Ladda ned appen Telefon och komma igång

Appen Telefon är förinstallerad på vissa Android-telefoner. Om appen Telefon inte finns på telefonen kan du ladda ned den.

Det här behöver du för att ladda ned appen Telefon

Om du vill ladda ned appen Telefon måste du ha en kompatibel telefon med Android 9 eller senare. Om telefonen inte är kompatibel visas inte knappen Installera i Play Butik.

Ladda ned appen Telefon

1. Öppna Google Play Google Play på en Android-enhet.
  2. Sök efter Telefon högst upp.
  3. Ladda ned appen Telefon .

Ställa in appen Telefon som standard

Viktigt! Du kan inte använda appen Telefon om du inte ställer in den som standard. Om du använder en jobbprofil kan du ställa in appen Telefon som standard endast i den privata profilen.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Ange som standard när du ombeds att ändra standardtelefonapp.
  3. Välj Telefon följt av Ange som standard.

Tips! Om du inte längre vill ha appen Telefon som standardtelefonapp kan du avinstallera den eller ändra standardinställningen i enhetens inställningar.

Aktivera eller inaktivera samtalsbubblor

Med samtalsbubblor kan du enkelt navigera mellan ditt pågående samtal och andra appar.

Viktigt! Om appen Telefon redan var installerad på enheten är samtalsbubblor aktiverade som standard. Om du har laddat ned appen Telefon är samtalsbubblor inaktiverade som standard.

1. Tryck och håll på appen Telefon .
  2. Tryck på Information Information.
  3. Tryck på Avancerat följt av Visa ovanpå andra appar.
  4. Aktivera eller inaktivera Tillåt visning ovanpå andra appar.

Om appen Telefon

När du använder appen Telefon kan du göra följande:

• Med nummerpresentatör och spamskydd aktiverat kan du se information om personer eller företag som inte finns bland dina kontakter och varningar om möjliga spamsamtal.
  • Börja i appen Telefon och byta till ett videosamtal med Meet. Den andra personen måste godkänna videosamtalet.
    • Byt under samtalet genom att trycka på Video .
  • Undvika bedrägerier med Verifierade samtal.

Om du laddar ned appen Telefon har du inte åtkomst till vissa funktioner som Call Screen, inspelning av samtal och röstbrevlåda i appen.

Nödsamtal kopplas via den förinstallerade telefonappen även om du ringer samtalet via appen Telefon från Google.