Oppdaterte retningslinjer for lagring i Google Foto

Fra og med 1. juni 2021 kommer nye bilder og videoer du sikkerhetskopierer i høy kvalitet (nå kalt «Plassbesparelse-kvalitet») eller hurtigkopieringskvalitet, til å bruke av lagringsplassen på 15 GB på Google-kontoen din eller eventuell ekstra lagringsplass du har kjøpt som Google One-abonnent.

I forbindelse med denne endringen heter «Høy kvalitet»-lagringen nå «Plassbesparelse-kvalitet». Vi har oppdatert navnet, men bildene og videoene dine lagres fremdeles i samme kvalitet.

Når du har nådd lagringsgrensen, kan du enten abonnere på Google One (der det er tilgjengelig) for å få mer lagringsplass, eller du kan bruke verktøyet for lagringsbehandling til å gå gjennom og slette bilder og videoer som bruker av lagringsplassen din. Finn ut hvordan du administrerer lagringsplassen din.

Hvis du har en konto via jobben, skolen, familien eller en annen gruppe, kan du bli berørt av dette, avhengig av abonnementet ditt. Kontakt administratoren for kontoen din for å finne ut hvordan lagringsplassen din fungerer.

Viktig

• Bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, kommer ikke til å bruke av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Bilder og videoer som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet, kommer fortsatt til å bruke av lagringsplassen på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternativer for sikkerhetskopiering av bilder og videoer.
  • Bilder som sikkerhetskopieres i opprinnelig kvalitet og deretter komprimeres til Plassbesparelse-kvalitet (tidligere kalt «Høy kvalitet») etter 1. juni 2021, bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din.

Administrer lagringsplassen din

Du kan bruke verktøyet for lagringsbehandling til å finne ut hvor mye lagringsplass du har igjen, frigjøre lagringsplass og skaffe mer lagringsplass.

Nærmere bestemt kan du

• finne ut hvor mye lagringsplass du har igjen
  • beregne hvor lenge lagringsplassen kommer til å vare, basert på hvor ofte du sikkerhetskopierer elementer til Google-kontoen din
  • gjennomgå elementene som bruker av lagringsplassen, og som kanskje bør slettes, for eksempel uskarpe bilder, skjermdumper og store videoer
  • kjøpe mer lagringsplass med et Google One-abonnement (der det er tilgjengelig).

En beregning av hvor lenge lagringsplassen din varer, er kanskje ikke tilgjengelig hvis

• du ikke har sikkerhetskopiert innhold i løpet av de siste månedene
  • du nærmer deg lagringsgrensen din, og vi ikke kan gi deg en nøyaktig beregning av tidslinjen
  • du har en konto via jobben, skolen, familien eller en annen gruppe
  • du ikke har mer lagringsplass igjen

Hvis du vil ha mer lagringsplass til minnene dine, kan du øke lagringsplassen ved å abonnere på Google One (der det er tilgjengelig). I USA koster abonnementene fra USD 1,99 per måned for 100 GB lagringsplass. Med disse abonnementene får du også andre medlemsfordeler, for eksempel tilgang til Google-eksperter, eksklusive funksjoner som verktøy for avansert bilderedigering samt deling av familieabonnementer.

Viktig: Hvis du har Pixel 5 eller eldre, får du ubegrenset lagringsplass for bilder og videoer som sikkerhetskopieres fra enheten din – helt kostnadsfritt. Finn ut mer om hvilke lagringsalternativer du har.

Hva skjer med bildene mine hvis jeg overskrider grensen?

Fra og med 1. juni 2021 kan du ikke sikkerhetskopiere flere bilder og videoer hvis du har brukt opp lagringsplassen eller overskredet kvoten. Hvis du har overskredet kvoten i 24 måneder, kan innholdet ditt bli påvirket. Finn ut mer om lagringskvoten din. Du kan når som helst frigjøre lagringsplass ved hjelp av verktøyet for administrering av lagringsplass, lagringsbehandling i Google One samt i selve produktene. Finn ut hvordan du administrerer Google-lagringsplassen din.