Sommige functies op het coverscherm van uw klaptelefoon werken misschien niet met ondersteunende technologie. Als dit het geval is, vouwt u de telefoon open en gebruikt u het hoofdscherm. De fabrikant werkt aan een oplossing voor dit probleem.

Bellen en gebeld worden

U kunt bellen vanuit de app Telefoon en andere apps of widgets waarin uw contacten worden weergegeven.

Als u een telefoonnummer ziet, kunt u er meestal op tikken om het te bellen. Soms kunt u in Google Chrome op een onderstreept telefoonnummer tikken om het nummer naar het toetsenblok te kopiëren.

Als u de app Telefoon niet heeft, downloadt u deze via de Play Store.

• Als u de app Telefoon niet kunt downloaden, wordt uw apparaat mogelijk niet ondersteund.
  • Zodra u de app heeft gedownload, volgt u de aanwijzingen om deze in te stellen als de standaard telefoon-app.
Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Bellen

Belangrijk: Als u de app Telefoon wilt gebruiken, moet u de prompt accepteren om deze in te stellen als uw standaard-app.
  1. Open de app Telefoon op je telefoon.
  2. Kies wie je wilt bellen:
    • Tik op Toetsenblok Toetsenblok om een nummer in te voeren.
    • Tik op Contacten Contacten om een opgeslagen contact te kiezen. We kunnen je voorgestelde contacten tonen die je wellicht wilt bellen op basis van je gespreksgeschiedenis.
    • Tik op Recent Recent om een keuze te maken uit nummers die je kort geleden hebt gebeld.
    • Tik op Favorieten Snelkeuze om een keuze te maken uit de contacten die zijn opgeslagen in Favorieten.
  3. Tik op Bellen telefoon.
  4. Tik op Gesprek beëindigen beëindigingsknop als je klaar bent met het gesprek. Als je het gesprek wilt minimaliseren, sleep je de gespreksballon naar de rechterbenedenhoek van het scherm.

Tip: Bij sommige ondersteunde providers en apparaten kun je ook videogesprekken, videovergaderingen of RTT-gesprekken voeren. Meer informatie over hoe je videogesprekken of RTT-gesprekken kunt voeren.

Een gesprek beantwoorden of afwijzen

Als je wordt gebeld, zie je het nummer, de contactnaam of de beller-ID van de beller op het scherm. Als Google een telefoonnummer kan verifiëren, zie je Geverifieerd  boven de naam of het nummer van de beller.

• Als je het gesprek wilt beantwoorden, swipe je de witte cirkel naar de bovenkant van het scherm als je telefoon is vergrendeld of tik je op Beantwoorden.
  • Als je het gesprek wilt afwijzen, swipe je de witte cirkel naar de onderkant van het scherm als je telefoon is vergrendeld of tik je op Afwijzen. Afgewezen bellers kunnen een bericht achterlaten.
  • Als je het gesprek wilt afwijzen en de beller een sms wilt sturen, swipe je omhoog vanaf het berichticoon Nieuw bericht.

Tips:

• Als je een gesprek beantwoordt terwijl je met een ander gesprek bezig bent, kun je het huidige gesprek in de wacht zetten.
  • Als de Google Assistent aanstaat, kun je een gesprek beantwoorden of weigeren met je stem. Zeg bijvoorbeeld:
    • 'Hey Google, beantwoord het gesprek.'
    • 'Hey Google, weiger het gesprek.'

Opties voor telefoongesprekken gebruiken

Terwijl een gesprek actief is:
  • Tik op Toetsenblok Toetsenblok om het toetsenblok weer te geven.
  • Tik op Speaker Speaker om te schakelen tussen de oortelefoon, speaker of een verbonden bluetooth-headset.
  • Tik op Dempen Dempen om je microfoon uit of in te schakelen.
  • Tik op In de wacht In de wacht om een gesprek te onderbreken zonder op te hangen. Tik nogmaals op In de wacht om het gesprek te hervatten.
  • Tik op Schakelen Schakelen om te schakelen tussen de huidige gesprekken. Andere gesprekken worden in de wacht gezet.
  • Tik op Gesprekken samenvoegen Gesprekken samenvoegen om de huidige gesprekken samen te voegen tot één conferencecall.
  • Ga naar het startscherm om het gesprek te minimaliseren. Meer informatie over hoe je je telefoon bedient
    • Sleep de gespreksballon om deze te verplaatsen.
    • Als je de gespreksballon wilt verbergen, sleep je deze omlaag naar Verbergen onderaan het scherm.
  • Bij sommige providers en apparaten kun je het volgende doen:
    • Overschakelen naar een videogesprek: Tik op Videogesprek Videogesprek.
    • Een actief gesprek doorverbinden naar een ander nummer:
      1. Tik in een actief gesprek op Gesprek toevoegen Toevoegen.
      2. Geef een telefoonnummer op.
      3. Tik op Bellen telefoon.
      4. Tik op Doorverbinden  nadat het gesprek is verbonden. Je gesprek wordt doorverbonden naar het nummer dat je in stap 2 hebt opgegeven.