Kauppiaan henkilöllisyyden todentaminen maksuja varten

Sinun on todennettava henkilöllisyytesi, jotta voit saada Googlelta maksuja.

• Saat Googlelta henkilöllisyyden todentamisohjeet sähköpostiisi profiilin luomisen jälkeen.
  • Jos haluat saada tärkeitä ilmoituksia Googlelta, lisää osoite account-verification-noreply@google.com yhteystietoihisi.
Jos et löydä Googlen lähettämää sähköpostia, todenna henkilöllisyytesi täyttämällä tämä lomake.

Syitä henkilöllisyyden todennuspyyntöön

• Tietyn sisällön käyttäminen edellyttää tietojesi vahvistamista.
  • Googlen kautta tehtävän tapahtuman viimeistely edellyttää henkilöllisyyden todentamista.
  • Havaitsimme epäilyttävää toimintaa tai tapahtumia.
  • Tarvitsemme lisätietoja oikeudellisista tai lainsäädännöllisistä syistä.

Mitä tapahtuu, jos et suorita todennusmenettelyä?

Jos et suorita todennusmenettelyä loppuun,

• et saa tulevia maksuja
  • saatamme sulkea profiilisi.

Vaikka olisit vahvistanut pankkitilisi, et saa enää maksuja. Tässä tapauksessa sinun on hyvitettävä kaikki tilaukset, joista et ole saanut maksua.

Asiakirjojen lähettäminen

Katso lähettämästämme sähköpostista tarkat tiedot siitä, mitä sinulta edellytetään. Todennusta varten sinua voidaan pyytää toimittamaan esimerkiksi seuraavanlaisia asiakirjoja:

• Tavarantoimittajien laskut: Laskut tai kuitit, jotka sait ostaessasi myymiäsi tuotteita. Näiden tositteiden avulla vahvistat, että kyseisiä tuotteita on varastossasi.
    • Vahvistusta varten lähettämissäsi laskuissa on oltava tavarantoimittajan yrityksen nimi ja puhelinnumero.
  • Ajokortti tai virallinen henkilöllisyystodistus: Jos ajokortissa tai virallisessa henkilöllisyystodistuksessa oleva osoite ei vastaa profiilissasi olevaa osoitetta, vahvista osoitteesi lähettämällä jokin seuraavista:
    • pankkitilin tiliote
    • credit-kortin lasku, jossa kortin 12 ensimmäistä numeroa on peitetty näkyvistä
    • vesi- tai puhelinlasku tai muu vastaava lasku
  • yrityksen toimilupa: valtion myöntämä toimilupa, joka osoittaa, että sinulla on oikeus harjoittaa liiketoimintaa.

Sisällytä kauppiastunnuksesi kaikkiin lähettämiisi dokumentteihin.

Henkilökohtaisia tietojasi säilytetään suojatusti ja niitä käytetään Googlen tietosuojakäytännön sekä Google Paymentsin tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Todennusmenettelyyn kuluva aika

• Jos saamme kaikki pyydetyt dokumentit, käsittely kestää yleensä 2–3 arkipäivää.
  • Jos kauppiaan maksu odottaa profiilin vahvistusta, se vapautetaan 3–5 arkipäivän kuluttua todennusmenettelyn päättymisestä.

Kun profiilin vahvistus on valmis, otamme sinuun yhteyttä. Kun olemme vahvistaneet profiilitietosi, odottamassa olleet varat maksetaan suoraan tilillesi kertaluontoisena erillismaksuna.

Eurooppalaisten kauppiaiden vahvistus maksuja varten

Tärkeää: Jos et ole saanut kauppiasmaksua ja asut Euroopan unionin (EU) alueella, sinun on ehkä suoritettava kauppiaan henkilöllisyyden todennusmenettely. Menettely tunnetaan myös nimellä myyjän tunnistus (seller verification identification, SVID).

Tarkastamme tietosi säännöllisesti, jotta voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja suojata sinua petoksilta. Eurooppalaiset lait edellyttävät, että maksunvälittäjät todentavat käyttäjiensä henkilöllisyyden ja pidättävät maksut, kunnes käyttäjät suorittavat todennusmenettelyn. Jos myyt tuotteita EU:n alueella oleville asiakkaille, saatamme pyytää sinulta sähköpostitse lisätietoja henkilöllisyytesi todentamiseksi.

Asiakirjatodennukseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Näin voit ratkaista ongelman:
  • Jos olet saanut asiaa koskevan sähköpostiviestin tai virheilmoituksen, seuraa viestin ohjeita.
  • Jos tarvitset apua tiimiltämme ongelman ratkaisemiseksi, otamme sinuun yhteyttä, kun olemme tarkistaneet tietosi.

Todennuksen epäonnistuminen

Jos et pysty todentamaan henkilöllisyyttäsi, lähetämme sinulle sähköpostia heti päätöksen jälkeen. Voit valittaa päätöksestä sähköpostissa olevien ohjeiden mukaan.