De app Telefoon downloaden en aan de slag gaan

Op sommige Android-telefoons is de app Telefoon vooraf geïnstalleerd. Als de app Telefoon niet op je telefoon wordt meegeleverd, kun je hem mogelijk downloaden.

Wat je nodig hebt om de app Telefoon te downloaden

Als je de app Telefoon wilt downloaden, heb je een geschikte telefoon nodig met Android 9 of hoger. Als je telefoon niet geschikt is, zie je de knop Installeren niet in de Play Store.

De app Telefoon downloaden

1. Open Google Play Google Play op je Android-apparaat.
  2. Zoek bovenaan naar Telefoon.
  3. Download de app Telefoon .

De app Telefoon instellen als standaard-app

Belangrijk: Als je de app Telefoon niet als je standaard-app instelt, kun je deze niet gebruiken. Als je een werkprofiel gebruikt, kun je de app Telefoon als standaard-app instellen in je persoonlijke profiel.

1. Open de app Telefoon .
  2. Als je wordt gevraagd de standaard telefoon-app op je telefoon te wijzigen, tik je op Instellen als standaard.
  3. Selecteer Telefoon en dan Instellen als standaard.

Tip: Als je niet meer wilt dat de app Telefoon de standaard-app is, kun je de app Telefoon verwijderen of de standaard-app op je apparaat wijzigen.

Gespreksballonnen in- of uitschakelen

Met gespreksballonnen kun je makkelijk navigeren tussen je huidige gesprek en andere apps.

Belangrijk: Als de app Telefoon vooraf op je apparaat is geïnstalleerd, zijn gespreksballonnen standaard ingeschakeld. Als je de app Telefoon hebt gedownload, zijn gespreksballonnen standaard uitgeschakeld.

1. Houd de app Telefoon  ingedrukt.
  2. Tik op Info Informatie.
  3. Tik op Geavanceerd en dan Weergeven vóór andere apps.
  4. Schakel Weergeven vóór andere apps toestaan in of uit.

Over de app Telefoon

Als je de app Telefoon gebruikt, kun je:

• Beller-ID en spambeveiliging gebruiken om informatie te krijgen over bellers of bedrijven die niet in je contacten staan of waarschuwingen ontvangen over potentiële spambellers.
  • Beginnen in de app Telefoon en overschakelen naar een videogesprek met Meet. De andere persoon moet het videogesprek accepteren.
    • Tik tijdens een gesprek op Video om over te schakelen.
  • Scams en fraude vermijden met geverifieerde gesprekken.

Als je de app Telefoon downloadt, heb je geen toegang tot bepaalde functies, zoals gespreksscreening, opname van gesprek en in-app-voicemail.

Noodoproepen worden doorgeschakeld naar de vooraf geïnstalleerde telefoon-app, ook als je via de app Telefoon van Google belt.