Over je activiteit en opslag in Google Foto's

Foto's en video's waarvan je een back-up maakt in Opslagbesparing, Oorspronkelijke kwaliteit of Basiskwaliteit tellen mee voor de 15 GB cloudopslag van Google-account of extra opslag die je als Google One-lid hebt gekocht. Als je 2 jaar of langer inactief bent in Google Foto's of als je geen opslag meer hebt, kan je content uit Foto's worden verwijderd.

Actief blijven in Google Foto's

Belangrijk: Activiteit wordt bepaald per account, niet per apparaat. Zorg dat je Google Foto's gebruikt in alle accounts waarin je actief wilt blijven.

De makkelijkste manier om je account actief te houden is door naar Google Foto's te gaan op het web of via de app. Zorg dat je ingelogd bent en verbinding hebt met internet. Voorbeelden van activiteit zijn:

• Ingelogd en online actief zijn in Google Foto's op Android, iOS of het web. Bijvoorbeeld als je de app gebruikt om het volgende te doen:
    • De back-upversie van je galerij bekijken.
    • Een foto of video delen.
    • Een album of fotoboek maken.
  • Een back-up maken van een foto of video.

Je foto's en video's worden ook niet verwijderd als je een actief Google One-lidmaatschap hebt zonder openstaande betalingen of limietproblemen.

Als je 2 jaar of langer inactief bent in Google Foto's, kan alle content uit Google Foto's worden verwijderd. Maar voordat het zover is, doen we het volgende:

• Je krijgt een e-mail. Minimaal 3 maanden voordat content in aanmerking komt voor verwijdering, nemen we contact met je op. Als je een melding krijgt dat je account inactief is, volg je de link in de e-mail om in te loggen bij Google Foto's en je account actief te houden.
  • Je krijgt de mogelijkheid om verwijdering te voorkomen (door het product actief te gebruiken).
  • Je krijgt de mogelijkheid om je content te downloaden uit onze services. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt

Als je 2 jaar of langer inactief bent, gebeurt het volgende:

• Je foto's en video's worden verwijderd en in je prullenbak geplaatst.
    • Foto's en video's die zijn verwijderd vanwege inactiviteit, blijven 60 dagen in je prullenbak staan. Daarna worden ze definitief verwijderd.
  • Items waarvan een back-up is gemaakt in de vergrendelde map, worden definitief verwijderd.

Je kunt de foto's van een album herstellen als ze nog in de prullenbak staan. Meer informatie over hoe je je foto's herstelt

Check je instellingen als je account 2 jaar of langer inactief is geweest. Nadat je content is verwijderd vanwege inactiviteit, blijven instellingen zoals back-ups en meldingsvoorkeuren ongewijzigd. Andere instellingen, zoals delen met partner en instellingen voor gezichtsgroepen, worden gereset. Meer informatie over hoe gezichtsgroepen werken

Een back-up maken van items die eerder zijn verwijderd vanwege inactiviteit

Nadat je content is verwijderd vanwege inactiviteit, wordt er geen back-up gemaakt van lokale exemplaren van foto's en video's.

Zo zet je back-ups weer aan:

• Op je iPhone of iPad:
    1. Verwijder de app en installeer deze opnieuw.
    2. Log in bij Google Foto's.
    3. Zet Back-up aan.
  • Op je Android-apparaat: Log uit bij Google Foto's en log daarna weer in.

Meer informatie over het Beleid voor inactieve Google-accounts

Je opslag beheren

Belangrijk:

• Elk Google-account heeft 15 GB aan opslag die wordt gedeeld door Gmail, Google Drive en Google Foto's.
  • Als je een Pixel 5 of lager hebt, krijg je kosteloos onbeperkte opslag voor foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt vanaf je apparaat. Meer informatie over je opslagopties
  • Foto's en video's waarvan je vóór 1 juni 2021 een back-up in Hoge kwaliteit of Basiskwaliteit hebt gemaakt, tellen niet mee voor de gebruikte opslag van je Google-account.
  • Foto's en video's waarvan je een back-up hebt gemaakt in Oorspronkelijke kwaliteit, tellen wel mee voor de gebruikte opslag van je Google-account. Meer informatie over back-upopties voor foto's en video's
  • Foto's waarvan je in Oorspronkelijke kwaliteit een back-up hebt gemaakt en die je daarna comprimeert tot de kwaliteit Opslagbesparing (voorheen Hoge kwaliteit), tellen mee voor de opslag van je Google-account.

Je kunt de tool voor opslagbeheer gebruiken om te bekijken hoeveel opslagruimte je nog hebt, opslagruimte vrij te maken en meer opslagruimte te kopen.

Je kunt het volgende doen:

• Bekijken hoeveel opslagruimte je nog over hebt.
  • Een schatting maken van hoelang je opslagruimte kan meegaan op basis van hoe vaak je een back-up maakt van items in je Google-account.
  • Items bekijken die meetellen voor de opslagruimte en die je misschien wilt verwijderen, zoals wazige foto's, screenshots en grote video's.
  • Meer opslagruimte kopen met een Google One-abonnement (indien beschikbaar).

In de volgende gevallen is er misschien geen schatting beschikbaar van hoelang je nog met je opslagruimte kunt doen:

• Je hebt in de afgelopen maanden niet regelmatig een back-up van je content gemaakt.
  • Je hebt je opslaglimiet bijna bereikt en we kunnen geen nauwkeurige tijdsschatting geven.
  • Je hebt een account via je werk, school, gezin of een andere groep.
  • Je hebt geen opslag meer.

Als je geen opslag meer hebt of je hebt de limiet overschreden, kun je geen back-up meer maken van foto's en video's. Als je 2 jaar lang de limiet hebt overschreden, kan je content in Google Foto's worden verwijderd. Meer informatie over je opslaglimiet Je kunt altijd opslagruimte vrijmaken via de tool voor opslagbeheer, Google One-opslagbeheer en in Google Foto's. Meer informatie over het beheren van Google-opslagruimte

Als je meer opslagruimte wilt voor je herinneringen, kun je je opslagruimte uitbreiden via Google One (indien beschikbaar). In de Verenigde Staten is de prijs $ 1,99 per maand voor 100 GB opslag.
Meer informatie over hoe je Google-opslag werkt

Hulp bij je activiteit en opslag in Google Foto's

Over inactieve G Suite-/Workspace-accounts

Als je een Workspace-account hebt, worden je foto's en video's niet verwijderd.

Weten wanneer je content wordt verwijderd

Als deze beleidswijziging van toepassing is op je account, laten we je dit ruim van tevoren weten (minimaal 3 maanden) voordat je content mogelijk wordt verwijderd. We proberen via je e-mailadres en met meldingen contact met je op te nemen. Meer informatie over hoe je e-mailadressen beheert voor je Google-account

Content bewaren van een dierbare wanneer deze overlijdt

We weten dat er veel mensen overlijden zonder duidelijke instructies achter te laten over hoe hun online accounts moeten worden beheerd. Google kan samenwerken met naaste familieleden en vertegenwoordigers (in bepaalde omstandigheden) om content uit het account van een overleden gebruiker te halen. Meer informatie over onze procedure voor het aanvragen van gegevens van overleden gebruikers

Laat ons weten hoe we gegevens moeten beheren in geval van overlijden of langdurige inactiviteit, zodat we verwijdering als gevolg van inactiviteit kunnen voorkomen. Meer informatie over Inactiviteitsvoorkeuren

Je wachtwoord voor een inactief account resetten

Als je je wachtwoord bent vergeten voor een account dat je weinig gebruikt, ga je naar Google-accountherstel. Je kunt hier je identiteit laten verifiëren en je wachtwoord resetten. Ga naar tips voor accountherstel voor meer hulp bij inloggen.