Om Google Foto-aktiviteten og -lagringsplassen din

Bilder eller videoer du sikkerhetskopierer i plassbesparende kvalitet, opprinnelig kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet, bruker av de 15 GB med lagring i nettskyen du har gjennom Google-kontoen din, og eventuell ekstra lagringsplass du har kjøpt gjennom et Google One-abonnent. Hvis du er inaktiv i Google Foto i 2 år eller mer, eller hvis du ikke har mer ledig lagringsplass, kan det hende innholdet ditt i Foto slettes.

Oppretthold aktiviteten din i Google Foto

Viktig: Aktivitet registreres etter konto, ikke enhet. Sørg for at du bruker Google Foto på alle kontoene du vil holde aktive.

Det enkleste du kan gjøre for å holde kontoen din aktiv, er å bruke Google Foto på nettet eller via appen. Sørg for at du er logget på og koblet til internett. Eksempler på aktivitet inkluderer

• pålogget og nettbasert aktivitet i Google Foto på Android, iOS eller nettet, for eksempel bruk av appen til å
    • se det sikkerhetskopierte galleriet ditt
    • dele bilder og videoer
    • opprette album eller fotobøker
  • sikkerhetskopiere bilder eller videoer

Du risikerer heller ikke å få bilder eller videoer slettet hvis du har et aktivt Google One-abonnement uten utestående betalinger eller problemer med kvoter.

Hvis du er inaktiv i Google Foto i 2 år eller mer, kan innholdet ditt bli slettet fra Google Foto. Før det skjer, gjør vi dette:

• Vi varsler deg via e-post. Vi kontakter deg minst 3 måneder før innholdet er kvalifisert for sletting. Hvis du blir varslet om at kontoen din er inaktiv, kan du følge linken i e-posten for å logge på Google Foto, slik at kontoen din regnes som aktiv igjen.
  • Vi gir deg muligheten til å unngå sletting (ved å bruke produktet).
  • Vi gir deg muligheten til å laste ned innholdet ditt fra tjenestene våre. Finn ut mer om hvordan du laster ned Google-data.

Hvis du forblir inaktiv i 2 år eller mer, skjer dette:

• Bildene og videoene dine blir slettet og sendt til papirkurven.
    • Sikkerhetskopierte bilder og videoer som slettes på grunn av inaktivitet, blir liggende i papirkurven i 60 dager før de slettes for godt.
  • De sikkerhetskopierte elementene i Låst mappe slettes for godt.

Du kan gjenopprette bilder fra et album hvis de fortsatt ligger i papirkurven. Se hvordan du gjenoppretter bilder.

Gå gjennom innstillingene dine hvis kontoen har vært inaktiv i 2 år eller mer. Når innholdet ditt slettes på grunn av inaktivitet, endres ikke innstillinger for ting som sikkerhetskopiering eller varsler. Andre innstillinger, for eksempel for partnerdeling og ansiktsgruppering, blir tilbakestilt. Se hvordan ansiktsgruppering fungerer.

Sikkerhetskopier elementer som er slettet tidligere på grunn av inaktivitet

Når innhold slettes på grunn av inaktivitet, blir ikke lokale kopier av bilder og videoer sikkerhetskopiert.

Slik aktiverer du sikkerhetskopiering igjen:

• På iPhone eller iPad:
    1. Avinstaller appen, og installer den på nytt.
    2. Logg på Google Foto.
    3. Slå på sikkerhetskopiering.
  • På Android-enheter: Logg av Google Foto og logg på igjen.

Se retningslinjene for inaktive Google-kontoer.

Administrer lagringsplassen din

Viktig:

• Hver Google-konto har 15 GB lagringsplass som brukes av Gmail, Google Disk og Google Foto.
  • Hvis du har en Pixel 5 eller eldre, får du ubegrenset lagringsplass til bilder og videoer som sikkerhetskopieres fra enheten din – uten ekstra kostnad. Finn ut mer om hvilke lagringsalternativer du har.
  • Bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din.
  • Bilder og videoer som er sikkerhetskopiert i opprinnelig kvalitet, bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternativer for sikkerhetskopiering av bilder og videoer.
  • Bilder som er sikkerhetskopiert i opprinnelig kvalitet og deretter komprimert til plassbesparende kvalitet (tidligere kalt «høy kvalitet»), bruker av lagringsplassen på Google-kontoen din.

Du kan bruke verktøyet for lagringsbehandling til å finne ut hvor mye lagringsplass du har igjen, frigjøre lagringsplass og skaffe mer lagringsplass.

Nærmere bestemt kan du

• finne ut hvor mye lagringsplass du har igjen
  • beregne hvor lenge lagringsplassen kommer til å vare, basert på hvor ofte du sikkerhetskopierer elementer til Google-kontoen din
  • gjennomgå elementene som bruker av lagringsplassen, og som kanskje bør slettes, for eksempel uskarpe bilder, skjermdumper og store videoer
  • kjøpe mer lagringsplass med et Google One-abonnement (der det er tilgjengelig).

En beregning av hvor lenge lagringsplassen din varer, er kanskje ikke tilgjengelig hvis

• du ikke har sikkerhetskopiert innhold i løpet av de siste månedene
  • du nærmer deg lagringsgrensen din, og vi ikke kan gi deg en nøyaktig beregning av tidslinjen
  • du har en konto via jobben, skolen, familien eller en annen gruppe
  • Du har ikke mer lagringsplass igjen

Hvis du har brukt opp lagringsplassen eller har overskredet kvoten, kan du ikke sikkerhetskopiere flere bilder og videoer. Hvis du har overskredet kvoten i 2 år, kan det hende innholdet ditt i Google Foto slettes. Finn ut mer om lagringskvoten din. Du kan når som helst frigjøre lagringsplass ved hjelp av verktøyet for lagringsbehandling, lagringsbehandling i Google One samt i Google Foto. Finn ut hvordan du administrerer Google-lagringsplassen din.

Hvis du vil ha mer lagringsplass til minnene dine, kan du øke lagringsplassen ved å abonnere på Google One (der det er tilgjengelig). I USA koster abonnementene fra USD 1,99 per måned for 100 GB lagringsplass.
Se hvordan Google-lagringsplassen din fungerer.

Få hjelp med Google Foto-aktiviteten og -lagringsplassen din

Om inaktive G Suite- og Workspace-kontoer

Hvis du har en Workspace-konto, risikerer du ikke å få bilder eller videoer slettet.

Få beskjed når innholdet ditt slettes

Hvis disse endringene påvirker kontoen din, varsler vi deg i god tid (minst 3 måneder) før innholdet ditt eventuelt blir slettet. Vi prøver å kontakte deg via varsler og e-post. Finn ut mer om administrering av e-postadresser for Google-kontoen din.

Behold innhold fra noen du er glad i, når vedkommende går bort

Vi er klar over at mange går bort uten å ha gitt tydelige instruksjoner om hvordan nettkontoene deres skal behandles. Google kan samarbeide med den nærmeste familien og andre representanter (under noen omstendigheter) for å få tak i innhold fra kontoen til en avdød bruker. Finn ut mer om prosessen for å be om dataene til en avdød bruker.

Hvis du vil forhindre sletting på grunn av inaktivitet, kan du gi oss beskjed om hvordan vi skal administrere dataene dine i tilfelle død eller langvarig inaktivitet. Finn ut mer om Inaktiv konto-kontroll.

Tilbakestill passordet ditt for en inaktiv konto

Hvis du ikke husker passordet for en konto du bruker lite, kan du bekrefte identiteten din og tilbakestille passordet med Google Kontogjenoppretting. Hvis du trenger mer hjelp med å logge på, kan du se tipsene om kontogjenoppretting.