
  • Uppskatta hur länge lagringsutrymmet räcker utifrån hur ofta du säkerhetskopierar objekt till Google-kontot.
  • Granska objekt som räknas in i lagringsutrymmet och som du kanske vill radera, exempelvis suddiga foton, skärmdumpar och stora videor.
  • Köpa mer lagringsutrymme med en Google One-prenumeration (där det är tillgängligt).

En uppskattning av hur länge ditt lagringsutrymme räcker är kanske inte tillgänglig om:

• du inte har säkerhetskopierat innehåll konsekvent de senaste månaderna
  • du nästan har nått gränsen för lagringsutrymmet och vi inte kan göra en korrekt tidslinjeuppskattning
  • kontot tillhandahålls via jobbet, skolan, familjen eller en annan grupp
  • Du har slut på lagringsutrymme.

Om du har slut på lagringsutrymme eller har överskridit kvoten kan du inte säkerhetskopiera fler foton och videor. Om du har överskridit kvoten i två år kan innehållet i Google Foto raderas. Läs mer om lagringskvoten. Du kan alltid frigöra lagringsutrymme via lagringshanteraren, Google One Storage Manager och i Google Foto. Läs om hur du hanterar lagringsutrymme på Google.

Om du vill ha mer lagringsutrymme för dina minnen kan du utöka ditt lagringsutrymme via Google One (där det är tillgängligt). I USA finns det prenumerationer från 1,99 USD per månad för 100 GB lagringsutrymme.
Läs om hur lagringsutrymmet i Google fungerar.

Få hjälp med din aktivitet och ditt lagringsutrymme i Google Foto

Om inaktiva konton i G Suite/Workspace

Om du har ett Workspace-konto är du undantagen från radering av dina foton och videor.

Ta reda på när ditt innehåll raderas

Om ditt konto omfattas av denna policyändring meddelar vi dig (minst tre månader) innan ditt innehåll kan raderas. Vi försöker nå dig via din e-postadress och aviseringar. Läs mer om hur du hanterar e-postadresser för ditt Google-konto.

Bevara innehåll från nära och kära som har gått bort

Vi är medvetna om att många inte lämnar tydliga anvisningar om hur deras nätkonton ska hanteras efter deras bortgång. Google kan arbeta med de närmaste familjemedlemmarna och representanterna (i vissa fall) för att tillhandahålla innehåll från en avliden användares konto. Läs mer om vår process för att begära en avliden användares data.

Du behöver informera oss om hur din data ska hanteras i händelse av dödsfall eller långvarig inaktivitet för att förhindra radering på grund av inaktivitet. Läs mer om Hantering av inaktiva konton.

Återställa lösenordet för ett inaktivt konto

Om du inte kommer ihåg lösenordet till ett konto som du använder sällan kan du använda Googles kontoåterställning för att verifiera din identitet och återställa lösenordet. Du hittar mer information om att logga in i tipsen för kontoåterställning.