Angi avgiftsinformasjon for selger

Du må sørge for å legge til avgiftsinformasjonen nedenfor i betalingsprofilen din for å få selgereutbetalinger fra Google i tide.

Du må sende inn Certificate of Foreign Status-skjemaet (W-8BEN) til de amerikanske skattemyndighetene (IRS – Internal Revenue Service).

SSN-nummer (Social Security Number – amr. personnummer)

Hvis du er privatperson eller har et enkeltpersonforetak og bruker personnummeret ditt (SSN) når du sender inn skattemeldingen din, må du bruke personnummeret ditt også når du oppdaterer betalingsprofilen din. Det er viktig at oppføringene i selgerkontoen din stemmer overens med det som er registrert hos IRS. Merk: Du har et begrenset antall forsøk på å oppgi riktig informasjon.​

EIN-nummer (Employer Identification Number – amr. arbeidsgiver-ID)

Bedrifter, kompaniskap eller LLC-bedrifter (limited liability company) må oppgi det føderale arbeidsgiver-ID-nummeret (EIN) og bedriftsnavnet som står i betalingsprofilen, slik at dette samsvarer med informasjonen vi oppgir til IRS.

Juridisk bedriftsnavn

Angi det nøyaktige bedriftsnavnet du har registrert hos IRS, i betalingsprofilen din.
  • Enkeltpersoner og enkeltpersonforetak: Angi det juridiske for- og etternavnet ditt.
  • Bedrifter, kompaniskap og aksjeselskaper: Angi det fullstendige bedriftsnavnet.

Angi eller endre avgiftsinformasjonen din

Følg denne fremgangsmåten for å angi eller endre avgiftsinformasjonen:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  1. Gå til «Betalingsprofil», finn «Avgiftsinformasjon for [landet ditt]», og klikk deretter på Endre Endre.
  2. Klikk på Legg til avgiftsinformasjon eller Oppdater avgiftsinformasjon for å angi eller endre avgiftsinformasjonen din.
  3. For å sende inn W-9 til IRS fra betalingsprofilen din, svar på spørsmålene, fyll ut W-9-skjemaet, og klikk på Send inn.
    Svar på spørsmålene og klikk på Send for å sende Certificate of Foreign Status (W-8BEN) til IRS fra betalingsprofilen din.
  4. Klikk på Lagre.

Vi må sende inn 1099-K-skjemaet for Google Play-utviklere som har mer enn USD 20 000 i bruttoomsetning og mer enn 200 betalingstransaksjoner per år.

Hvis du hadde mindre enn USD 20 000 i omsetning og likevel fikk et 1099-K-skjema

Google sender et 1099-K-skjema for hvert unike skatte-ID-nummer (TIN), for eksempel personnummer (SSN) eller arbeidsgiver-ID-nummer (EIN), som overskrider behandlingsterskelen til IRS. Hvis du har fått et 1099-K-skjema du ikke forventet å få, kan det være fordi:

• Du har to kontoer med samme TIN-nummer. Én av dem overskrider terskelen til IRS, mens den andre ikke gjør det. Til sammen er inntekten over terskelen for 1099-K.
  • Du har to kontoer med samme TIN-nummer. Hver for seg overskrider de ikke terskelen til IRS, men sammenlagt gjør de det.
  • Bedriften din er basert i Massachusetts eller Vermont.

Kontoer for bedrifter i Massachusetts og Vermont

Massachusetts og Vermont endret kravene til 1099-K for skatteåret 2018. Google sender et 1099-K-skjema til kontoer som er basert i Massachusetts eller Vermont og har USD 600 eller mer i total bruttoomsetning. Alle 1099-K-skjemaer som overskrider rapporteringsterskelen til IRS på USD 20 000 i total bruttoomsetning og 200 betalingstransaksjoner, sendes til IRS. Alle 1099-K-skjemaer med bruttobeløp under terskelen til IRS på USD 20 000 som ble levert på grunn av endringen i delstatens krav, sendes bare til Massachusetts og Vermont.

Be om årsoppgjørsskjemaer for avgifter

For å be om en kopi av, sende inn en ny versjon av eller annullere et årsoppgjørsskjema for avgifter fyller du ut en forespørsel om årsoppgjørsskjema.
Vi tar ikke imot forespørsler om årsoppgjørsskjemaer for avgifter for siste avsluttede skatteår før følgende datoer:
  • USA-basert (1099-MISC eller 1099-K): Send inn tidligst 5. februar i inneværende år.
  • Ikke USA-basert (1042-S): Send inn tidligst 15. mars i inneværende år.
Du kan når som helst be om nye versjoner eller kopier av årsoppgjørsskjemaer for avgifter fra tidligere år ved å sende inn en forespørsel om årsoppgjørsskjema for avgifter.