Je voicemail checken

Je kunt je voicemail afspelen door je voicemailservice te bellen. Bij sommige apparaten en providers zie je een lijst met je voicemails in de app Telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Je voicemail controleren

Op een berichtmelding tikken

Als je een voicemail krijgt, kun je het bericht checken vanuit de melding op je telefoon.

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Voicemail .
Je voicemail bellen

Je kunt je voicemailservice bellen om je berichten te controleren.

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik onderaan op Toetsenblok Toetsenblok.
  3. Tik op 1 en houd dit vast.
Voicemails bekijken als lijst in de app Telefoon

Belangrijk: Niet alle providers of landen/regio's bieden deze functie. Visuele voicemail is beschikbaar voor:

• AT&T
    • Tip: Zorg dat je data-abonnement toegang biedt tot visuele voicemail. Je kunt de klantenservice van AT&T bellen of je kunt je data-abonnement checken.
  • Cellcom
  • Coriolis
  • Google Fi
  • O2
  • Orange
  • T-Mobile

Als je de voicemail-app van je mobiele provider gebruikt, wordt de functie voor visuele voicemail van de app Telefoon uitgezet om mogelijke conflicten te voorkomen.

Visuele voicemail aanzetten

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik rechtsboven op Meer opties Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Voicemail.
  4. Zet Visuele voicemail aan.

Tips:

• Bij sommige apparaten en providers kun je ook transcripts van je voicemails krijgen.
  • Als je visuele voicemail uitzet, worden de opnamen uit je Telefoon-app verwijderd, maar bewaart je provider misschien een kopie van de opnamen.

Visuele voicemail gebruiken op meerdere simkaarten

Belangrijk: Het gebruik van visuele voicemail op meerdere simkaarten wordt mogelijk niet ondersteund door je apparaat of provider.
  1. Open de app Telefoon .
  2. Tik rechtsboven op Meer opties Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Voicemail.
  4. Tik op een simkaart.
  5. Zet Visuele voicemail aan.
  6. Tik linksboven op Terug Terug.
  7. Tik op een andere simkaart.
  8. Zet Visuele voicemail aan.

Tips:

• Visuele voicemail op verschillende simkaarten wordt op afzonderlijke tabbladen getoond.
  • Als je je datasimkaart wijzigt, moet je visuele voicemail misschien opnieuw activeren.
  • Als je een simkaart verwijdert, blijven de gegevens in het cachegeheugen bewaard, maar kun je niet schakelen tussen de tabbladen voor verschillende simkaarten. Als je een simkaart uitzet, worden de gegevens in het cachegeheugen voor die simkaart verwijderd en kun je niet schakelen tussen de tabbladen voor verschillende simkaarten.

Een lijst met je voicemails bekijken

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik onderaan op Voicemail . Als je Voicemail niet kunt vinden, bel dan naar je voicemail.
Tip: Als je de audio-opname van de voicemail wilt delen, vouw je de voicemail uit. Tik Vervolgens op Sturen naar Sturen en dan tik op de app die je wilt gebruiken.
Een transcript van je voicemails bekijken

Als je bepaalde mobiele providers of apparaten gebruikt, kun je een transcript van je voicemails bekijken. Er zijn transcripts van voicemail beschikbaar voor:

• Charter—Verizon
  • Comcast—Xfinity
  • Freedom
  • O2
  • T-Mobile—Pixel
  • Tracfone—T-Mobile en Verizon
  • Visible—Verizon
Tip: De beschikbaarheid kan per land/regio verschillen. Transcriptie is alleen beschikbaar in het Engels en in het Spaans op Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Voicemailtranscriptie aanzetten

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer opties Meer en dan Instellingen en dan Voicemail.
  3. Zet Voicemailtranscriptie aan.

Tips:

• Als je de optie Voicemail-transcriptie niet ziet staan maar wel een ondersteund(e) provider/apparaat gebruikt, moet je visuele voicemail activeren.
  • Als je een transcript naar iemand anders wilt sturen, tik je op Delen en dan tik op de app die je wilt gebruiken.

Opmerkingen:

• Als je de functie Voicemail-transcriptie activeert, maakt Google transcripten van nieuwe en oude voicemails.
  • Google maakt gebruik van computers om transcripten te maken van voicemails en koppelt deze niet aan je Google-account. De voicemails worden niet permanent opgeslagen door Google. De voicemails worden opgeslagen op je telefoon.
  • Als je de functie Voicemail-transcriptie uitzet, worden de opnamen en transcripts uit je app Telefoon verwijderd.
  • Je kunt je voicemailtranscripten en -opnamen aan Google doneren, zodat Google de transcriptietechnologie kan verbeteren. Gedoneerde voicemails kunnen door mensen worden beoordeeld, maar zijn niet gekoppeld aan je telefoonnummer of Google-account.

Donatie van voicemailtranscripts aanzetten

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer opties Meer en dan Instellingen.
  3. Activeer Analyse van voicemail-transcriptie.

De instellingen voor je voicemail wijzigen

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik rechtsboven op Meer opties Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Voicemail.
  4. Je kunt het volgende doen:
    • Wijzigen welke provider je voicemail verwerkt: Tik op Geavanceerde instellingen en dan Service.
    • Je voicemailbox instellen: Tik op Geavanceerde instellingen en dan Instellen.
    • Je instellingen voor meldingen wijzigen: Tik op Meldingen.
    • Trilfunctie aanzetten: Tik op Meldingen en dan Geavanceerd en dan Trillen

Voicemailmeldingen werken niet

Als je bent overgeschakeld van een telefoon waarop voicemails in de app Telefoon worden getoond naar een telefoon waarop dit niet gebeurt, krijg je misschien geen voicemailmeldingen. Het is ook mogelijk dat je onleesbare sms'jes van je provider krijgt.
Als er geen voicemails in de app Telefoon op je telefoon worden getoond:

Stap 1: Neem contact op met je mobiele provider

Vraag je mobiele provider om te downgraden naar een eenvoudige voicemailservice.

Stap 2: Check je voicemailinstellingen

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik rechtsboven op Meer opties Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Voicemail en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Tik op Service en zorg ervoor dat 'Je provider' is geselecteerd.