Myyntiveroprosentin tarkistaminen ja muuttaminen

Maksukeskuksessa kauppiaat voivat ilmoittaa myyntiveroprosentin Kanadassa ja Yhdysvalloissa asuvien käyttäjien ostoille sekä tarkistaa maksuprofiilistaan myyntiveroprosentin EU-maissa, Albaniassa, Kiinassa, Marokossa, Norjassa ja Etelä-Koreassa. Asetettua veroprosenttia sovelletaan asiakkaan ostokseen automaattisesti.

Alue‑ ja maakohtaiset ohjeet

Australia

Australiassa toimivat kehittäjät: Jos toimit Australiassa ja ostaja asuu Australiassa, olet vastuussa kaikkien maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta.

Muualla kuin Australiassa toimivat kehittäjät: Jos ostaja asuu Australiassa, Google on Australian verolakien mukaisesti vastuussa kaikkien maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST, 10 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Sinun ei tarvitse laskea australialaisia asiakkaita koskevan myyntiveron määrää eikä lähettää sitä erikseen. Jos olet aiemmin kerännyt myyntiveroja Australiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

EU

EU-asiakkaiden osalta Google on vastuussa arvonlisäveron (ALV) määrittämisestä ja perimisestä sekä sen toimittamisesta asianomaisille viranomaisille. Niinpä näet EU-ostosten myyntiveroprosentit mutta et pysty muuttamaan niitä. Lisätietoja ALV:sta on myyntiveroja käsittelevässä yleiskatsauksessa. Jos et määritä myyntiveroastetta EU:n ulkopuolisille asiakkaille, Google ei pidätä myyntiveroa puolestasi.

Intia

Intiassa toimivat kehittäjät: Jos toimit Intiassa, sinun on selvitettävä, tarvitsetko tavara- ja palveluveronumeron (GSTIN) ja täytyykö sinun kerätä ja toimittaa veroja.

Muualla kuin Intiassa toimivat kehittäjät: Jos ostaja asuu Intiassa, Google on Intian verolakien mukaisesti vastuussa kaikkien maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten myyntiveron (GST) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Sinun ei tarvitse laskea intialaisia asiakkaita koskevan myyntiveron määrää eikä lähettää sitä erikseen. Jos olet aiemmin perinyt arvonlisäveroa Intiassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Lue lisää Intian arvonlisäveroa koskevasta artikkelista.

Japani

Jos tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, verovelvollisuutesi Japanissa määräytyvät Japanin kulutusverolain mukaan. Jos sinulla on kysyttävää verovelvollisuuksistasi Japanissa, ota yhteyttä veroneuvojaan.

Muualla kuin Japanissa toimivat kehittäjät: Jos toimit Japanin ulkopuolella ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, sinun täytyy veloittaa Japanin kulutusvero sekä toimittaa se ja raportoida siitä Japanin veroviranomaisille.

Japanissa toimivat kehittäjät: Jos toimit Japanissa ja tarjoat maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä ostoksia Japanissa asuville asiakkaille, Google Asia Pacific Limitedin veloittama 30 %:n palvelumaksu katsotaan nyt B2B-tapahtumaksi.

Vastuullasi on määrittää ja ilmoittaa Japanin veroviranomaisille kulutusveron määrä ulkomaisen tahon tarjoamista yritysten välisistä palveluista. Japanin kulutusveroa ei lisätä sovelluksesi palvelumaksuihin automaattisesti.

Venäjä

Venäjällä toimivat kehittäjät: Jos toimit Venäjällä, sinun täytyy määrittää, veloittaa ja toimittaa arvonlisävero (ALV) kaikista Venäjällä asuvien asiakkaiden tekemistä maksullisista sovellusostoista ja sovellusten sisäisistä ostoista.

Muualla kuin Venäjällä toimivat kehittäjät: Venäjän verolakien mukaisesti Google on vastuussa kaikkien Venäjällä asuvien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n (18 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle.

Sinun ei tarvitse laskea ja lähettää ALV:tä erikseen Venäjällä asuvien asiakkaiden ostoksista. Jos olet aiemmin kerännyt arvonlisäveroja Venäjällä, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Etelä-Korea

Etelä-Koreassa toimivat kehittäjät: Jos toimit Etelä-Koreassa ja ostaja asuu Etelä-Koreassa, olet vastuussa kaikkien digitaalisen sisällön ostosten arvonlisäveron (ALV) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta.

Muualla kuin Etelä-Koreassa toimivat kehittäjät: Etelä-Korean verolakien mukaisesti Google on vastuussa kaikkien maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n (10 %) määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu Etelä-Koreassa ja kehittäjä toimii Etelä-Korean ulkopuolella.

Jos toimit Etelä-Korean ulkopuolella, sinun ei tarvitse laskea ja lähettää eteläkorealaisten asiakkaiden arvonlisäveroja erikseen. Jos olet aiemmin kerännyt arvonlisäveroja Etelä-Koreassa, sinun ei enää tarvitse tehdä niin.

Yhdysvallat

Myyntivero: Voit määrittää Yhdysvalloissa asuville asiakkaille myyntiveroprosentit osavaltion mukaan tai hyväksyä Googlen kolmantena osapuolena toimivan kumppanin asettamat prosentit.

Veroprosenttien tiedot tarjoaa kolmas osapuoli, eikä Google voi taata tietojen virheettömyyttä.

Viestintä- ja huviverot: Joissakin osavaltioissa on striimaustuotteita koskevia huvi-, viestintä- tai muita veroja. Voit halutessasi kerätä viestintä- ja huviveroja striimaustuotteiden myynnistä yhdysvaltalaisille asiakkaille, jolloin voit asettaa yhdysvaltalaisille asiakkaille osavaltiokohtaiset veroprosentit tai hyväksyä Googlen kolmannen osapuolen kumppanin asettamat veroprosentit. Veroprosentti vaihtelee osavaltion ja/tai paikallisen oikeudenkäyttöalueen mukaan seuraavasti:

• Florida: Viestintäpalveluvero (osavaltion veroprosentti 7,44 % ja paikalliset veroprosentit 0,1–7,6 %)
  • Illinois: Chicagon huvivero (9 %), Evanstonin-huvivero (5 %), Bloomingtonin huvivero (4 %)
  • Kentucky: viestintävero/valmistebruttotulovero (valmisteveroprosentti 3 % ja osavaltion bruttotulovero 2,4 %)
  • Kentucky: Julkispalveluiden bruttotulolisenssivero (veroprosentti vaihtelee oikeudenkäyttöalueittain, yleensä 0–3 %)
  • Utah: Monikanavaisille video- tai audiopalveluille asetettu vero (osavaltion veroprosentti 6,25 %)

Tärkeää: Google ei voi neuvoa verotusta koskevissa asioissa. Voit pyytää apua veroneuvojalta.

Muut maat ja alueet

ALV- ja GST (Goods and Services Tax) ‑lakien mukaisesti Google on vastuussa kaikkien Google Play Kaupan maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:n ja GST:n määrittämisestä, perimisestä ja toimittamisesta asianomaiselle viranomaiselle, jos ostaja asuu jossain seuraavista maista.

• ALV: Albania, Marokko, Norja, Taiwan
  • GST: Uusi-Seelanti

Google toimittaa näissä maissa asuvien asiakkaiden maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV:t ja GST:t asianomaiselle viranomaiselle. Sinun ei tarvitse laskea eikä lähettää ALV:tä tai GST:tä erikseen näiden maiden asiakkaiden puolesta.

Voit tarkastaa näissä maissa käytetyt maksullisten sovellusten ja sovellusten sisäisten ostosten ALV- tai GST-prosentit seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Maksuasetukset ja sitten Muokkaa myyntiveroa.

Myyntiveroprosentin määrittäminen, tarkistaminen ja muuttaminen

Voit määrittää veroprosentin tai muuttaa sitä maksuprofiilissasi seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliisi.
  2. Valitse Myyntivero.
  3. Valitse alue, etsi Veroasteet ja klikkaa Muokkaa Muokkaa. Asiakkaiden maksama veroaste on osuus sovelluksen hinnasta. Esimerkki:
    Veroprosentti Sovelluksen hinta Verot Sovelluksen kokonaishinta
    20 % 10 $ 2,00 $ 12,00 $
  4. Klikkaa Tallenna.

Toista prosessi kunkin sellaisen alueen kohdalla, jolla haluat periä veroa.