Belastinggegevens van de verkoper opgeven

Als je tijdig uitbetalingen aan verkopers van Google wilt ontvangen, moet je de onderstaande belastinggegevens in je betalingsprofiel opgeven.

Je moet het Certificaat van buitenlandse status (W-8BEN) opsturen naar de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS).

Burgerservicenummer (Social Security Number, SSN)

Als je een particulier of eigenaar van een eenmanszaak bent en belastingaangifte doet met behulp van je burgerservicenummer (Social Security Number, SSN), moet je dit nummer gebruiken bij het updaten van je betalingsprofiel. Het is belangrijk dat onze gegevens voor het verkopersaccount overeenkomen met die van de IRS. Opmerking: Je krijgt een beperkt aantal pogingen om de juiste informatie aan te leveren.

EIN-nummer (Employer Identification Number)

Bedrijven, partnerschappen of vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (LLC's) moeten het federale Employer Identification Number (EIN) en de bedrijfsnaam in hun betalingsprofiel opnemen, zodat deze overeenkomen met de informatie die we aan de IRS geven.

Officiële bedrijfsnaam

Geef in je betalingsprofiel de exacte bedrijfsnaam op die je bij de IRS hebt geregistreerd.
  • Particulieren en eenmanszaken: Geef je officiële voor- en achternaam op.
  • Bedrijven, partnerschappen en naamloze vennootschappen: Geef de volledige bedrijfsnaam op.

Je belastinggegevens opgeven of wijzigen

Voer de volgende stappen uit om je belastinggegevens op te geven of te wijzigen:

1. Log in bij het betalingsprofiel.
  2. Klik op Instellingen.
  1. Zoek Betalingsprofiel en daarna Belastinggegevens voor [je land]. Klik op Bewerken Bewerken.
  2. Klik op Belastinggegevens toevoegen of Belastinggegevens updaten om je belastinggegevens op te geven of te bewerken.
  3. Als je het W-9-formulier vanuit je betalingsprofiel naar de IRS wilt sturen, beantwoord dan de vragen, vul het W-9-formulier in en klik op Sturen.
    Beantwoord de vragen en klik op Sturen om het Certificaat van buitenlandse status (W-8BEN) vanuit je betalingsprofiel in te dienen bij de IRS.
  4. Klik op Opslaan.

Google moet een 1099-K-formulier indienen voor Google Play-ontwikkelaars die jaarlijks goed zijn voor meer dan $ 20.000 aan brutoverkopen en meer dan 200 betalingstransacties.

Als je minder dan $ 20.000 hebt ontvangen en toch een 1099-K hebt gekregen

Google levert een 1099-K-formulier voor elk uniek Taxpayer Identification Number (TIN), zoals een burgerservicenummer (Social Security Number, SSN of Employer Identification Number (EIN), dat de IRS-drempelwaarde voor verwerking bereikt. Als je een 1099-K-formulier hebt ontvangen maar dit niet verwachtte, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Je hebt 2 accounts met hetzelfde TIN-nummer. Het ene account heeft de IRS-drempelwaarde bereikt, het andere niet. De gezamenlijke opbrengst bereikt de 1099-K-drempelwaarde.
  • Je hebt 2 accounts met hetzelfde TIN-nummer. Geen van de accounts heeft afzonderlijk de IRS-drempelwaarde bereikt, maar samen bereiken ze de drempelwaarde wel.
  • Je bedrijf is gevestigd in Massachusetts of Vermont.

Accounts in Massachusetts en Vermont

Massachusetts en Vermont hebben de 1099-K-vereisten gewijzigd voor het belastingjaar 2018. Google levert een 1099-K-formulier aan accounts in Massachusetts of Vermont met $ 600 of meer aan brutoverkopen. Alle 1099-K's die de IRS-rapportagedrempel van $ 20.000 aan totale brutoverkopen en 200 transacties bereiken, worden ingediend bij de IRS. Alle 1099-K's met brutobedragen onder de IRS-drempelwaarde van $ 20.000, die zijn geleverd als gevolg van de wijziging in de staatsvereisten, worden alleen ingediend bij Massachusetts en Vermont.

Eindejaarsbelastingformulieren aanvragen

Als je een exemplaar wilt aanvragen, een wijziging wilt indienen of een eindejaarsbelastingformulier ongeldig wilt verklaren, moet je een verzoek voor een eindejaarsbelastingformulier indienen.
Verzoeken voor eindejaarsbelastingformulieren voor het meest recente afgesloten belastingjaar kunnen alleen na een bepaalde datum worden ingediend:
  • In de VS gevestigde verkopers (1099-MISC of 1099-K): het verzoek moet worden ingediend op of na 5 februari van het lopende jaar.
  • Niet in de VS gevestigde verkopers (1042-S): het verzoek moet worden ingediend op of na 15 maart van het lopende jaar.
Je kunt op elk moment wijzigingen aan of exemplaren van eindejaarsbelastingformulieren voor eerdere jaren aanvragen. Hiervoor dien je een verzoek voor een eindejaarsbelastingformulier in.