Bekreftelse av selgeridentitet for utbetalinger

For å motta utbetalinger fra Google må du fullføre identitetsbekreftelsen.

• Når du har konfigurert profilen din, får du en e-post fra Google med veiledning om hvordan du fullfører identitetsbekreftelsen.
  • Legg til account-verification-noreply@google.com i kontaktlisten din for å være sikker på at du mottar viktige varsler fra Google.
Hvis du ikke finner den aktuelle e-posten fra Google, kan du fylle ut dette skjemaet for å fullføre bekreftelsesprosessen.

Hvorfor ber vi deg om å bekrefte?

• For å bekrefte at informasjonen din er riktig, slik at du kan få tilgang til visse typer innhold.
  • For å bekrefte identiteten din, slik at du kan gjennomføre transaksjoner med Google.
  • Vi har lagt merke til mistenkelig aktivitet eller uvanlige transaksjoner.
  • Vi trenger mer informasjon av juridiske eller forskriftsmessige grunner.

Hva skjer hvis du ikke fullfører bekreftelsesprosessen?

Hvis du ikke fullfører bekreftelsesprosessen, kan det få følgende konsekvenser:

• Du får ikke fremtidige utbetalinger.
  • Det kan hende vi stenger profilen din.

Selv om du har bekreftet bankkontoen din, får du ikke flere utbetalinger. I slike tilfeller må du refundere alle bestillinger som du ikke har fått utbetalinger for.

Slik sender du inn dokumenter

Du finner mer informasjon om de bestemte opplysningene vi har bedt deg om, i e-posten vi sendte deg. For å fullføre bekreftelsesprosessen må du kanskje sende inn dokumenter som dette:

• Leverandørfakturaer: Ved å sende inn fakturaer eller kvitteringer fra en grossist for varene du selger, kan du bekrefte overfor oss at du har disse varene på lager for tiden.
    • Fakturaer du sender inn for bekreftelse, må inneholde bedriftsnavnet og telefonnummeret til leverandøren.
  • Førerkort eller gyldig legitimasjon: Hvis adressen som er oppført på førerkortet eller legitimasjonen, ikke samsvarer med adressen i profilen din, må du sende inn et av disse godkjente dokumentene som adressebevis:
    • kontoutskrift
    • kredittkortregning med sladd over de første 12 sifrene av kortnummeret
    • vann-, telefon- eller strømregning
  • forretningslisens: en statlig utstedt lisens som viser at du har tillatelse til å drive forretningsvirksomhet

Ta med selger-ID-en din i alle dokumentene du sender inn.

Vi lagrer personopplysningene dine trygt og behandler dem i samsvar med personvernreglene våre og merknaden om personvern for Payments.

Hvor lang tid tar det å fullføre bekreftelsesprosessen?

• Når vi har mottatt all dokumentasjonen vi har bedt om, tar prosessen som regel 2–3 virkedager.
  • Hvis vi har holdt tilbake en selgerutbetaling i påvente av profilbekreftelsen, mottar du den innen 3–5 virkedager etter at bekreftelsesprosessen er fullført.

Vi kontakter deg når vi har fullført bekreftelsen av profilen din. Når vi har bekreftet profilinformasjonen, betaler vi eventuelle tilbakeholdte midler direkte til kontoen din, som en éngangsbetaling utenom betalingssyklusen.

Bekreftelse av europeiske selgere for utbetalinger

Viktig: Hvis du er basert i EU og ikke har mottatt selgerutbetalingen din, kan det hende at du må fullføre prosessen med å bekrefte identiteten din som selger (også kalt «bekreftelse av selgeridentitet» eller «SVID»).

Vi gjennomgår informasjonen din med jevne mellomrom for å bekrefte identiteten din og beskytte deg mot svindel. Europeisk lovgivning pålegger betalingsformidlere å bekrefte identiteten til brukerne sine og holde tilbake utbetalinger inntil brukerne fullfører bekreftelsesprosessen selv. Hvis du selger til kunder i EU, kan vi be deg om mer dokumentasjon for å bekrefte identiteten din via e-post.

Løs problemer med bekreftelse ved hjelp av dokumenter

Slik kan du løse problemet:
  • Hvis du har fått en e-post eller feilmelding, følger du veiledningen i meldingen.
  • Hvis du trenger hjelp med å løse problemet, kontakter vi deg etter å ha gjennomgått informasjonen du sendte inn.

Bekreftelsen mislyktes

Hvis bekreftelsen mislyktes, mottar du en e-post kort tid etter avgjørelsen. Følg veiledningen i e-posten hvis du vil klage på avgjørelsen.