Ändra samtalsinställningar

Du kan ändra telefonens ringsignal, vibrationsinställningar, snabbsvar och visning av samtalshistorik.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ändra ljud- och vibrationsinställningar

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Ljud och vibration.
    • Om du vill välja bland tillgängliga ringsignaler trycker du på Ringsignal.
    • Om du vill att telefonen ska vibrera när du får ett samtal trycker du på Vibrera även vid samtal.
    • Om du vill höra ljud när du trycker på knappsatsen trycker du på Knappsatsljud.

Ändra hur uppringarens namn formateras och visas i listan

Viktigt! Du kan inte ändra uppringarens namn på alla språk.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Visningsalternativ.
    • Om du vill välja hur telefonen sorterar samtal i historiken trycker du på Sortera efter.
    • Om du vill välja hur telefonen visar kontaktnamn i historiken trycker du på Namnformat.

Ändra textsvar

När du inte kan ta emot ett samtal kan du i stället automatiskt skicka ett sms. Så här ändrar du dina automatiska sms:

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar.
  3. Tryck på Snabbsvar.
  4. Tryck på ett svar i listan.
  5. Redigera svaret.
  6. Tryck på OK.

Ändra fler inställningar

Ändra antalet signaler innan samtalet går till röstbrevlådan
Många mobiloperatörer erbjuder möjligheten att ändra hur länge ett inkommande samtal ringer innan det går till röstbrevlådan. Om du vill ändra den här inställningen kontrollerar du med mobiloperatören.

Om du inte lyckas ta reda på hur du kontrollerar med mobiloperatören kan du läsa Få hjälp av mobiloperatören och enhetens tillverkare.

Använda texttelefon eller RTT vid samtal

Så här lägger du till textstöd för telefonsamtal:

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Tryck på Tillgänglighet.
  4. Öppna inställningarna för realtidstext genom att trycka på Realtidstext (RTT)
    • Om du vill tillåta inkommande samtal med RTT men dölja samtalsknappen trycker du på Inte synlig.
    • Om du vill att RTT-knappen visas under samtal trycker du på Synlig under samtal.
    • Om du vill att RTT-knappen alltid visas trycker du på Alltid synlig.

Läs med om realtidstext i samtal

Om din telefon inte har stöd för RTT kan du använda texttelefonläget. Aktivera texttelefonläget genom att trycka på TTY-läge och välja något av följande alternativ:

• Om du vill höra och tala i telefonen utan textstöd trycker du på TTY av.
  • Om du vill använda skriven text i båda riktningarna trycker du på TTY full.
  • Om du vill skriva text och höra ett uppläst svar trycker du på TTY HCO.
  • Om du vill tala själv men läsa svaret i text trycker du på TTY VCO.

Tips! Om du är osäker på om du kan använda texttelefon eller RTT med din telefon och ditt abonnemang kontaktar du operatören.

Inaktivera sökning efter platser i närheten

Om du vill söka efter platser i närheten i appen Telefon ger du den behörighet att använda din plats.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar Följt av Platser i närheten.
  3. Tryck på Platser i närheten högst upp på skärmen.

Tips! Tryck på Platsbehörighet nekas under Google-konto om det visas.

Få hjälp med att ringa när du reser

Ändra land där du bor

Ditt hemland ställs automatiskt in i appen Telefon utifrån ditt telefonnummer. Gör så här om du vill ändra hemlandet.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar Följt av Samtal Följt av Assisterad uppringning.
  3. Tryck på Standardhemland.
  4. Välj ett land.
  5. Tryck på Spara.

Inaktivera att lägga till landskoder automatiskt

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer Följt av Inställningar Följt av Samtal Följt av Assisterad uppringning.
  3. Stäng av Assisterad uppringning.
Aktivera eller inaktivera Klart samtalsljud

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 7 och senare, inklusive Fold.

Viktigt! Den här funktionen beror på bandbredden för samtal och är kanske inte tillgänglig för alla samtal.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Klart samtalsljud.
  3. Aktivera eller inaktivera Använd Klart samtalsljud.