Uppdatera en betalningsmetod för att behandla en återbetalning

När Google initierar en återbetalning för en produkt eller tjänst från Google försöker betalningsplattformen genomföra återbetalningen via den ursprungliga betalningsmetoden. Om den ursprungliga betalningsmetoden inte är tillgänglig måste du uppdatera betalningsmetoden för att få en återbetalning.

Så här uppdaterar du en betalningsmetod

Steg 1: Klicka på Uppdatera betalningsinformation i e-postmeddelandet du har fått från Google Pay.

Steg 2: Du omdirigeras till ett fönster på pay.google.com där du kan lägga till en ny betalningsmetod.

Tips! Om du inte hittar den röda aviseringen bredvid den grå klockan kanske du inte är inloggad på payments.google.com med rätt konto. Så här byter du konto:

1. I det övre högra hörnet klickar du på profilbilden.
  2. Klicka på Konto.
  3. Välj rätt konto.

Steg 3: Klicka på Viktig varning bredvid klockan i det övre högra hörnet.

Steg 4: Klicka på Genomför återbetalning på skärmen Varningar.

Steg 5: Du kan välja en ny betalningsmetod bland de sparade betalningsmetoderna eller lägga till ett nytt

• kreditkort
  • bankkort
  • bankkonto.

Steg 6: När du har valt eller lagt till en ny betalningsmetod visas ett popupfönster med texten Betalningsmetoden uppdaterades.