Så här lyssnar du av röstbrevlådan

Du kan lyssna av dina röstmeddelanden genom att ringa upp röstbrevlådetjänsten. Beroende på enhet och operatör kan det visas en lista med röstmeddelanden i appen Telefon.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Så här lyssnar du av röstbrevlådan

Tryck på en meddelandeavisering

När du får ett röstmeddelande kan du lyssna av meddelandet från aviseringen på telefonen.

1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck på Röstbrevlåda .
Ringa röstbrevlådan

Du kan ringa röstbrevlådan om du vill lyssna av röstmeddelanden.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på knappsatsen Knappsats längst ned.
  3. Tryck länge på 1.
Visa röstmeddelanden som en lista i appen Telefon

Obs! Vissa operatörer eller länder/regioner har inte stöd för funktionen. Visuell röstbrevlåda är tillgänglig för:

• AT&T
  • Cellcom
  • Coriolis
  • Google Fi
  • O2
  • Orange
  • T-Mobile

När du använder mobiloperatörens röstbrevlådeapp inaktiveras funktionen för visuell röstbrevlåda i appen Telefon i syfte att undvika eventuella konflikter.

Aktivera visuell röstbrevlåda

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Röstbrevlåda.
  4. Aktivera Visuell röstbrevlåda.

Tips!

• Beroende på enhet och operatör kan du dessutom få röstmeddelandena transkriberade.
  • Om du inaktiverar den visuella röstbrevlådan raderas inspelningarna från appen Telefon, men operatören kan ha sparat en kopia av dem.

Använda visuell röstbrevlåda med flera SIM-kort

Obs! Din enhet eller operatör kanske inte har stöd för visuell röstbrevlåda för flera SIM-kort.
  1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Röstbrevlåda.
  4. Tryck på ett SIM-kort.
  5. Aktivera Visuell röstbrevlåda.
  6. Tryck på Tillbaka Tillbaka uppe till vänster.
  7. Tryck på ett annat SIM-kort.
  8. Aktivera Visuell röstbrevlåda.

Tips!

• Visuell röstbrevlåda för olika SIM-kort visas på separata flikar.
  • Om du byter SIM-kort för data måste du kanske aktivera visuell röstbrevlåda på nytt.
  • Om du tar bort ett SIM-kort sparas cachelagrad data, men du kan inte växla mellan flikar för de olika SIM-korten. Om du inaktiverar ett SIM-kort tas cachelagrad data för detta SIM-kort bort och du kan inte växla mellan flikar för SIM-korten.

Visa en lista med röstmeddelanden

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Röstbrevlåda längst ned. Ring röstbrevlådan om alternativet Röstbrevlåda inte visas.
Tips! Om du vill dela inspelningen utökar du röstmeddelandet och trycker på Skicka till Skickaföljt av appen som du vill använda.
Visa transkriberade röstmeddelanden

Med vissa mobiloperatörer eller enheter kan du få röstmeddelandena transkriberade. Transkriptioner av röstmeddelanden är tillgängliga för:

• Charter – Verizon
  • Comcast – Xfinity
  • Freedom
  • O2
  • T-Mobile – Pixel
  • Tracfone – T-Mobile och Verizon
  • Visible – Verizon
Tips! Tillgängligheten kan variera för olika länder och regioner. Bara meddelanden på engelska eller spanska kan transkriberas och du måste ha Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera transkribering av röstmeddelanden

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer följt av Inställningarföljt av Röstbrevlåda.
  3. Aktivera Transkribering av röstmeddelanden.

Tips!

• Om alternativet Transkribering av röstmeddelanden inte visas och du har en operatör/enhet som stöds kontrollerar du att du har aktiverat visuell röstbrevlåda.
  • Om du vill skicka en transkription till någon trycker du på Dela följt av appen du vill använda.

Obs!

• Google transkriberar såväl nya som gamla röstmeddelanden när du aktiverar transkribering av röstmeddelanden.
  • Röstmeddelandena transkriberas av datorer och informationen kopplas inte till ditt Google-konto. Röstmeddelandena lagras inte permanent av Google. De sparas på din telefon.
  • Om du inaktiverar transkribering av röstmeddelanden raderas inspelningarna och transkriptionerna från appen Telefon.
  • Du kan hjälpa oss att göra transkriptionerna bättre genom att donera inspelningarna och transkriptionerna av dina röstmeddelanden till Google. Det kan hända att människor får höra donerade röstmeddelanden men de kopplas inte till ditt telefonnummer eller Google-konto.

Aktivera transkribering av röstmeddelanden

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer följt av Inställningar.
  3. Aktivera Transkriptionsanalys för röstbrevlåda.

Ändra inställningar för röstbrevlådan

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Röstbrevlåda.
  4. Du kan göra något av följande:
    • ändra vilken operatör som ska användas för röstbrevlådan: tryck på Avancerade inställningar följt av Tjänst
    • konfigurera röstbrevlådan: tryck på Avancerade inställningar följt av Konfigurering.
    • ändra aviseringsinställningarna: tryck på Aviseringar
    • aktivera vibrationsläget: tryck på Aviseringar följt av Avanceratföljt av Vibration.

Aviseringar från röstbrevlådan fungerar inte

Om du har bytt från en telefon som visar röstmeddelanden i appen Telefon till en telefon som inte gör det kanske du inte får aviseringar från röstbrevlådan, eller så kanske du får oläsliga sms från din operatör.
Om telefonen inte visar röstmeddelanden i appen Telefon:

Steg 1: Kontakta mobiloperatören

Be mobiloperatören att nedgradera till bastjänsten för röstbrevlådan.

Steg 2: Kontrollera inställningarna för röstbrevlådan

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Röstbrevlåda följt av Avancerade inställningar.
  4. Tryck på Tjänst och kontrollera att Din operatör har markerats.