Sjekk eller endre salgsavgiftssatser

Selgere kan bruke betalingssenteret til å angi omsetningsavgiftssatser for kjøp som gjøres av brukere i Canada og USA, og til å se avgiftssatsene for kjøp som gjennomføres i EU-land, Albania, Kina, Marokko, Norge og Sør-Korea, i betalingsprofilen sin. Når kundene fullfører kjøp, legger vi automatisk til avgiftssatsene du angir.

Region- og landspesifikke retningslinjer

Australia

Utviklere i Australia: Hvis du befinner deg i Australia, er du ansvarlig for å angi, belaste og betale avgifter på varer og tjenester (GST) for alle kjøp i og av apper som gjøres av kunder i Australia.

Utviklere utenfor Australia: Som følge av avgiftslovene i Australia er Google ansvarlig for å angi, belaste og betale GST på 10 % til de relevante myndighetene for alle kjøp i og av apper som gjøres av kunder i Australia.

Du trenger ikke å beregne og betale GST separat for kjøp som gjøres av kunder i Australia. Hvis du tidligere har krevd inn GST i Australia, trenger du ikke å gjøre det lenger.

EU

Google er ansvarlig for å angi, kreve inn og sende merverdiavgift (mva.) til de relevante myndighetene for kjøp som gjøres av kunder i EU. Derfor kan du se, men ikke endre salgsavgiftssatsene for kjøp i EU. Finn ut mer om VAT i oversikten over salgsavgift. Hvis du ikke angir noen sats for salgsavgift for kunder utenfor EU, samler vi ikke inn noen salgsavgift for deg.

India

Utviklere i India: Hvis du befinner deg i India, er det ditt ansvar å avgjøre om du trenger et skatteidentifikasjonsnummer for varer og tjenester (GSTIN), og om du må samle inn og betale eventuelle gjeldende avgifter.

Utviklere utenfor India: Som følge av avgiftslovene i India er Google ansvarlig for å angi, belaste og betale avgifter på varer og tjenester (GST) til de relevante myndighetene for alle kjøp i og av apper som gjøres av kunder i India.

Du trenger ikke å beregne og betale GST separat for kjøp som gjøres av kunder i India. Hvis du tidligere har krevd inn GST i India, trenger du ikke å gjøre det lenger.

Finn ut mer om avgift på varer og tjenester (GST) i India.

Japan

Hvis du tilbyr kjøp i og av apper til kunder i Japan, påvirker den japanske loven om forbruksavgifter (JCT) ansvaret ditt når det gjelder skatter og avgifter i Japan. Hvis du har spesifikke spørsmål om skatter og avgifter i Japan, bør du kontakte skatterådgiveren din.

Utviklere utenfor Japan: Hvis du befinner deg utenfor Japan og tilbyr kjøp i og av apper til kunder i Japan, er du ansvarlig for å belaste, betale og rapportere eventuell JCT til den nasjonale skatteetaten i Japan.

Utviklere i Japan: Hvis du befinner deg i Japan og tilbyr kjøp i og av apper til kunder i Japan, anses transaksjonsgebyret på 30 % som belastes av Google Asia Pacific Limited, for å være en transaksjon innad i bedriftsmarkedet.

Du er ansvarlig for å beregne og rapportere japanske forbruksavgifter for tjenester som er rettet mot bedriftsmarkedet, og som tilbys av utenlandske enheter, til den nasjonale skatteetaten i Japan. Japanske forbruksavgifter legges ikke automatisk til i transaksjonsgebyrene for appene dine.

Russland

Utviklere i Russland: Hvis du befinner deg i Russland, er du ansvarlig for å beregne, belaste og betale merverdiavgift for alle kjøp i og av apper som gjøres av kunder i Russland.

Utviklere utenfor Russland: Som følge av avgiftslovene i Russland er Google ansvarlig for å beregne, belaste og betale merverdiavgift på 18 % til de relevante myndighetene for alle kjøp i og av apper som gjøres av kunder i Russland.

Du trenger ikke å beregne og sende merverdiavgiften separat for kjøp som gjøres av kunder i Russland. Hvis du tidligere har krevd inn merverdiavgift i Russland, trenger du ikke å gjøre det lenger.

Sør-Korea

Utviklere i Sør-Korea: Hvis du befinner deg i Sør-Korea, er du ansvarlig for å angi, belaste og betale merverdiavgift (VAT) for alle kjøp av digitalt innhold som gjøres av kunder i Sør-Korea.

Utviklere utenfor Sør-Korea: Som følge av lovene om merverdiavgift i Sør-Korea er Google ansvarlig for å angi, belaste og betale merverdiavgift på 10 % til de relevante myndighetene når kunder i Sør-Korea foretar kjøp i og av apper fra utviklere utenfor Sør-Korea.

Hvis du befinner deg utenfor Sør-Korea, trenger du ikke å beregne og betale merverdiavgift separat for kjøp som gjøres av kunder i Sør-Korea. Hvis du tidligere har krevd inn merverdiavgift i Sør-Korea, trenger du ikke å gjøre det lenger.

USA

Omsetningsavgift: Du kan enten angi egne omsetningsavgiftssatser for amerikanske kunder etter delstat eller velge å godta satsene som er angitt av Googles tredjepartspartner.

Siden dataene om avgiftssatser leveres av en tredjepart, kan ikke Google garantere at disse satsene er nøyaktige.

Telekommunikasjons- og underholdsningsavgifter: Enkelte delstater har avgifter for telekommunikasjon og underholdning på strømmeprodukter. Du kan velge å kreve inn avgifter for telekommunikasjon og underholdning for salg av strømmeprodukter til kunder i USA. I så fall kan du enten angi egne avgiftssatser for kunder i USA etter delstat eller velge å godta satsene som er angitt av Googles tredjepartspartner. Avgiftssatsen varierer avhengig av delstaten og/eller den lokale virkekretsen, som nevnt nedenfor.

• Florida: avgift for kommunikasjonstjenester (delstatlig sats på 7,44 % pluss lokale satser fra 0,1 % til 7,6 %)
  • Illinois: underholdningsavgift for Chicago (9 %), underholdningsavgift for Evanston (5 %) og underholdningsavgift for Bloomington (4 %)
  • Kentucky: særavgift / skatt på bruttoinntekt for telekommunikasjon (delstatlig særavgift på 3 % med delstatlig skatt på brutto omsetning på 2,4 %)
  • Kentucky: skatt på bruttoinntekt fra lisens på offentlige tjenester (ulike satser bestemt av lokale virkekretser, vanligvis 0 % eller 3 %)
  • Utah: avgift for flerkanals lyd-/videotjenester (delstatlig sats på 6,25 %)

Viktig: Google kan ikke gi deg råd om skatter og avgifter. Kontakt en skatterådgiver hvis du trenger hjelp med skatte- og avgiftsspørsmål.

Andre land og regioner

På grunn av lover om merverdiavgift (mva.) og om avgift på varer og tjenester (GST) er Google ansvarlig for å angi, kreve inn og overføre mva. eller GST for alle kjøp av og i apper i Google Play-butikken som gjøres av kunder i følgende land:

• mva.: Albania, Marokko, Norge og Taiwan
  • GST: New Zealand

Google sender mva. eller GST til de relevante myndighetene når kunder i disse landene kjøper apper og produkter i apper. Du trenger ikke å beregne og sende mva. eller GST separat for kunder i disse landene.

Hvis du vil gjennomgå satsene for mva. eller GST som brukes for kjøp i og av apper i disse landene, følger du denne fremgangsmåten:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Betalingsinnstillinger og deretter på Administrer salgsavgift.

Konfigurer, sjekk eller endre avgiftssatser

Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere eller endre avgiftssatser i betalingsprofilen din:

1. Logg på betalingsprofilen din.
  2. Klikk på Salgsavgift.
  3. Gå til en region, finn «Avgiftssatser», og klikk på Rediger Endre. Avgiftssatsen kundene betaler, er en prosentandel av prisen på appen din. For eksempel:
    Avgiftssats Appris Avgift Total appris
    20 % 100 kr 20 kr 120 kr
  4. Klikk på Lagre.

Gjenta prosessen for å angi satsene for hver region du vil kreve inn avgift i.