Back-up en synchronisatie van apparaatcontacten

Sommige contacten op uw telefoon of tablet worden mogelijk niet opgeslagen als Google-contacten. Bepaalde apps slaan bijvoorbeeld contacten op in de opslagruimte van uw apparaat, wat betekent dat ze alleen kunnen worden beheerd op dat apparaat. Wijzigingen die u in deze contacten aanbrengt, worden niet gesynchroniseerd tussen Google-services of andere ingelogde apparaten. Als u het apparaat ooit kwijtraakt of het beschadigd raakt, kunnen deze contacten verloren gaan.

Als u wilt dat uw contacten worden opgeslagen en op al uw apparaten worden gesynchroniseerd, kunt u apparaatcontacten automatisch laten opslaan als Google-contacten. Google-contacten zijn beschikbaar in verschillende Google-services en kunnen worden beheerd op elk ingelogd apparaat. Als u het oorspronkelijke apparaat kwijtraakt of het beschadigd raakt, worden uw contacten automatisch gesynchroniseerd op een nieuw apparaat zodra u inlogt.

Deze stappen werken alleen op Android.

Back-up en synchronisatie van apparaatcontacten

Een back-up maken van apparaatcontacten en ze synchroniseren door ze op te slaan als Google-contacten:

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Google en dan Instellingen voor Google-apps en dan Google-contacten synchroniseren en dan Apparaatcontacten ook synchroniseren en dan Automatische back-up en synchronisatie van apparaatcontacten.

3. Zet Automatische back-up en synchronisatie van apparaatcontacten aan.

4. Kies het account waarin je contacten wilt opslaan. Je contacten kunnen alleen automatisch worden opgeslagen in één Google-account.

Tip: Je kunt geen back-ups van contacten opslaan in een kinderaccount of een G Suite-account (dat je gebruikt voor werk of school).

Uw bestaande apparaatcontacten en eventuele toekomstige apparaatcontacten die u toevoegt, worden automatisch opgeslagen als Google-contacten en gesynchroniseerd met uw Google-account.

Als u uitlogt op een telefoon of tablet, worden al uw Google-contacten verwijderd van dat apparaat om te voorkomen dat andere gebruikers van het apparaat er toegang toe hebben. Uw Google-contacten blijven in uw Google-account staan en worden met een nieuw apparaat gesynchroniseerd als u daarop inlogt.

Tip: Afhankelijk van het merk en model van uw apparaat kunt u mogelijk geen back-up maken van apparaatcontacten en deze niet synchroniseren.

Hoe zit het met contacten op de simkaart en contacten die met andere cloudservices worden gesynchroniseerd?

Contacten op simkaarten en contacten die worden gesynchroniseerd met andere cloudservices (zoals Exchange of Yahoo) kunnen niet automatisch als Google-contacten worden opgeslagen. Bekijk meer informatie over contacten importeren.

Tip: Als u apparaatcontacten in Google-services wilt gebruiken zonder ze op te slaan als Google-contacten, schakelt u Contactgegevens vanaf je apparaten opslaan in. Deze instelling omvat zowel contacten op simkaarten als contacten die worden gesynchroniseerd met andere cloudservices, maar u kunt ze alleen beheren op het oorspronkelijke apparaat. Als u een back-up wilt maken van apparaatcontacten zonder ze op te slaan als Google-contacten, bekijkt u informatie over hoe u een back-up maakt van gegevens op uw Android-apparaat.

Apparaatcontacten niet meer opslaan als Google-contacten en contacten uit uw Google-account verplaatsen

Ga als volgt te werk om apparaatcontacten automatisch op te slaan als Google-contacten:

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Google en dan Instellingen voor Google-apps en dan Google-contacten synchroniseren en dan Apparaatcontacten ook synchroniseren en dan Automatische back-up en synchronisatie van apparaatcontacten.

3. Zet Automatische back-up en synchronisatie van apparaatcontacten uit.

Contacten die al zijn opgeslagen als Google-contacten, blijven in uw account staan (tenzij u ze handmatig verwijdert).

Bekijk meer informatie over hoe u Google-contacten naar een ander account verplaatst via de Contacten-app.

Bekijk meer informatie over hoe u Google-contacten exporteert naar een ander account via internet. Geëxporteerde contacten worden niet uit uw account verwijderd, tenzij u ze zelf verwijdert.