Vissa funktioner kanske inte fungerar med hjälpmedelsteknik på viktelefonens yttre skärm. Om det händer kan du vika upp telefonen och använda huvudskärmen. Tillverkaren jobbar med att åtgärda problemet.

Ringa och besvara samtal

Du kan ringa från appen Telefon och andra appar eller widgets som visar dina kontakter.

Var du än ser ett telefonnummer kan du i regel ringa genom att trycka på det. Du kanske kan kopiera ett understruket telefonnummer till knappsatsen genom att trycka på det i Google Chrome.

Om du inte har appen Telefon kan du ladda ned den från Play Butik.

• Om det inte går att ladda ned appen Telefon kanske enheten inte stöds.
  • När du har laddat ned appen följer du meddelandena för att ange den som standardtelefonapp.
Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ringa ett samtal

Viktigt! Du måste godkänna meddelandet om du vill använda appen Telefon som standard.
  1. Öppna appen Telefon på telefonen.
  2. Välj vem du vill ringa till:
    • Om du vill slå numret trycker du på Knappsats Knappsats.
    • Om du vill välja en sparad kontakt trycker du på Kontakter Kontakter. Vi kan visa föreslagna kontakter att ringa utifrån din samtalshistorik.
    • Om du vill välja ett nummer som du nyligen har ringt trycker du på Senaste Senaste.
    • Om du vill välja en kontakt som sparats som favorit trycker du på Favoriter Snabbval.
  3. Tryck på Ring telefon.
  4. När du är klar med samtalet trycker du på Avsluta samtal avslutaknappen. Om samtalet har minimerats drar du samtalsbubblan till skärmens nedre högra hörn.

Tips! Med vissa operatörer och enheter som stöds kan du även ringa videosamtal eller RTT-samtal samt hålla videokonferenser. Läs mer om hur du ringer videosamtal eller RTT-samtal.

Besvara eller avvisa ett samtal

När du får ett samtal visas uppringarens nummer, kontaktpersonens namn eller information från nummerpresentatören på skärmen. När Google kan verifiera ett telefonnummer visas Verifierad över uppringarens namn eller nummer.

• Om du vill besvara samtalet sveper du den vita cirkeln till skärmens överkant när telefonen är låst eller trycker på Svara.
  • Om du vill avvisa samtalet sveper du den vita cirkeln till skärmens underkant när telefonen är låst eller trycker på Avvisa. Avvisade uppringare kan lämna ett meddelande.
  • Om du vill avvisa samtalet och skicka ett sms till den som ringer sveper du uppåt från meddelandeikonen Nytt meddelande

Tips!

• Om du svarar i telefon under pågående samtal parkeras det pågående samtalet.
  • Om Google Assistent har aktiverats kan du svara på samtalet eller avvisa det med hjälp av rösten. Du kan säga
    • ”Hey Google, svara på samtalet”
    • ”Hey Google, avvisa samtalet”.

Använda alternativ för telefonsamtal

Medan ett samtal pågår kan du göra följande:
  • Öppna knappsatsen genom att trycka på Knappsats Knappsats.
  • Du kan byta mellan lur, högtalartelefon eller ett anslutet Bluetooth-headset genom att trycka på Högtalare Högtalare.
  • Du slår på eller stänger av mikrofonen genom att trycka på Ljud av Ljud av.
  • Du kan pausa samtalet utan att lägga på genom att trycka på Parkera Parkera. Tryck på Parkera igen när du vill återuppta samtalet.
  • Du kan byta mellan pågående samtal genom att trycka på Byt Byt. Övriga parkeras.
  • Slå ihop pågående samtal till ett konferenssamtal genom att trycka på Koppla ihop samtal Koppla ihop samtal.
  • Öppna startskärmen om du vill minimera samtalet. Läs mer om hur du hittar rätt på telefonen.
    • Dra samtalsbubblan om du vill flytta den.
    • Om du vill dölja samtalsbubblan drar du den till Dölj längst ned på skärmen.
  • Med vissa operatörer och enheter kan du
    • byta till ett videosamtal: Tryck på Videosamtal Videosamtal.
    • överföra ett aktivt samtal till ett annat nummer:
      1. Tryck på Lägg till samtal Lägg till i ett aktivt samtal.
      2. Ange ett telefonnummer.
      3. Tryck på Ring telefon.
      4. Tryck på Överför när samtalet har kopplats. Samtalet överförs till det nummer du angav i steg 2.