Ring og motta anrop

Du kan ringe fra Telefon-appen og andre apper eller moduler som viser kontaktene dine.

Hvis et telefonnummer vises, kan du vanligvis trykke på det for å ringe. Du kan muligens trykke på understrekede telefonnumre i Google Chrome for å kopiere nummeret til tastaturet.

Hvis du ikke har Telefon-appen, kan du laste den ned fra Play-butikken.

• Hvis du ikke kan laste ned Telefon-appen, kan det hende at enheten din ikke støttes.
  • Når du har lastet ned appen, følger du forespørslene for å angi den som standard telefonapp.
Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Ring

Viktig: For å bruke telefonappen må du godta forespørselen om å angi den som standard.
  1. Åpne Telefon-appen telefon på telefonen din.
  2. Velg hvem du vil ringe:
    • For å skrive inn et nummer, trykk på Tastatur Tastatur.
    • For å velge en lagret kontakt, trykk på Kontakter Kontakter. Vi kan vise deg foreslåtte kontakter du kan ringe, basert på anropsloggen din.
    • For å velge fra numre du nylig har ringt, trykk på Nylige Nylige.
    • For å velge fra kontakter som er lagret i Favoritter, trykk på Favoritter Hurtigoppringing.
  3. Trykk på Ring telefon.
  4. Når du er ferdig med samtalen, trykker du på Avslutt samtale avslutt-knappen. Hvis samtalen er minimert, drar du anropsboblen nederst til høyre på skjermen.

Tips: Med enkelte operatører og enheter som støttes, kan du også ha videosamtaler, videokonferanser eller STT-anrop. Finn ut hvordan du har videosamtaler eller STT-anrop.

Besvar eller avvis anrop

Når du mottar et anrop, ser du nummeret til den som ringer, kontaktinformasjon eller anrops-ID, hvis det er tilgjengelig.

• For å svare på anropet, sveip den hvite sirkelen til toppen av skjermen når telefonen er låst, eller trykk på Svar.
  • For å avvise anropet, sveip den hvite sirkelen til bunnen av skjermen når telefonen er låst, eller trykk på Avvis. Oppringere du avviser, kan legge igjen en beskjed.
  • For å avvise anropet og sende en tekstmelding til oppringeren, sveip opp fra meldingsikonet Ny melding

Tips:

• Hvis du svarer på et anrop mens du deltar i en annen samtale, settes den nåværende samtalen på vent.
  • Hvis Google-assistenten er på, kan du svare på eller avvise anrop med stemmen. Du kan si:
    • «Hey Google, svar på anropet.»
    • «Hey Google, avvis anropet.»

Bruk alternativer for anrop

Mens en samtale pågår:

• For å åpne tastaturet, trykk på Tastatur Tastatur.
  • For å bytte mellom høyttaler, høyttalertelefon eller tilkoblede Bluetooth-hodetelefoner, trykk på Høyttaler Høyttaler.
  • For å slå lyden på mikrofonen din av eller på, trykk på Kutt lyd Ignorer.
  • For å sette en samtale på vent uten å legge på, trykk på Vent Sett på vent. For å gjenoppta samtalen igjen, trykk på Vent igjen.
  • For å veksle mellom pågående samtaler, trykk på Bytt Bryter. Andre settes da på vent.
  • For å slå sammen pågående samtaler til én konferansesamtale, trykk på Flett samtaler Flett samtaler.
  • For å minimere anropet, gå til startskjermen. Finn ut hvordan du navigerer på telefonen din​.
    • For å flytte anropsboblen, dra den.
    • For å skjule anropsboblen, dra den ned til «Skjul» nederst på skjermen.

Med enkelte operatører og enheter kan du også bytte til en videosamtale. Trykk på Videoanrop Videoanrop.