Administrer betalingsprofiler for bedrifter

Når du legger inn nye betalingsopplysninger for et Google-produkt eller en Google-tjeneste, lagres disse i en betalingsprofil. Neste gang du kjøper noe gjennom Google, kan du bruke opplysningene i betalingsprofilen eller opprette en ny profil. Betalingsprofiler du oppretter eller blir invitert til, knyttes til Google-kontoen din.

Google-betalingsprofilene inneholder informasjon om blant annet:

• Navn, adresse og skatte-ID (der lovgivningen krever det) til den som er ansvarlig for profilen
  • Kredittkort, debetkort, bankkontoer og andre betalingsmåter du har brukt til å kjøpe noe gjennom Google tidligere
  • Kvitteringer og annen informasjon om tidligere transaksjoner
  • Abonnementer og gjentakende betalinger
  • Bedriftsabonnementer og gjentakende betalinger
  • Hvem du har gitt tilgang til å administrere profilen
  • Selgerrelaterte utbetalingslogger og -rapporter
  • Avgiftsinnstillinger for selgere

Når du mottar en invitasjon, kan du opprette en betalingsprofil, redigere eller fjerne betalingsprofiler og administrere andre betalingsprofiler.

Play- og Chrome Nettmarked-utviklere: Finn ut hvordan du oppretter en betalingsprofil.

Profiltyper

Viktig: For enkelte bedriftsprodukter, for eksempel Google Ads, kan det hende kontotypen står som «Organisasjon» i stedet for «Bedrift».

Når du oppretter en ny betalingsprofil, må du velge om du vil konfigurere en «personlig profil» eller en «bedriftsprofil». Vær oppmerksom på følgende:

• Informasjonen må være riktig med tanke på avgifter og identitetsbekreftelse.
  • Du kan ikke endre profiltypen senere.

Velg den profiltypen nedenfor som passer best ut fra hvordan du planlegger å bruke profilen:

• Enkeltperson: Velg denne typen betalingsprofil hvis du bruker kontoen til dine egne, personlige betalinger.
  • Bedrift: Velg denne typen betalingsprofil hvis du betaler eller tar imot betalinger på vegne av en bedrift, en organisasjon, et partnerskap eller en utdanningsinstitusjon.

Når du går til kassen for noen Google-produkter, kan du opprette en profil til. Hvis du får muligheten til å opprette en ny profil, blir du bedt om å oppgi betalingsopplysningene dine når du registrerer deg.

Når er det lurt å opprette flere profiler?

Hvis du bruker profilen til personlige betalinger, anbefaler vi at du bare oppretter én betalingsprofil, slik at du kan administrere alle Google-kjøpene dine fra ett sted.

Det kan hende at du vil opprette flere profiler i følgende situasjoner:

• Du vil ha separate profiler for personlig bruk og bedriftsbruk knyttet til Google-kontoen din.
  • Du vil administrere profiler for mer enn én bedrift eller organisasjon.
  • du vil ha profiler i flere land (merk at du kanskje må opprette ny profil når du bytter land)

Oppdater, fjern, administrer eller forlat en betalingsprofil

Oppdater navnet i betalingsprofilen

Oppdater navnet ditt i innstillingene

1. Logg på Innstillinger.
  2. Klikk på Rediger Rediger ved siden av «Navn».
  3. Skriv inn det oppdaterte navnet.
  4. Klikk på Lagre.

Fyll ut skjemaet for navneendring

Hvis du vil oppdatere det bekreftede navnet i betalingsprofilen din, må du kanskje oppgi mer informasjon og dokumentasjon for å bekrefte navnet ditt på nytt. Hvis du ikke kan oppdatere navnefeltet i innstillingene:

1. Klikk på Endre navn under navnet ditt.
  2. Klikk på Start navneendring.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å skrive inn informasjonen og laste opp dokumenter.

Feilsøk problemer med navneendring

Hvis du ikke får oppdatert navnet i betalingsprofilen din ved å følge fremgangsmåten ovenfor, kan du fylle ut et skjema for å be om at navnet i betalingsprofilen oppdateres.

Oppdater andre innstillinger

Du kan endre en profil du har opprettet eller er administrator for. Dette gjør du på følgende måte:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Hvis du har mer enn én betalingsprofil, gjør du følgende:
    1. Klikk på nedoverpilen Down arrow øverst til venstre på siden, ved siden av navnet ditt.
    2. Velg profilen du vil redigere.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Rediger Rediger for å redigere informasjonen. Du kan endre informasjon som bedriftens adresse og skatte-ID-nummer. Finn ut mer om hvordan du endrer betalingsmåter.
  5. Klikk på Lagre.
Fjern en betalingsprofil

Hvis du vil fjerne en bedriftsbetalingsprofil, må du stenge den først ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Selgere kan ikke fjerne profiler.

Godta en invitasjon til å administrere profilen

Følg fremgangsmåten nedenfor for å godta en invitasjon til å administrere en betalingsprofil:

1. Åpne e-postinvitasjonen, og klikk deretter på Les gjennom og godta.
  2. Les gjennom informasjonen, og sørg for at den stemmer.
  3. Klikk på Godta.
Forlat en annens profil

Følg fremgangsmåten nedenfor for å avslutte brukertilgangen din til en annens betalingsprofil:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på nedoverpilen Down arrow øverst til venstre på siden, ved siden av navnet ditt.
  3. Velg profilen du ønsker å forlate.
  4. Klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Administrer betalingsbrukere.
  5. Klikk på nedoverpilen Down arrow ved siden av navnet ditt på kortet for brukeradministrering.
  6. Klikk på Fjern, og bekreft at du ønsker å bli fjernet.