Sobre l'activitat i l'emmagatzematge de Google Fotos

Les fotos i els vídeos de què creïs una còpia de seguretat en estalvi d'emmagatzematge, qualitat original o qualitat exprés es comptabilitzaran com a part dels 15 GB d'emmagatzematge al núvol del teu Compte de Google o de qualsevol emmagatzematge addicional que puguis haver comprat com a membre de Google One. Si no utilitzes Google Fotos durant dos anys o més, o bé si t'has quedat sense emmagatzematge, és possible que se suprimeixi el teu contingut de Fotos.

Mantenir l'activitat a Google Fotos

Important: l'activitat s'examina per compte, no per dispositiu. Assegura't d'utilitzar Google Fotos en tots els comptes en què vulguis continuar actiu.

La manera més senzilla de mantenir actiu el teu compte és visitar Google Fotos, ja sigui al web o a través de l'aplicació. Comprova que tinguis la sessió iniciada i connexió a Internet. A continuació, s'indiquen alguns exemples d'activitat:

• Activitat duta a terme en línia i amb la sessió iniciada a Google Fotos a Android, iOS o al web. Per exemple, utilitzar l'aplicació amb aquestes finalitats:
    • Veure la galeria de què has creat una còpia de seguretat.
    • Compartir una foto o un vídeo.
    • Crear un àlbum o un llibre de fotos.
  • Crear una còpia de seguretat d'una foto o d'un vídeo.

A més, si tens una subscripció activa a Google One sense cap problema de pagament o de quota pendents, no se suprimiran les teves fotos ni els teus vídeos.

Si no utilitzes Google Fotos durant dos anys o més, és possible que se'n suprimeixi el teu contingut. Abans que això passi, farem el següent:

• T'avisarem per correu electrònic. Contactarem amb tu almenys tres mesos abans que el contingut es consideri apte per suprimir-se. Si se't notifica que el teu compte està inactiu, segueix l'enllaç del correu electrònic per iniciar la sessió a Google Fotos i mantenir el compte actiu.
  • Et donarem l'oportunitat d'evitar-ne la supressió (esdevenint actiu al producte).
  • Et donarem l'oportunitat de baixar el teu contingut dels nostres serveis. Obtén més informació sobre com pots baixar les teves dades de Google.

Si el teu compte està inactiu durant dos anys o més:

• Les fotos i els vídeos se suprimiran i s'enviaran a la paperera.
    • Les fotos i els vídeos amb còpia de seguretat que se suprimeixin per inactivitat es mantindran a la paperera durant 60 dies abans de suprimir-se definitivament.
  • Els elements de la carpeta bloquejada amb còpia de seguretat se suprimiran permanentment.

Pots restaurar les fotos d'un àlbum si encara són a la paperera. Obtén informació sobre com pots restaurar les fotos.

Si fa dos anys o més que el teu compte està inactiu, revisa la configuració. Després que se suprimeixi el contingut per inactivitat, les opcions de configuració com ara les preferències de còpia de seguretat i de notificacions no canvien. D'altres es restableixen, com ara la compartició amb col·laborador i els grups de cares. Obtén informació sobre com funcionen els grups de cares.

Crear una còpia de seguretat dels elements suprimits anteriorment per inactivitat

Després que se suprimeixi el contingut per inactivitat, no es crearà cap còpia de seguretat de les còpies locals de les fotos ni dels vídeos.

Per tornar a activar la còpia de seguretat:

• A l'iPhone o l'iPad:
    1. Desinstal·la l'aplicació i, a continuació, torna-la a instal·lar.
    2. Inicia la sessió a Google Fotos.
    3. Activa l'opció Còpia de seguretat.
  • Al dispositiu Android: tanca la sessió de Google Fotos i torna-la a iniciar.

Obtén informació sobre la política de Comptes de Google inactius.

Gestionar l'emmagatzematge

Important:

• Cada Compte de Google inclou 15 GB d'emmagatzematge, que es reparteixen entre Gmail, Google Drive i Google Fotos.
  • Si tens un Pixel 5 o un model anterior, rebràs emmagatzematge il·limitat sense cost econòmic per a les fotos i els vídeos de què creïs una còpia de seguretat des del dispositiu. Obtén més informació sobre les opcions d'emmagatzematge.
  • Les fotos i els vídeos de què s'hagi creat una còpia de seguretat en alta qualitat o en qualitat exprés abans de l'1 de juny de 2021 no compten per a l'emmagatzematge del teu Compte de Google.
  • Les fotos i els vídeos de què creïs una còpia de seguretat en qualitat original compten per a l'emmagatzematge del teu Compte de Google. Obtén més informació sobre les opcions de còpia de seguretat de fotos i vídeos.
  • Les fotos de què es creï una còpia de seguretat en qualitat original i que, a continuació, es comprimeixin en qualitat d'estalvi d'emmagatzematge (que abans es coneixia com a "alta qualitat") compten per a l'emmagatzematge del teu Compte de Google.

Pots utilitzar l'eina de gestió de l'emmagatzematge per saber quant espai et queda, alliberar-ne i obtenir-ne més.

Concretament, pots:

• Esbrinar l'emmagatzematge que et queda.
  • Estimar el temps que et pot durar l'emmagatzematge en funció de la freqüència amb què crees còpies de seguretat dels elements al teu Compte de Google.
  • Revisar els elements que ocupen espai d'emmagatzematge que vulguis suprimir, com ara fotos desenfocades, captures de pantalla i vídeos grans.
  • Comprar més emmagatzematge amb un pla de Google One (on estigui disponible).

L'estimació del temps que et durarà l'emmagatzematge pot no estar disponible si:

• No has creat còpies de seguretat del contingut durant els darrers mesos.
  • Estàs a punt d'arribar al límit d'emmagatzematge i no podem proporcionar una estimació precisa del temps.
  • El compte és familiar, de la feina, d'un centre educatiu o d'un altre grup.
  • No et queda espai d'emmagatzematge.

Si et quedes sense emmagatzematge o superes la quota, no podràs crear còpies de seguretat de cap més foto ni vídeo. Si fa dos anys que superes la quota, és possible que se suprimeixi el teu contingut de Google Fotos. Obtén més informació sobre la quota d'emmagatzematge. Sempre pots alliberar espai d'emmagatzematge amb l'eina de gestió d'emmagatzematge, el gestor d'emmagatzematge de Google One i des de Google Fotos. Obtén informació sobre com pots gestionar l'espai d'emmagatzematge de Google.

Si vols més espai d'emmagatzematge per als teus records, pots ampliar-lo mitjançant Google One (on estigui disponible). Als Estats Units, hi ha plans a partir d'1,99 USD al mes per 100 GB d'emmagatzematge.
Obtén informació sobre com funciona l'emmagatzematge de Google.

Obtenir ajuda amb l'activitat i l'emmagatzematge de Google Fotos

Sobre els comptes de G Suite o Workspace inactius

Si tens un compte de Workspace, no se suprimiran les teves fotos ni els teus vídeos.

Saber quan se suprimirà el contingut

Si el teu compte està subjecte a aquest canvi en la política, t'avisarem amb prou antelació (un mínim de tres mesos) abans de suprimir el teu contingut. Provarem de contactar amb tu a través de la teva adreça electrònica i les notificacions. Obtén més informació sobre com pots gestionar les adreces electròniques del teu Compte de Google.

Conservar el contingut d'un ésser estimat quan mor

Admetem que moltes persones moren sense deixar unes instruccions precises sobre com s'han de gestionar els seus comptes en línia. Google pot col·laborar amb familiars directes i representants (en determinades circumstàncies) per proporcionar el contingut del compte d'un usuari difunt. Obtén més informació sobre el nostre procés per sol·licitar les dades d'un usuari difunt.

Per evitar que se suprimeixi el teu contingut per inactivitat, indica'ns com podem gestionar les teves dades en cas de defunció o d'inactivitat prolongada. Obtén més informació sobre la funció Gestor de comptes inactius.

Restablir la contrasenya d'un compte inactiu

Si no recordes la contrasenya d'un compte que no utilitzes sovint, verifica la teva identitat i restableix la contrasenya amb la recuperació del Compte de Google. Si vols obtenir més ajuda per iniciar la sessió correctament, consulta els consells de recuperació del compte.