Dela din plats under ett nödsamtal

När du ringer ett nödnummer (t.ex. 911 i USA) visas skärmen Nödnummer. På den här skärmen visas information och funktioner som kan vara till hjälp i en nödsituation.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Läsa upp din plats för operatören

1. Öppna appen Telefon .
  2. Ring ett nödnummer.
  3. Läs upp platsinformationen som visas på skärmen för operatören. Beroende på vad som har identifierats i telefonen kan följande visas.
    • Gatuadress.
    • Pluskod (en kortare version av longitud och latitud). Operatören på räddningstjänsten kanske känner igen dessa koder.
    • Longitud och latitud.
    • Karta.

Dela plats och nödinformation utan att tala (endast USA, Förenade kungariket och Australien)

Viktigt! Den automatiska tjänsten fungerar i det land där ditt SIM-kort har registrerats. Den fungerar inte om du reser utomlands eller med Project Fi.

1. Öppna appen Telefon  på Pixel-telefonen.
  2. Ring ett nödnummer.
  3. Tryck på antingen Sjukvård, Brandkår eller Polis.
  4. Operatören hos räddningstjänsten hör följande:
    • Att rösttjänsten är automatisk.
    • Vilken typ av hjälp du behöver.
    • Din plats, om telefonen kan identifiera den.

Uppgifterna läses upp för operatören på regionens primära språk. Om språket inte fungerar med text till tal används ett liknande språk, eller engelska, på telefonen.